Eredivisie 22-23, hoe staan we ervoor?

PES5

Administrator
Forumleiding
Over twee weekjes begint de Eredivisie weer! De contouren van de teams worden zichtbaar, overbodige spelers mogen verkassen, er wordt aan buitenkansjes gesnuffeld, de laatste oefenduels worden gespeeld en soms wordt er nog volop gezocht naar versterking.

Hoe staan we ervoor? Wat is de vermoedelijke opstelling? Wie wil of mag er nog weg? Wat komt er nog bij, welke jeugdspelers breken door en welke wensen en doelstelling heeft de TD + welke verwachtingen hebben jullie?

Game on!
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Ik begin zelf met sc Heerenveen. Het vorige seizoen werd goed afgesloten met een 8e plek en de basis staat redelijk. De nieuwe coach Van Wonderen lijkt voort te borduren op het 532 systeem waarmee Tobiasen succes boekte, maar hij wil ook kunnen variëren. Met Noppert is er een nieuwe doelman gekomen en hij mag concurreren met Mous. Bochniewicz is terug van een blessure en hij vervangt de vertrokken Dresevic. Ook is er met Timossi een vleugaanvaller van Bayern München gehaald, huren we Van Hooijdonk nog een jaar, heeft Van Ewijk er met Zweeds jeugdinternational Ali een concurrent bij, waar Kaib aan de andere kant de strijd aan moet gaan met de multifunctionele Köhlert, die een puike voorbereiding speelt.

Op dit moment lijkt dit het te worden:

Mous/Noppert

Van Ewijk
Van Beek (c)
Bochniewicz
Van Aken
Köhlert

Haye
Tahiri
Halilovic

Sarr
Van Hooijdonk

Wissels:
Mous/Noppert

Ali
Van Ottele
Stassin
Vd Veldt
Kaib

Zaal
Nunumete
Al Hajj

Timossi
Van der Heide

Er is de wens om in iedere linie nog iemand te halen. Een multifunctionele middenvelder, back up centrale verdediger en een talentvolle spits. Dat moet ook wel, want de basis staat, maar de concurrentie is beperkt.

Ik verwacht dat Heerenveen mee kan strijden om plek 6/7/8 dit jaar. De basis staat, het plezier is er en met Van Wonderen is er iemand die veeleisend is en een duidelijke visie hanteert. Ik kan niet wachten tot het 5 augustus is!
 

erka

Well-known member
Ja hallo, wij gaan ook degraderen hoor. Kunnen niet achterblijven natuurlijk.
 

Bernardo

Well-known member
Nou Cambuur dan:

Vertrokken: Kallon (Shanghai China), Schouten (Willem II), Bos (gestopt), Kiss (einde huur), Joosten (einde huur), Stevens (geen club) gegokt en verloren?

Nieuw: Joao Virginia (huur Everton), Remco Balk (huur Utrecht), Sylvester van der Water (Orlando), Leon Bergsma (FC Aarau), Robbin Ruiter (clubloos)

Cambuur wil er nog een rechtsback, centrale verdediger en een linksbuiten bij.

Vermoedelijk opstelling met huidige selectie:

Virginia, Schmidt, Tol, Bergsma, Bangura; Jacobs/Paulissen, Hoedemakers, Maulun; van der Water, Uldrikis, Balk.

Wissels:

Keeper: Ruiter, Minnema
Verdedigers: Macintosh, Smand, Sylla, Gullit, van der Meer
Middenvelders: Jacobs/Paulissen, Breij, ter Heide
Aanvallers: Sambissa, Boete, Smit, Hendriks

Hendriks en ter Heide mogen vertrekken mocht er een club voor hun komen.

Op eerste oog lijkt selectie wel redelijk gelijkwaardig gebleven, maar dat geeft niet veel hoop gezien de resultaten na de winterstop. Hopelijk komen er nog 3 toppers bij, dan moet handhaving hopelijk geen probleem opleveren.

Doelstelling is handhaving, het maakt niet uit hoe als we er maar in blijven. Volgend seizoen Eredivisie voetbal in het nieuwe stadion is een must.

Gelukkig is Henk de Jong weer fulltime terug en blijft alles hopelijk goed met hem gaan.
 
  • Leuk
Waarderingen: PES5

Jamel

Administrator
Forumleiding
Totaal geen idee hoe Feyenoord ervoor staat. We hadden een vrij desastreuze voorbereiding, maar dat kan ook wel verklaard worden door de vele personeelswisselingen. Met Sinisterra, Malacia, Til, Nelson, Dessers en Til vertrokken veel spelers die afgelopen seizoen basisspeler waren. Tel daar de blessures van Trauner en Kokcu bij op en er blijft wel heel weinig over van het elftal wat de Conference League finale speelde. Ook duurde het vrij lang voordat er vervangers werden aangetrokken en tot op dit moment is Feyenoord nog steeds niet klaar. De huidige selectie moet nog versterkt worden met twee linksbacks en een buitenspeler. En als je de berichten mag geloven, is er momenteel concrete interesse in Aursnes en Senesi. Als die gaan, zullen daar ook weer vervangers voor komen.

Vertrokken: Sinisterra, Malacia, Til, Nelson, Dessers, Til, Sandler en Hendriks.
Nieuw: Timber, Dilrosun, Gimenez, Szymanski, Danilo, Idrissi, Rasmussen, Taabouni en Wieffer.

Negen nieuwelingen (and counting). Er vanuit gaande dat er voor zondag niets meer op de transfermarkt gaat gebeuren, denk ik dat dit de opstelling wordt tegen Vitesse.

Bijlow
Geertruida - Trauner - Senesi - Rasmussen
Aursnes
Toornstra - Timber
Jahanbakhsh - Danilo - Idrissi (Dilrosun?)

Wissels: Janssen, Marciano, Pedersen, Valk, Hendrix, Kleijn, Szymanski, Taabouni, Bassett en Walemark.

Kokcu is op de weg terug en kan zondag waarschijnlijk invallen. Dilrosun is een vraagteken, was eergister niet op de training. Gimenez moet zijn visum nog regelen, dus die is er niet bij. Met een degelijke linksback erbij en iedereen fit/inzetbaar staat er best een aardige groep, vind ik. Al gaat het tijd nodig hebben voor de automatismen erin geslepen zijn. En zogezegd is het zeer onwaarschijnlijk dat deze groep bij elkaar blijft.

Kortom, veel onzekerheden. Ik durf er dan ook geen voorspelling aan te wagen. Het is denk ik van cruciaal belang dat we augustus qua resultaten redelijk door komen. Mooi zal het allemaal niet worden, maar hopelijk kunnen we de punten sprokkelen via individuele acties en/of standaardsituaties.​
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: PES5

Bernardo

Well-known member
100% zeker dat dat nieuwe stadion er zomer 2023 staat?
Oplevering staat gepland voor begin september 2023. Cambuur communiceert echt dat dit het laatste seizoen in dit stadion is. Maar wie weet zitten er wat dingen tegen, dan kan het misschien wel zijn dat we er straks al spelen terwijl het nog niet helemaal af is.
 

Lu.

Member
Ik denk dat de meeste clubs de komende tijd veel punten pakken omdat de tegenstander nog niet compleet is, hun trainer nog naar de juiste formatie zoekt, er nieuwe spelers ingepast moeten worden, nieuwe spelpatronen nog niet zijn ingeslepen of spelers wedstrijdritme moeten opdoen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Nou ja, dat probleem had/heeft Feyenoord ook. Alleen als je als club met een dramatische voorbereiding tegen een club met een nog dramatischere voorbereiding speelt, dan kan het goed aflopen.
 
Bovenaan