Belgische competitie

Ska P 187

Well-known member
Wel mooi om te zien dat het Antwerp voor de wind gaat. Die hoeven zich denk ik geen zorgen om degradatie te maken.
Mooie hoofdtribune krijgen/hebben ze tegenwoordig ook. Zijn er nog meer plannen voor uitbreiding/verbouwing van de Bosuil?
 

Forza AZ

Well-known member
Wel mooi om te zien dat het Antwerp voor de wind gaat. Die hoeven zich denk ik geen zorgen om degradatie te maken.
Met 19 punten voorsprong met nog maar 8 wedstrijden lijkt me dat wel duidelijk inderdaad. Ze maken zelfs een goede kans om zich te plaatsen voor de kampioensgroep, met 6 punten voorsprong op de 7e plaats op dit moment.
 

Batigoal

Well-known member
Zeer knap dat Ruud Vormer zich zo sterk heeft ontwikkeld en dat is nu beloond met de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler in de competitie in 2017. Je zou zeggen dat dit voldoende moet zijn om een serieuze kans te krijgen in Oranje.
 

Batigoal

Well-known member
E?n van de topschutters in de Jupiler Pro League, Orlando Sa van Standard Luik, gaat naar China. Ook al verdient Standard er prima mee, ze gooien hiermee wel hun Playoff I-kansen weg.
 

Kielse Rat

Well-known member
De komende twee weekends vallen er heel wat beslissingen. In 1A wordt vanavond de voorlaatste speeldag, en volgende week zondag de laatste afgewerkt. Club Brugge, Charleroi (beide wonnen hun laatste 5 wedstrijden niet), Anderlecht (dat won afgelopen weekend nog eens na 5 wedstrijden zonder zege) en AA Gent zijn zeker van Play-Off I. Voor de laatste twee plaatsen komt nog een hele reeks ploegen in actie. Genk lijkt gezien zijn voorsprong en zijn bonus van drie punten de beste papieren te hebben om er bij te geraken. Voor de zesde plaats is het nog razend spannend tussen Kortrijk, Antwerp en Standard:

-Kortrijk staat voorlopig zesde, maar speelt nog wel tegen Club Brugge en Charleroi.
-Standard lijkt dus de beste papieren te hebben. Ze moeten nog wel ??n punt goedmaken op Kortrijk. Ze ontvangen vanavond KV Mechelen, en moeten volgend weekend naar KV Oostende dat nergens nog voor speelt.
-Antwerp ontvangt thuis Eupen en moet volgend weekend naar Anderlecht. Antwerp leek voor de winterstop bijna zeker van Play-Off I, maar kon nog niet winnen in 2018. Het lijkt gezien hun huidige vorm dus zeer lastig te worden.

Mathematisch gezien kan ook Sint-Truiden of Waasland-Beveren het nog halen, maar dan moeten de drie bovenstaande ploegen wel erg falen.

Ook de strijd voor degradatie belooft nog spannend te worden. AS Eupen en KV Mechelen tellen evenveel punten, maar voorlopig degradeert KV Mechelen door minder gescoorde doelpunten (er wordt geen testwedstrijd gespeeld bij een gelijke stand). Eupen trekt vanavond naar Antwerp en ontvangt volgende week Moeskroen, KV Mechelen moet vanavond naar Standard en speelt volgende week thuis tegen Waasland-Beveren. Het voordeel lijkt bij Eupen te liggen gezien het programma. Lokeren heeft nog ??n zege nodig om zich definitief veilig te stellen. Met nog wedstrijden tegen Moeskroen en Zulte-Waregem zou dat eigenlijk altijd moeten lukken.

In 1B is de reguliere competitie voorbij. Dat betekent dat de 'finale' op het programma staat. Die gaat tussen de twee periodewinnaars: Cercle Brugge en Beerschot-Wilrijk. Beerschot speelt morgenmiddag thuis, de terugwedstrijd in Brugge is zaterdagavond 10 maart. Cercle heeft thuisvoordeel omdat zij op een heel seizoen bekeken meer punten pakte dan Beerschot.
 
Laatst bewerkt:

Kielse Rat

Well-known member
Eerste opdracht is volbracht. 1-0 winst, wel de kans lateb liggen om met een 2- of 3-0 naar Brugge af te reizen. Maar voorlopig zijn we 90 minuten verwijderd van de comeback! :duim:
 

Batigoal

Well-known member
Jammer, dus in plaats van een Antwerpse derby een Brugse derby volgend jaar. Of moet ik zeggen dat AS Monaco II is gepromoveerd. ;)
 

Kielse Rat

Well-known member
En ook in 1A is de ontknoping gevallen. KV Mechelen degradeert ondanks dat het met 2-0 won van Waasland-Beveren. Eupen scoorde in de laatste 20 minuten nog 4 goals tegen Moeskroen, waardoor ze er op doelsaldo in blijven. Standard zette in de tweede helft een 2-0 achterstand om naar een 2-3 overwinning bij Oostende en grijpt het laatste Play-Off I ticket. Kortrijk grijpt er net naast.
 

Batigoal

Well-known member
Moeskroen en Eupen zijn niet bepaald de twee meest onbesproken ploegen, dus het zou me niets verbazen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Zijn alle vier goals zoals Feyenoord ze ook wel heeft tegengekregen. De tijdspanne maakt het wat verdacht, maar verder is het ook gewoon het gebrek aan niveau.
 

zwammy

Well-known member
KVM-coach Dennis Van Wijk kon het sarcasme niet onderdrukken. “4-0? Surprise, Surprise”, klonk de Nederlander. “We hebben goed gespeeld, maar we degraderen door... mysterie.”

Nee lul, je bent gedegradeerd omdat je maar een lullige 27 punten haalt in 30 wedstrijden. Had je gewoon moeten zorgen dat je veilig was voor de laatste speeldag als je zo bang was voor het waals onderonsje.
 
Bovenaan