Roda JC Nieuwstopic

Joost

Well-known member
Arme Nol, vlak nadat hij de laatste aandelen van zijn bedrijf aan zijn kinderen overgedaan had.

Heeft heel veel voor Roda betekend tussen 1990 en 2004. Zonder hem en Theo Pickee was er geen PLS geweest, het zou niet meer dan logisch zijn de hoofdtribune naar hem te vernoemen.
 

Joost

Well-known member
Een Kosovaar, die had zelfs Ton Caanen niet van zijn bingokaart kunnen afvincken.

Maar het klinkt exotischer dan het is. Donis Avdijaj is een in Oberhausen geboren Kosovaar die de gehele jeugdopleiding van Schalke'04 doorliep. Hij werd al eens een jaartje uitgeleend aan Sturm Graz en kwam een aantal keren uit voor het eerst. Dit seizoen nog niet en dus moet hij worden verhuurd om speelminuten te maken.

In de jeugd vond hij makkelijk het net; https://www.transfermarkt.nl/donis-...tails/spieler/196227/wettbewerb/A1/verein/122
 

Batigoal

Well-known member
Voormalig Football Manager-talentje. Verwacht je dat Roda JC weer zo'n duiventil wordt deze winter, Joost?
 

Joost

Well-known member
Voormalig Football Manager-talentje. Verwacht je dat Roda JC weer zo'n duiventil wordt deze winter, Joost?

Zeker niet, Ton Caanen is er immers niet meer.

Deze zomer was het ook al geen duiventil meer vond ik met 8 aanwinsten waaronder 2 keepers. Er is zo goed als geen budget en het aantal versterkingen zal 1 of 2 bedragen. Tenzij er natuurlijk een buitenkansje is maar die kans acht ik niet zo groot.
 

Joost

Well-known member
Met Avdijaj en Ngombo is het dus klaar voor Roda op de transfermarkt.

Onze stootkracht voorin en met name vanaf de vleugels was een zorgenkindje, hopelijk pakken de versterkingen goed uit. Ngombo heeft een goede periode gehad maar liet afgelopen seizoen ook echt niets meer zien. Feit is wel dat hij weet waar de goal staat en ook tot scoren kwam in een oefenpotje tegen Kortrijk eerdere deze week.

Over Avdijaj lees ik verschillende dingen. Het zou een groot talent zijn, daar is iedereen het wel over eens. Van Veldhoven zegt in de krant dat hij door verandering van systeem geen speelminuten meer kreeg in Gelsenkirchen. Maar ik las ook dat hij buiten het veld niet echt een modelprof schijnt te zijn. Zijn speelminuten vorig seizoen, inzet en acties zouden wel veelbelovend zijn geweest. Ik laat me dus verrassen.
 

Batigoal

Well-known member
Voormalig groot FM-talent, leuk om in de Eredivisie te zien. Van de verhalen op Transfermarkt.de weet ik nog dat hij zich in zijn Sturm Graz-tijd nogal een moeilijke jongen was om mee te werken.
 
Bovenaan