District Zuid I

Unregistere

Well-known member
Almkerk is gedegradeerd uit de eerste klasse. Ze wonnen wel met 4-2 van Nivo Sparta, dat eerder in Zaltbommel met 2-0 won. Uiteindelijk nam Nivo, dat voor volgend seizoen opnieuw versterkingen van naam heeft aangetrokken, na strafschoppen. Zij spelen nu in een tweeluik met GJS om een plek in de eerste klasse. De Gorcumers versloegen Axel thuis met 2-1, na een 1-1 in de heenwedstrijd.

Nieuw-Lekkerland leeft nog. Na de 2-3 bij Den Bommel van vorige week werd er nu thuis ook met 2-0 gewonnen, waardoor zij met DBGC gaan strijden om een plek in de eerste klasse. De ploeg uit Oude-Tonge had aan een 1-1 op eigen veld tegen Roda Boys / Bommelerwaard voldoende, omdat eerder in Aalst met 1-2 was gewonnen.

Verder zijn onze buren van IFC uitgeschakeld door Sleeuwijk in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Het Zwijndrechtse ZBC '97 bleef in de derde klasse, ondanks een nederlaag tegen Schelluinen. Eergisteren promoveerde het Dordtse DFC al naar de derde klasse na een overwinning op The Gunners.
 

Joost

Well-known member
Ik volgde Almkerk v Nivo Sparta een beetje via twitter maar daar was het een bijzondere verlenging.

Jurre van Laarhoven schoot Almkerk direct na het begin van de tweede verlenging op 3-0, 7 minuten later werd het zelfs 4-0.
De ingevallen routinier Willem Looijen maakte direct 4-1 en scoorde in de extra tijd van de verlenging 4-2.

Bij Nivo Sparta overigens een 40-jarige in de basis en hij was niet de oudste, er was er ook een van 44.
 

Unregistere

Well-known member
Looijen was eigenlijk niet fit, maar moest de boel inderdaad komen redden. Fenomeen, dus ook dit klusje klaarde hij. Overigens is hij op zich wel een routinier, maar ook nog niet vreselijk oud. Zeker niet vergeleken met de teamgenoten die jij noemt.
 

Sensini

Active member
Alliance verloor met 0-1 van Hontenisse en blijft dus in de Vierde klasse. BSC won met 0-2 van Steen en speelt nu tegen Breskens voor een plaats in de Derde klasse. RKVV Roosendaal speelde met 3-3 gelijk tegen Waspik en speelt nu tegen SCO voor een plaats in de Tweede klasse.
 

Unregistere

Well-known member
Unitas ontsnapte maar net aan uitschakeling tegen Emplina. Na de 0-1 uitzege leek het tegen een gehavende opponent een niet al te moeilijke klus, maar juist Emplina scoorde snel. Het bleef 0-1. Daarna liet doelman Ruud Verberk weer zien een penaltykiller pur sang te zijn. Hij pakte er twee van de vijf en zag er ook ??n op de lat eindigen - een Panenka :D -, waardoor de Gorcumers nu tegen Beerse Boys mogen spelen om promotie.

Het Dordtse OMC promoveerde een jaar na de degradatie weer naar de vierde klasse via de nacompetitie. Daar wacht hen wellicht een derby met SC Emma, tenzij de KNVB anders gaat indelen.
 

Sensini

Active member
RKVV speelde zaterdag en vandaag tegen SCO voor een plaats in de Tweede klasse. Zaterdag verloren ze met 2-0, vandaag 1-1 gelijk. Daardoor degradeert RKVV voor het tweede seizoen op rij. Daardoor komen ze bij RBC in de Derde klasse. Of BSC ook in die klasse blijft hangt er nog vanaf. Zaterdag verloren ze met 5-1 van Breskens, vandaag werd het 2-2 gelijk. Omdat Luctor'88 (kampioen 4A) overstapt van de zondag naar de zaterdag is er echter een extra plaats. In deze herkansing speelt BSC tegen Hontenisse.
 

Sensini

Active member
Dus ze hebben willekeurig twee van de vier verliezers uitgekozen voor een herkansing?

Nee, niet willekeurig.
Longa kwam uit 3C, Erp en Baardwijk zijn de verliezers van de finales in de groep 2F-3C-3D.
Lutcor?88 kam uit 4A, BSC en Hontenisse zijn de verliezers van de finales in de groep 3A-4A-4B.
 

Joost

Well-known member
Nee, niet willekeurig.
Longa kwam uit 3C, Erp en Baardwijk zijn de verliezers van de finales in de groep 2F-3C-3D.
Lutcor?88 kam uit 4A, BSC en Hontenisse zijn de verliezers van de finales in de groep 3A-4A-4B.

Maar toch, er is een plekje vrij in de eerste klasse en slechts 2 van de 4 verliezers in die nacompetitie komen in aanmerking.
 

Unregistere

Well-known member
Leuk dat Unitas is gepromoveerd, gun ik ze wel! En potjes in de eerste klasse bekijken voor de krant is ook net wat leuker. Topscorer Jasper Campfens verlaat de club overigens wel, hij gaat in een vriendenteam spelen bij Were Di.

Verder is GJS uit Gorinchem ook gepromoveerd naar de eerste klasse zaterdag ten koste van Nivo Sparta. Samen met de spectaculaire promotie van SVW naar de tweede klasse ten koste van GDC (thuis 2-4 verloren, maar uit 0-5 gewonnen) maakte dat Gorinchem even de voetbalhoofdstad van Nederland.

Ook bijzonder: de tweekamp tussen Sleeuwijk en Hardinxveld om een plek in de tweede klasse. Na een 2-2 op zaterdag kwam Sleeuwijk in de return met 2-4 voor, om uiteindelijk met 5-4 te verliezen. De winnende viel uiteraard in blessuretijd, om het nog mooier te maken.
 

Joost

Well-known member
Welke twee verliezers nog meer dan?

Het is gebruikelijk dat alle afvallers van de laatste ronde in aanmerking komen voor een opengevallen plaats. Er is een plekje vrij in eerste klasse zuid 1 dus dan moeten alle verliezers van de laatste rondes de mogelijkheid krijgen die plek op te vallen.
 

Sensini

Active member
BSC heeft op het terrein van Clinge de herkansing tegen Hontenisse na strafschoppen verloren. Bij rust stonden de Roosendaalers nog met 2-0 voor. Ongeveer 5 minuten voor tijd maakten de Zeeuwen gelijk, in de verlenging werd niet meer gescoord. BSC degradeert naar de Vierde klasse en zal wel bij Alliance in de groep komen.
 

Sensini

Active member
Maar toch, er is een plekje vrij in de eerste klasse en slechts 2 van de 4 verliezers in die nacompetitie komen in aanmerking.

Voor de Derde Klasse zijn extra plaatsen in 3A (i.v.m. overstap Luctor'88 naar de zaterdag), 3C (i.v.m. fusie LONGA) en 3D (i.v.m. stoppen RKJVV), daarom dat de verliezend finalisten uit die nacompetitie reeksen in de herkansing speelden en GUDOK en VVR niet:
http://www.bndestem.nl/amateurvoetb...rde-klasse-vvr-en-gudok-hebben-pech~a9a73e69/

Ik ben even kwijt waarom er een plaats in Eerste Klasse Zuid I vrijkomt.
 

Unregistere

Well-known member
Ook in de eerste t/m vierde klasse zijn er natuurlijk flink wat overschrijvingen geweest. Als ik even kijk naar (een deel van) Zuid I, kom ik hier in de regio de volgende opvallende zaken tegen:

* Enorm verloop bij Nieuw-Lekkerland, dat zich via de nacompetitie net handhaafde in de eerste klasse zaterdag. Jaren was de stabiele kern de kracht van 'Lekkerland', maar er lijkt een nieuw tijdperk aan te komen. Veel oudgedienden zwaaiden af. Elf vertrekkers, negen nieuwkomers. Samen met het Zwijndrechtse VVGZ (elf weg, tien nieuw) is Nieuw-Lekkerland de club met de meeste mutaties.

* Zaterdageersteklasser GRC-14 tekent voor de 'verste' transfer door Niels den Haan van Heerenveen aan te trekken. Komt natuurlijk wel uit de regio.

* Zaterdageersteklasser Oranje Wit verliest de twee clubtopscorers van de afgelopen jaren. Brandon K?nemann (XerxesDZB) en Sanzio Dieterich (RVVH) vertrekken, samen goed voor een doelpunt of zestig in de afgelopen twee seizoenen.

* Zaterdagtweedeklasser Papendrecht heeft Kenneth Klaverweide aangetrokken. Een speler die er al bij was in de jaren waarin de club furore maakte in de hoofdklasse zondag.

* Ook zaterdagtweedeklasser Pelikaan trekt routine aan. Bart van Muyen (34), nog altijd de speler met de meeste wedstrijden aller tijden voor FC Dordrecht, komt over van Spijkenisse.

* SVW, de nieuwbakken zaterdagtweedeklasser, verliest talent Menno Dekker. Hij brak dit seizoen door als vijftienjarige en dat trok natuurlijk aandacht, waardoor hij komend seizoen in de opleiding van NAC Breda verder gaat.

* Nivo Sparta uit Zaltbommel miste promotie op een haar na en blijft dus in de tweede klasse zaterdag. Zij versterkten zich opnieuw zeer ambitieus, met Roel de Kruijk (SC Feyenoord, ex-SteDoCo en -Kozakken Boys) en natuurlijk Frenk Schaap (JVC Cuijk) als opvallendste namen.

* De Alblas, een zaterdagderdeklasser, verliest de tweeling Christiaan en Remco Koremans aan het Zeeuwse Duiveland. Daar hoeft de tweeling, die al jaren opvalt door onder meer samen bijzondere hoekschoppen en strafschoppen te nemen, niet altijd te trainen. De nieuwe trainer van De Alblas eiste dat wel.

* De Dordtse zaterdagderdeklasser EBOH trekt de aandacht door liefst elf nieuwelingen aan te trekken, maar er vertrekt niemand. Onder hen Jordi Fok, zoon van ex-prof Ries, die vanaf de zomer weer trainer is bij EBOH. Dat doet pa Fok overigens samen met Ren? Ebbers, wiens zoon Wesley ook weer terugkeerde naar de club.

* Ook veel mutaties bij Unitas, dat promoveerde naar de eerste klasse zondag. Onder de nieuwelingen spelers die al eens op hoger niveau speelden, zoals Mounir El Ouazizi en Armand Selmani, maar de Gorcumers haalden ook weer drie jongens uit Eritrea terug van SVW: Dani?l Alexander Walu, Yosief Ghide Habtetsion en Yohannes Tilahun Tefera.

* SSW, spelend in de vijfde klasse zondag, verliest icoon Jan-Arie Kouwenhoven. De 27-jarige goalie is al sinds zijn vijftiende de vaste doelman bij de kleurrijke Dordtse club. Groeide uit tot aanvoerder, neemt zelfs strafschoppen. Hij gaat het nu echter hogerop proberen bij het Rotterdamse DRL, waar Johan Versluis (ex-FC Dordrecht ?n ex-SSW) trainer wordt.
 

Unregistere

Well-known member
Sliedrecht begint zwak aan het seizoen in 1C. De ploeg van trainer Michel Langerak verloor bij De Merino's met 2-1. LRC Leerdam won wel, met 0-2 bij DHSC. Nieuwkomer GJS verloor van Montfoort (1-2), GRC-14 speelde gelijk tegen DUNO D. (0-0) en WNC deed datzelfde bij Bennekom (0-0).

Delta Sports '95 is de eerste koploper na een 7-2 zege tegen Woudenberg.
 

Unregistere

Well-known member
Tja, is 1C eigenlijk wel Zuid I? Toch nog maar even hier dan.

Sliedrecht herstelde zich van de zwakke start en won met 4-1 van Bennekom, LRC Leerdam won de derby tegen GJS met 4-0 en is nu een van de vier koplopers met zes punten - samen met DUNO D., Montfoort en Delta Sports '95 -, WNC won van het ambitieuze DHSC met 1-0 en GRC-14 ging ook in de tweede pot onderuit, nu bij Woudenberg (2-0).
 
Bovenaan