Ligue 1

Joost

Well-known member
Angers heeft 90 minuten lang tegengehouden maar verliest door een eigen goal in de extra tijd.
 

ALenstra

Well-known member
Paris Saint Germain op 1-0 in de laatste minuut. Ongelukkige eigen doelpunt. Het is ook de eindstand.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Maxwell heeft afscheid genomen. Wat een geweldige loopbaan heeft hij gehad. 37 prijzen.
 

Schaakliefhebber

Well-known member
Na Bastia en Nancy is nu ook Lorient gedegradeerd. Op eigen veld kwam de ploeg niet verder dan 0-0 tegen Troyes en dat was niet voldoende na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd.
Troyes keert na een jaar afwezigheid zodoende weer terug op het hoogste niveau.
 

Batigoal

Well-known member
Beetje jammer; Baf?timbi Gomis had een topjaar als huurling bij Olympique Marseille, hij scoorde 20 competitiegoals, maar verkiest Galatasaray boven Marseille. Zonde, maar aangezien hij komende zomer alweer 32 wordt en hij bijna tien miljoen moest kosten is het misschien niet zo erg.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Ranieri (bijna 66) is de nieuwe trainer van Nantes, op ??n opmerkelijke voorwaarde: Hij moet dispensatie krijgen van de Franse bond ivm zijn leeftijd. Een coach mag maximaal 65 zijn in Frankrijk...
 

Batigoal

Well-known member
Bastia heeft vanwege de financi?le problemen geen licentie voor de Ligue 2 gekregen en dus spelen ze komend seizoen op het derde niveau, de National. Helaas is CA Bastia gedegradeerd naar het vierde niveau, anders was er volgend jaar een derby.
 

Batigoal

Well-known member
Olympique Marseille ontwaakt eindelijk uit de zomerslaap. Ondanks de grote ambities die tijdens het vorige seizoen waren uitgesproken voor deze transferzomer waren er nog geen nieuwe namen gepresenteerd. Nu lijkt het dan toch op gang te komen. Afgelopen week werd Val?re Germain gepresenteerd. Nuttige schaduwspits van Monaco, zijn vader was ook speler van l'OM, waar Germain junior geboren is. Vandaag kwamen daar de berichten bij dat de transfer van Braziliaans international Luiz Gustavo van Wolfsburg ophanden is. Lijkt me ook een echte versterking. Verder is de nieuwe vriend van Pamela Anderson een optie, Adil Rami!
 

Batigoal

Well-known member
Mandanda keert terug bij Marseille. :duim:

Ik ga Mboula op de voet volgen, dat kan de volgende jonge sensatie van AS Monaco worden komend seizoen. Hij heeft in zijn eerste minuten voor Monaco gelijk gescoord met een solo, in de geest van die in de Youth CL waarmee hij bekend werd.

 
Laatst bewerkt:

Batigoal

Well-known member
Vanavond gaat de Ligue 1 van start. Kampioen AS Monaco trapt af tegen Toulouse. Helaas geeft trainer Jardim van Monaco de voorkeur aan Jorge op de linksbackpositie; Terrence Kongolo zit niet eens bij de wedstrijdselectie. Ik ben benieuwd hoe zijn avontuur in Frankrijk gaat verlopen.
 

Batigoal

Well-known member
as-monaco-begint-competitie-met-moeizame-zege-toulouse.jpg


Kampioen Monaco start de competitie met een zege. Zoals in de stijl van vorig jaar een spectaculair duel met veel goals, waarbij Monaco zelfs 2 keer op achterstand kwam. Dat zag er niet heel zeker uit bij tijd en wijle, maar men is al enorm veel kwaliteit verloren en dan vertrekken er misschien nog wat toppers. Het wonderkind Mbapp? viel een kwartier voor tijd uit, maar dat blijkt geen serieuze blessure te zijn.

Neymar start nog niet namens PSG dit weekend, aangezien de LFP zo flauw was om te treuzelen met het doorsturen van de juiste papieren, waardoor ze niet op tijd binnen waren om hem nu al aan te kunnen melden bij de Franse voetbalbond. Nog even wachten dus op de nieuwe superster in de Ligue 1.
 
Bovenaan