IJshockey

Satyr

Administrator
Forumleiding
Crosby, Malkin, Kessel is niet ??n lijn. Crosby speelt normaal met Guentzel en Kunitz, Malkin met Kessel en Bonino. Die laatste lijn was vorig jaar echt fantastisch. Vandaag speelt Wilson met Malkin/Kessel, Bonino 3rd line center
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Ik meende toch echt Kessel, Malkin en Crosby samen te zien zojuist.

Ja, dat kan tijdens een powerplay, of een late wissel. Normaal wissel je per lijn, soms gaat dat niet. Dat was gisteren bij Nashville ook zo, Mathias Ekholm zat letterlijk op zijn knie?n in de goal om een doelpunt te voorkomen, dat lukte ook nog, en Nashville kreeg een kans. 'Zijn' lijn wisselde snel, maar Ekholm bleef staan, vecht zich een weg naar voren, krijgt via via de puck, met z'n laatste energie schiet hij 'm 'm voor de goal en de Predators komen via Aberg op 2-1. Was hij gaan wisselen, dan valt die goal niet. Valt die goal niet, dan krijgt hij op z'n flikker omdat hij niet wisselt ;)
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Haha. Mooi! Ik neem de wedstrijden op en dan kijk ik na het werk. Die van gister nog niet gezien.

Nashville - Pittsburgh zou een mooie finale zijn.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Ja, ik gun het nashville ook, mocht Ottawa de serie winnen.

Goed beleid, leuk team, een groot talent in de goal achter Rinne (Jusse Saaros) en natuurlijk pk Subban
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Overigens ook wel opvallend dat Fleury heel sterk keepte tegen de Capitals, maar ik vind hem tegen de Senators minder.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Da's Fleury's trademark. Play-offs stresskip. Grote kans dat Las Vegas hem oppikt bij de expansion Draft trouwens
 

ALenstra

Well-known member
O ja, Zweden werd gisteren wereldkampioen. Na penaltys gewonnen nadat het 1-1 na verlenging was geworden.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Na het zoveelste debacle in Leeuwarden, overweegt Washington Capitals, zelf ook erkend chockers, om hun naam te veranderen in Washington Liwwadd'rs of Cambuur Capitals
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Een leuke situatie in de NHL, Las Vegas Golden Knights gaat komend seizoen meedoen in de NHL en die mogen van elk team een speler kiezen. De andere 30 teams hadden tot vandaag de tijd om 9 (1 keeper en 8 'skaters') of 11 (1 keeper, 3 verdedigers en 7 aanvallers) als 'niet beschikbaar' te markeren. Daar zaten een hoop haken en ogen in, maar uiteindelijk is vandaag de lijst met beschikbare spelers openbaar gemaakt. Zoals verwacht was Pittsburgh keeper Marc-Andr? Fleury als beschikbaar aangemeld en hij zal waarschijnlijk de overstap maken naar Las Vegas. Elk team was verplicht ??n keeper wel en ??n keeper niet als beschikbaar te zetten, Pittsburgh koos ervoor om Matt Murray bij de club te houden.

De Knights hebben officieel ook nog de 6e pick in de Draft van komende vrijdag, maar er zijn al een hoop trades met de club gemaakt, waarin ze er minimaal 2 en maximaal 4 bij krijgen. In de 1e ronde. Officieel mag dit pas de 21e naam buiten komen en helaas lukt dat de clubs goed. Het kan dus best zijn dat er niks van klopt. Wel bracht Chicago naar buiten dat ze een deal hebben gemaakt, dat Las Vegas een beschikbare speler van de Hawks niet zal kiezen, in ruil voor een trade. Dat zien we de 21e dus wel. Columbus ontkende later niet dat hun 1e pick (24e) naar Las Vegas is gegaan, in ruil voor het niet kiezen van een bepaalde speler, of spelers.

Vegas gaat als 15e club in de Western Conference spelen, in de divisie met Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, San Jose Sharks en de Vancouver Canucks
 

erka

Well-known member
Ik las trouwens iets over geen NHL-ers op de Winterspelen. Niet alleen van de VS en Canada maar ook niet van de andere landen. Wat een afknapper.
 

ALenstra

Well-known member
Ja, al schijnen een aantal spelers van Rusland toch te gaan. Ook als ze geen toestemming krijgen van hun club.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Ik las trouwens iets over geen NHL-ers op de Winterspelen. Niet alleen van de VS en Canada maar ook niet van de andere landen. Wat een afknapper.

Nou, dat is inderdaad de officiele reactie van de NHL. Maar diverse toppers (Ovechkin met name) gaan 'gewoon' naar de OS.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Gekkenhuis op de NHL trademarkt, een paar uur voor de Draft. Echt, zo bizar is het in jaren niet geweest.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Kun je dat ergens volgen?

Het was in Nederland alleen via streams te volgen. Het werd vannacht een redelijk opvallende Draft. Nolan Patrick, die het hele jaar 1e stond in de ranking en door de New Jersey Devils al honderden keren was bekeken, werd dus niet gekozen door de Devils, ze gingen voor #2, Nico Hischier. Niet verwacht, maar wel logisch, Hischier is het hele afgelopen seizoen fit en goed, Patrick was geblesseerd en speelde niet geweldig. Patrick ging wel als nummer 2 naar de Flyers. De eerste twee waren wel duidelijk, daarna kwamen een hoop spelers langs die in de top-10 gekozen konden worden. Verdedigers zijn hot tegenwoordig en nummer 3 en 4 waren verdedigers. Miro Heiskanen (#3) naar Dallas, Cale Makar (#9) naar Colorado.

Gabe Vilardi werd gelinkt aan Colorado, maar die kozen dus een verdediger. Vilardi werd het hele jaar als een toptalent gezien, maar de laatste week druppelde het nieuws binnen dat hij zijn school liet versloffen en dus een mentaliteitsprobleem zou hebben. Vilardi zakte zelfs naar plek 11, waar de LA Kings het cadeautje uitpakten.

New York Rangers haalden vlak voor de draft nog even de 7e pick overall binnen via een trade met Arizona en ze kozen daarmee niet voor de geijkte naen, maar het ruwe talent Lias Andersson. Andersson's vader speelde in Zweden nog samen met Henrik Lundqvist, de keeper van de Rangers.

https://en.wikipedia.org/wiki/2017_NHL_Entry_Draft
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Gisteren werd het grootste contract ooit getekend in de NHL, Connor McDavid (20) tekende voor 8 jaar bij en blijft tot 2025 bij de Oilers en krijgt daar 100 miljoen voor. Gemiddeld dus 12,5 miljoen per seizoen, terwijl er 75 miljoen aan de 23 spelers mag worden uitgegeven.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
#1 prospect van Pittsburgh:

gSmRwNj.png
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Free agent, is naar Nashville gegaan. Mooie ploeg hebben die daar, die zouden weer ver moeten kunnen komen.
 
Bovenaan