Categorie indeling Betaald Voetbal

PES5

Administrator
Forumleiding
In de openingspost een nieuwe update met de indelingen tot en met augustus.

De nieuwste update geeft wel gelijk het manco van enkel de lijst aan; Fortuna Sittard is in de laatste 12 meetmomenten 11 keer ingedeeld in categorie 1. Eenmaal werden ze ingeschaald in categorie 2 dus minstens 2 keer hebben ze voldoende gescoord. Blijft over dat ze maximaal 10 keer in de laatste 12 moment onvoldoende scoorden. De regel is dat bij 9 onvoldoendes in 15 momenten je licentie automatisch vervalt. In de tussenliggende periode heeft Fortuna dus ook nog ergens een keer voldoende gescoord.

Twente en VVV zitten richting het maximum maar Twente heeft in ieder geval eenmaal voldoende gescoord en VVV mag de MusaMiljoenen bijschrijven.

9 keer onvoldoende zei je toch? Lijkt me dat dit het geval is bij Twente. Daaaag!
 

Max

Administrator
Forumleiding
Biedt zelfs nog mogelijkheden om Jong Feyenoord II in de tweede divisie te laten instromen.
 

Maasveld

Well-known member
Berden vertelt zojuist dat VVV dit meetmoment aan alle voorwaarden heeft voldaan, dus de volgende keer promoveren we naar alle waarschijnlijkheid.
 

Ceephax

New member
Berden vertelt zojuist dat VVV dit meetmoment aan alle voorwaarden heeft voldaan, dus de volgende keer promoveren we naar alle waarschijnlijkheid.

VVV nogsteeds in categorie 1


Categorie-indeling KNVB: nog vijf ploegen in gevarenzone
http://www.vi.nl/nieuws/categorieindeling-knvb-nog-vijf-ploegen-in-gevarenzone.htm

Remco Oversier (directeur RKC):
RKC-ers geen zorgen! Indeling cat 1 is van meetmoment november 2016. Zoals gezegd: maart 2017 ingediende stukken zorgen voor cat 2. 3 maanden (!) na meetmoment nov 2016 communiceren categorie indeling raakt nieuwe meetmoment en cre?ert onnodige onrust @KNVB. #onnodig

'KNVB, stap af van dat ambtenarengedrag'
http://www.vi.nl/nieuws/knvb-stap-af-van-dat-ambtenarengedrag.htm
 

Ceephax

New member
Categorie-indeling: drie clubs promoveren naar categorie 2

De nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal is bekend. De licentiecommissie van de KNVB stelde de indeling samen op basis van de halfjaarcijfers 2016/’17. Tien clubs zitten in categorie 3 en 21 clubs in categorie 2. VVV-Venlo, De Graafschap en RKC Waalwijk stijgen ten opzichte van het vorige meetmoment van categorie 1 naar categorie 2.

Categorie-indeling


Categorie 3
: Ajax, AZ, SC Cambuur, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV en Willem II.

Categorie 2: ADO Den Haag, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, De Graafschap, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV, NAC Breda, N.E.C., FC Oss, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam, VVV-Venlo en PEC Zwolle.

Categorie 1: Fortuna Sittard en Roda JC.

De licentiecommissie deelt Almere City FC vooralsnog niet in. De reden is dat definitieve besluitvorming vanuit de licentiecommissie volgt nadat over een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is.

http://www.knvb.nl/nieuws/betaald-v...deling-drie-clubs-promoveren-naar-categorie-2
 

Joost

Well-known member
De KNVB wil van Roda een onderzoeksrapport van een accountant maar dat kan geen enkele accountant maken omdat diezelfde KNVB nog een onderzoek aan het doen is.

En dus categorie 1.
 

Batigoal

Well-known member
Waarom verbreekt Roda JC niet zelf de banden met Korotaev nu blijkt dat hij voorlopig niets voor de club kan betekenen?
 

Joost

Well-known member
Waarom verbreekt Roda JC niet zelf de banden met Korotaev nu blijkt dat hij voorlopig niets voor de club kan betekenen?

Er wordt al nergens meer rekening gehouden met zijn geld. Maar er staat op een bankrekening die geblokkeerd is nog twee miljoen bestemd voor de club. Daarnaast blijft de club wel ge?nteresseerd als blijkt dat Korotaev onschuldig is.

Om het licentieverhaal nog te specificeren; Roda heeft een sluitende begroting van 11 miljoen ingeleverd waarbij geen extern geld is meegenomen. De KNVB weigert die in behandeling te nemen vanwege een ontbrekende verklaring. Die verklaring kan niet gegeven worden vanwege de KNVB.

In plaats van de zaak uit te stellen zoals bij ADO wordt de club dus maar ingedeeld in categorie 1, ondanks dat aan alle voorwaarden voor 2 is voldaan.
 
Bovenaan