District Zuid I

Joost

Well-known member
In 4B vierde Alliance haar 99e verjaardag met een 6-0 overwinning op Schijf. RBC leed haar tweede nederlaag van het seizoen: 2-1 bij ODIO. Als Alliance op tweede paasdag de inhaalwedstrijd in Nispen wint staan ze twee punten achter RBC.

RBC speelt nog tegen de onderste 4 uit de stand. Dat moet wel goedkomen denk ik.
 

Ceephax

New member
In 4C won SC Emma uit Dordrecht met 3-1 van koploper VVR (Rijsbergen). SC Emma nam de koppositie over en staat 1 punt voor op VVR dat 2 wedstrijden minder heeft gespeeld.
 

Unregistere

Well-known member
In 4C won SC Emma uit Dordrecht met 3-1 van koploper VVR (Rijsbergen). SC Emma nam de koppositie over en staat 1 punt voor op VVR dat 2 wedstrijden minder heeft gespeeld.

Dat is wel opmerkelijk, want na een behoorlijke start zakte Emma ver weg. Nu weer bezig met een goede serie en die brengt ze voorlopig op de eerste plaats. Na Pasen zal het wel anders zijn en ik denk ook niet dat ze kampioen worden, maar wie weet. Zou wel leuk zijn, want met de waarschijnlijke degradatie van Dubbeldam en de handhaving van RCD zou je dan drie Dordtse clubs in de derde klasse hebben. Maar daar reken ik vooralsnog niet op.
 

Unregistere

Well-known member
Gisteren een inhaalronde in 1C zaterdag met de topper Kloetinge - Rijsoord. Het duel eindigde in 1-1, dus blijft Kloetinge eerste (22-40) met een minimale voorsprong op Rijsoord (22-39). WNC (21-37) doet ook nog goed mee.

VVGZ won met 1-0 van Zuidland en dat lijkt voor de Zwijndrechters wel genoeg voor opnieuw een jaar eerste klasse. Voor hoofdklassedegradant LRC Leerdam is dat na een 0-0 tegen Oude Maas absoluut nog niet zeker.
 

Sensini

Active member
In 2E werd de tweede helft van de eerder gestaakte wedstrijd Kruisland-Rood Wit W. gespeeld. Er werd begonnen met 0-1, Kruisland kwam via een strafschop op 1-1, maar uiteindelijk won Rood Wit met 1-2. Daardoor hebben ze nu vijf punten voorsprong op achtervolger Unitas.
In 3B won Alliance met 2-3 in Nispen van NSV. Daardoor komen ze tot op twee punten van koploper RBC.
 

Unregistere

Well-known member
Dat gaat Rood-Wit W niet meer weggeven denk ik. Maar Unitas heeft sowieso nacompetitie.

Vandaag nog een inhaalpot in 1C zaterdag ook. WNC won met 2-4 bij Oude Maas en nestelt zich nu naast Kloetinge op de eerste plek, met een puntje voorsprong op Rijsoord.

In 4C blijft SC Emma toch kansrijk. De koppositie is zonder te spelen overgedragen aan UVV '40, terwijl VVR naast de Dordtenaren kwam. Maar slechts ??n puntje achterstand, best spannend dus.
 

Unregistere

Well-known member
Blijft spannend in 1C. Kloetinge won met 0-3 bij Zuidland, Rijsoord klopte GRC-14 met 5-0. WNC verloor wel, met 0-1 van LRC Leerdam.

Daardoor Kloetinge op 43, Rijsoord op 42, WNC op 40. Oranje Wit (39) en Heinenoord (38) zijn drie duels voor het einde ook nog niet kansloos.
 

Unregistere

Well-known member
In 2E verspeelde lijstaanvoerder Rood-Wit W punten bij laagvlieger Roosendaal (0-0). Daardoor komt Unitas, dat met 2-1 won van SC Kruisland, weer op drie punten.

Nog drie duels te gaan:

Rood-Wit W - Dubbeldam
VOAB - Unitas

Roosendaal - Unitas
JEKA - Rood-Wit W

Rood-Wit W - DESK
Unitas - Rijen

Ben benieuwd!

Het Dordtse Dubbeldam verloor in dezelfde afdeling met 0-1 van VOAB en is nu bijna officieel gedegradeerd. Acht punten achterstand op nummer twaalf Sarto, met nog drie duels te gaan, waaronder volgende week dus het treffen met de koploper...

In 4C kregen de titelaspiraties van SC Emma een knauw. 2-3 verlies op eigen veld tegen GESTA. UVV '40 speelde gelijk bij VVR, dus verloren is er nog niets.

UVV '40 bovenaan met 43, dan VVR met 42, WDS '19 en SC Emma met 41 en ook DIA met 40 maakt nog een goede kans. Volgende week DIA - SC Emma, de week daarop SC Emma - UVV '40.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C blijft het spannend zat!

Koploper Kloetinge versloeg MZC '11 in een Zeeuws onderonsje met 3-0, achtervolger Rijsoord won bij Almkerk (3-5) en blijft op een punt volgen. Ook nummer drie WNC won (1-3 bij GRC-14) en is met drie punten achterstand nog niet uitgeschakeld.

Zelfs nummer vier Oranje Wit (0-2 bij LRC Leerdam) doet met vier punten achterstand nog mee.

Verder is het heel spannend onderin, vanaf plek 7 t/m 12:

Oude Maas en VVGZ hebben 33 punten, GRC-14 31, LRC Leerdam 30, net als Nieuw-Lekkerland dat elfde staat, Almkerk staat op 27. Die moeten nog uitkijken voor nummer dertien Zuidland, maar die staan op 23 en dus wordt het moeilijk voor ze om zich nog veilig te spelen.

Oude Maas staat verrassend bovenaan in de derde periode.
 

Sensini

Active member
In 4B verloor Alliance met 1-0 in Achtmaal. RBC won wel, 1-5 tegen Lepelstraatse Boys, en is daarmee zo goed als zeker kampioen.
 

Unregistere

Well-known member
Ik las ergens dat ze bij Alliance niet echt met hun hoofd bij voetbal zijn, omdat er een speler vermist is?
 

Sensini

Active member
Ik las ergens dat ze bij Alliance niet echt met hun hoofd bij voetbal zijn, omdat er een speler vermist is?

Klopt. Sinds donderdagavond hadden zowel de club als de familie geen contact meer met Jordi Ewanena, die dus gisteren ook niet bij de westrijd kwam opdagen. Dit zal zeker hebben meegespeeld. 'n Paar uur geleden heeft het bestuur van Alliance signalen ontvangen dat Jorda niet meer vermist is.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C zaterdag komt er een leuke apotheose aan.

Koploper Kloetinge verloor in Dordrecht bij Oranje Wit (3-2), Rijsoord won wel (5-0 tegen VVGZ) en ook WNC (2-1 tegen Nieuw-Lekkerland) won.

Rijsoord nu 48 punten, WNC en Kloetinge staan op 46. Oranje Wit heeft er 45, maar kan Rijsoord op doelsaldo niet meer achterhalen. Het doelsaldo van Rijsoord (+38) is sowieso veel beter dan dat van WNC (+17) en Kloetinge (+14), dus die moeten hopen op een misstap van 'de Kraaien'.

Volgende week:

Nieuw-Lekkerland - Rijsoord (derby, NL moet ook winnen om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen)
Kloetinge - WNC (absolute topper dus, de winnaar kan nog kampioen worden)
 

Sensini

Active member
[...]Rijsoord nu 48 punten, WNC en Kloetinge staan op 46. Oranje Wit heeft er 45, maar kan Rijsoord op doelsaldo niet meer achterhalen. Het doelsaldo van Rijsoord (+38) is sowieso veel beter dan dat van WNC (+17) en Kloetinge (+14), dus die moeten hopen op een misstap van 'de Kraaien'.[...]

Doelsaldo telt alleen voor Hoofdklasse en hoger, niet voor Eerste klasse en lager. Oranje Wit kan er dus theoretisch nog een beslissingswedstrijd uit slepen.
 

Unregistere

Well-known member
Doelsaldo telt alleen voor Hoofdklasse en hoger, niet voor Eerste klasse en lager. Oranje Wit kan er dus theoretisch nog een beslissingswedstrijd uit slepen.

Klopt, je hebt gelijk. Ik was even te fanatiek met het doelsaldo overal. :D

Wordt dus nog een heel spannende ronde volgende week!
 

Unregistere

Well-known member
Vandaag voor het eerst bij SC Emma geweest voor de krant dit seizoen. Ze ontvingen koploper UVV '40. Apart potje. Nick Bolte zette de Dordtenaren, die veel schorsingen hadden en onder andere een zestienjarige en een vijftienjarige moesten inzetten, op voorsprong, maar de bezoekers uit Ulvenhout zetten dat nog voor rust recht. Kort na rust weer Bolte met een goal voor Emma: 2-1.

Uiteindelijk bleek UVV '40 toch wel sterker. Het werd 2-2, 2-3 en 2-4. En toen ging het mis, uit het niets. Het was een sportief duel, geen enkele wanklank, tot de captain van SC Emma commentaar leverde op scheidsrechter Dammers. Twee keer geel binnen vijf seconden en daarna besloot de scheids zelfs te staken. Dat leek definitief, tot hij uiteindelijk besloot om weer verder te gaan. In de catacomben had hij nogmaals rood getrokken, maar die kaart seponeerde hij zelf weer. Tien tegen elf dus. Beide ploegen deden in het restant echter niets meer, naar later bleek een onderlinge afspraak.

Hoe dan ook, SC Emma kan promotie wel vergeten, al kunnen ze theoretisch nog in de nacompetitie belanden. Er komen echter extra schorsingen bij. Ze zijn dus al lang blij dat de pot is uitgespeeld, zodat minpunten uitblijven.
 
Bovenaan