District Zuid I

Unregistere

Well-known member
In 1C wonnen de koplopers allebei. Rijsoord met 4-0 van Heinenoord, Kloetinge met 1-2 bij Nieuw-Lekkerland. Allebei op 38 punten, spannend. Topfavoriet Heinenoord staat nu achtste, ongekend.

Oranje Wit stuitte de opmars van WNC door met 0-4 te winnen in Waardenburg. Daarna zijn de Dordtenaren derde op twee punten van de koplopers, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. WNC is vierde op vijf punten.

MZC '11 verloor weer (2-0 bij Zuidland) en staat met twee punten nog steeds laatste. Ze zijn nu bijna officieel gedegradeerd.
 

Sensini

Active member
In 4B leek het erop dat Alliance zou inlopen op RBC, maar uiteindelijk liep RBC zelfs uit. Na 0-1 voorsprong verloor Alliance met 3-2 van Noordhoek. RBC kwam achter tegen SVC maar won uiteindelijk met 1-3.
In 3A werd Cluzona de eerste kampioen zondagvoetbal in Nederland bij de standaardelftallen.
 

Unregistere

Well-known member
Vandaag voor de krant bij de streekderby Dubbeldam - Unitas in 2E geweest. Nummer laatst tegen de runner-up, dus op voorhand verwacht je dan een Gorcumse zege. Die kwam er ook. Voor rust bleef het 0-0, maar dat was al een klein wonder gezien de grote kansen die Unitas kreeg. Kort na rust de 0-1 en toen twintig minuten later ook de 0-2 viel, was het wel beslist. Daarna had Unitas vaker kunnen scoren, maar dat deden ze niet.

Ze blijven tweede achter koploper Rood Wit W, dat vier punten meer heeft en nog een wedstrijd moet uitspelen tegen SC Kruisland. Toch gaf trainer Rick Adjei aan dat Unitas nog gelooft in de titelkansen. Anders hebben ze de nacompetitie nog achter de hand om te promoveren.

Dubbeldam blijft laatste en staat, met nog zes duels te spelen, zeven punten achter op nummer twaalf Sarto. De kans op een Houdini-act is dus vrij klein, maar trainer Marco ten Braak hoopt dat zijn spelers het kunnen blijven opbrengen om te proberen degradatie af te wenden zolang het rekenkundig nog kan.

Anders moet de nieuwe trainer Brasco Tuvaljevic volgend seizoen in de derde klasse beginnen met de Dordtenaren.
 

Ceephax

New member
Meestal weinig creativiteit bij voetbal bestuurders. Zal wel weer een of andere combinatie worden, zoals bijvoorbeeld GZSC (GPC Zeeland Sport Combinatie) Vlissingen.
 

Unregistere

Well-known member
Aparte speelronde in 1C gisteren.

Rijsoord deed heel slechte zaken. Ze verloren bij het Zeeuwse MZC '11, dat daardoor de eerste zege boekte. Een ploeg die pas twee punten had en die ondanks de overwinning op de kampioenskandidaat toch officieel degradeerde. Ook Oranje Wit won niet (3-1 verlies bij Oude Maas) en WNC bleef op 3-3 steken bij Almkerk.

Kloetinge was dus, ondanks een ook tegenvallend gelijkspel tegen GRC-14 (2-2), de winnaar van het weekend.

Kloetinge nu 20-39, dan Rijsoord 20-38, Oranje Wit 21-36 en WNC 20-34. Met heel veel fantasie is de gedoodverfde kampioen Heinenoord met 21-32 ook nog niet helemaal kansloos, al zal dat lastig worden. Gisteren wonnen ze wel met 4-0 van Zuidland.
 

Unregistere

Well-known member
Vanmiddag voor de krant naar Unitas - DESK geweest in 2E. De voormalig hoofdklasser had niets te vertellen in Gorinchem. Het werd 3-0. Achraf Chentouf maakte er twee voor rust, in de tweede helft legde Jasper Campfens de eindstand vast.

Unitas steekt in goede vorm. Volgende week de kraker bij Rood-Wit W. Die ploeg speelde vandaag gelijk tegen Zundert en verdedigt nog maar een voorsprong van 2 punten op de Gorcumers. Wel speelde Unitas een wedstrijd meer, maar dat verschil komt ook door de gestaakte pot van Rood-Wit W bij Kruisland. Mogelijk levert dat nog een puntenstraf op. Unitas is dus serieus terug in de titelstrijd, zeker als ze volgende week winnen.

Dubbeldam ging er in Roosendaal vrij kansloos af. Het werd 4-0. Al na zes minuten 2-0 achter, later kreeg ook de keeper van Dubbeldam nog rood. Degradatie lijkt dus wel echt onafwendbaar nu.
 

Unregistere

Well-known member
Baronie is ook zo goed als zeker kampioen. Mooie aanwinst voor de Hoofdklasse volgend seizoen.

Goed dat ze weer terugkeren op dat niveau inderdaad, daar horen ze eigenlijk ook wel. Ben wel benieuwd of ze de groep intact kunnen houden, omringende clubs houden de betere spelers vast in de gaten.
 

Unregistere

Well-known member
Als Unitas dan nog iets wil, zullen ze zondag absoluut moeten winnen bij Rood-Wit W. Zal niet eenvoudig zijn.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C krijgen de kampioenskandidaten allemaal de bibbers...

Kloetinge, de koploper, kreeg een pak slaag bij SHO: 5-1. Maar achtervolger Rijsoord verloor thuis ook maar even met 1-4 van LRC Leerdam, de tweede blamage nadat ze vorige week bij MZC '11 verloren.

Daardoor is WNC, dat met 2-0 van VVGZ won, helemaal terug.

Kloetinge 21-39, Rijsoord 21-38, WNC 21-37 en dan zitten Oranje Wit (22-36, vandaag ook verloren van Heinenoord) en Heinenoord, voor aanvang de grote favoriet, met 22-35 ook best nog op het vinkentouw.
 

Unregistere

Well-known member
In 2E zondag eindigde de topper Rood-Wit W - Unitas in 1-1. De Gorcumers kwamen wel op voorsprong, maar gaven die na rust uit handen. Verschil blijft dus twee punten in het voordeel van Rood-Wit W, dat bovendien nog het restant mag uitspelen tegen Kruisland.

Dubbeldam greep onderin een laatste strohalm. 3-1 winst tegen Rijen. De vraag is of het nog genoeg is voor een ontsnapping, want het verschil met plek twaalf is nog altijd acht punten en er zijn nog maar vier duels te gaan.
 

Sensini

Active member
In 4B vierde Alliance haar 99e verjaardag met een 6-0 overwinning op Schijf. RBC leed haar tweede nederlaag van het seizoen: 2-1 bij ODIO. Als Alliance op tweede paasdag de inhaalwedstrijd in Nispen wint staan ze twee punten achter RBC.
 
Bovenaan