Raad de stad 2 - de quiz

erka

Well-known member
De eerste aanwijzing:

Ik ben een stad op het vasteland van Europa, gesticht door de Kelten. Mijn huidige naam is van Keltische oorsprong.
 

erka

Well-known member
Nee, geen Parijs en Nantes.

De Romeinen maakten een fort bij de stad. Daarna werd het in de middeleeuwen heel belangrijk. De middeleeuwse binnenstad is nog vrijwel intact.
 

erka

Well-known member
Een van de bekendste Europese adellijke families heeft nog steeds zijn residentie in deze stad, en die familie heeft ook nog een voetballinkje.
 

erka

Well-known member
De voetballink zit in een bekende voetbalcommentator van vroeger bij de Duitse televisie. De stad is ook bekend omdat het niet is verwoest in WW2.
 

erka

Well-known member
Laatste tip: de plaatselijke voetbalclub is genoemd naar de Duitse "uitvinder" van de moderne gymnastiek en speelde in 2012-13 voor het laatst in de 2e Bundesliga.
 

erka

Well-known member
Ja, Regensburg. Gesticht door de Kelten als Radasbona (de Engelse naam voor Regensburg is nog steeds Ratisbon), met een prachtige middeleeuwse ongeschonden binnenstad. Vorig jaar bezocht. De adellijke familie is de familie Von Thurn und Taxis, die rijk geworden zijn door de invoering van de postkoets met dienstregeling in Europa. Fritz von Thurn und Taxis is een bekende sportcommentator op ARD/ZDF en presenteerde ook Sportschau. Voetbalclub is Jahn Regensburg, genoemd naar Friedrich Ludwig Jahn waar zo ongeveer in elke Duitse stad wel een sportpark of sporthal naar vernoemd is.
 

De Wolf

Well-known member
Moet ik maar weer een nieuwe verzinnen.

Ik ben een middeleeuwse stad die zwaar door de pest is getroffen
 
Bovenaan