District Zuid I

Unregistere

Well-known member
Als ze die maatregel nemen dan heeft de club al tig waarschuwingen gehad. Fout ligt dus echt bij de vereniging.

Probleem is een beetje dat de spelersgroep bekend staat als 'moeilijk'. Na het vertrek van trainer Murat Tatli wegens priv?omstandigheden is het bestuur volop bezig geweest een vervanger te vinden. Ze hebben trainers gesproken, maar die haakten toch af.

Ze overwegen nu om volgend seizoen weer met een standaardteam op zondag te beginnen. Dat moet dan bestaan uit een deel van de huidige zaterdagselectie en het talentvolle tweede elftal.

Een stukje verderop zet stadgenoot Unitas de ambities onverminderd voort. Opnieuw is een speler uit de huidige selectie langer vastgelegd, namelijk de uit Eritrea afkomstige Esey Kiflom Tsegay. Daarnaast keert Yohannes Tilahun Tefera terug van SVW, ook een Eritree?r, en komt Mounir El Ouazizi (onder meer ex-RVVH) over van LRC Leerdam.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Dubbelfuncties voor trainers worden steeds populairder. Pippy Pruijmboom sluit aan in de rij. Hij heeft al jaren Oranje Wit onder zijn hoede, maar daar komt nu een zondagclub bij. Hij wordt namelijk ook trainer van RCD, dat momenteel bovenin meedraait in de derde klasse.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C zaterdag blijft Rijsoord koploper. Ze wonnen de topper van SHO (1-0). Kloetinge, dat met 1-3 won bij Oude Maas, is op vier punten de voornaamste achtervolger van Rijsoord.

Oranje Wit liet dure punten liggen met het oog op de periodetitel. De Dordtenaren verloren thuis van Nieuw-Lekkerland.

Favoriet Heinenoord won weer niet. Het bleef 1-1 tegen LRC Leerdam, dat als hoofdklassedegradant momenteel ook in de eerste klasse onder de streep bivakkeert. Heinenoord is nu zesde, op acht punten van Rijsoord en de koploper heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Nummer laatst MZC '11 ging voor de dertiende keer in vijftien duels onderuit: 6-1 bij WNC. Met twee punten staan de Zeeuwen nog altijd ruim onderaan.
 

Sensini

Active member
In 4B verspeelde Alliance een 2-0 voorsprong thuis tegen ODIO: 2-2. Daardoor kon RBC de koppositie verstevigen, na een 1-0 achterstand werd met 1-3 gewonnen in en van Noordhoek.
 

Unregistere

Well-known member
Het Dordtse Dubbeldam verloor gisteren weer in 2E en is dus hard op weg om te degraderen. Opvallend was echter het feit dat er een vijftigjarige keeper was opgetrommeld. De eerste doelman was geschorst en zijn beoogde vervangers waren door een blessure en een schorsing ook niet inzetbaar. De 'Abraham onder de lat' hield het zo'n zeventig minuten vol en werd toen vervangen door een 37-jarige die al ruim een jaar niet gekeept had.

De krant heeft de dappere goalie beloond met een plekje in het elftal van de week! :duim:
 

Unregistere

Well-known member
In 2E won koploper Rood Wit W de topper bij Zeelandia Middelburg. Daardoor staan zij nu drie punten los van Unitas. Enige troost voor de Gorcumers is dat zij hierdoor zelf wel bovenaan blijven staan in de tweede periode, want daarin waren de Zeeuwen een geduchte concurrent.
 

Unregistere

Well-known member
De spanning in 1C zaterdag is toegenomen. Koploper Rijsoord liet zich namelijk verrassen bij WNC (3-0), zodat achtervolger Kloetinge (0-1 bij Almkerk) het gaatje verkleinde naar ??n punt.

Oranje Wit doet door een 3-1 zege op SHO ook goede zaken. De Dordtenaren staan nu derde op drie punten, wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Titelfavoriet Heinenoord viel weer tegen. 0-0 tegen Oude Maas deze keer.

Onderin klopte het als voorlaatste geklasseerde LRC Leerdam hekkensluiter MZC '11 met 0-3, waardoor LRC wat aansluit bij de clubs kort boven de fatale streep.

Zuidland won met 4-0 van GRC-14, Nieuw-Lekkerland en VVGZ hielden het op 2-2.
 

Sensini

Active member
In 4B won RBC met 4-0 van nummer drie Achtmaal, Alliance won met 7-0 van DIOZ en pakt de tweede periodetitel..
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
In 2E zondag pakt Dubbeldam een puntje tegen Sarto (1-1), maar de Dordtenaren staan nog altijd laatste. Achterstand van acht punten op nummer twaalf Roosendaal, nummer tien Sarto staat er negen voor.

Unitas loopt averij op in de titelstrijd. Het wordt 2-2 tegen Zundert, koploper Rood Wit W wint wel. Unitas nu derde op vijf punten, Kruisland klom over de Gorcumers heen en is tweede op vier punten van Rood Wit.
 
G

Gast

Guest
Brakel uit: altijd gezellig

Brakel-voorzitter Van Veen: ‘Het was schandalig’

19 feb 2017, 17.46VERSLAG

BRAKEL – Wat voor Brakel tegen SVS’65 begon als een mooie voetbalmiddag, mondde uit in een drama. Met een 1-0 voorsprong en nog acht minuten op de klok sloeg de vlam in de pan.

Brakel begon het duel sterk en al binnen twee minuten raakte John van Balen het houtwerk. Daarna zakte de wedstrijd wat in tot een kwartier voor rust. Jasper Gouda Quint zette met een omhaal die via de onderkant van de lat binnenging de 1-0 op de borden. De fraaie treffer bleek een klein hoogtepuntje op een middag vol dieptepunten.

Met nog twintig minuten op de klok leek SVS’65 via een rake vrije trap op gelijke hoogte te komen. Scheidsrechter Van Meerkerk keurde deze goal echter af, aangezien hij enkel een indirecte vrije trap had toegekend. Dat was volgens meerdere getuigen de aanleiding voor onvrede aan Spijkse zijde. Na dat moment werd de wedstrijd harder, maar daarop greep de arbiter niet adequaat genoeg in. Acht minuten voor tijd barstte de bom.

Beduusd
Brakel-voorzitter Bennie van Veen is nog steeds beduusd van de gebeurtenissen en houdt zich hangende het onderzoek op de vlakte. “Wij kregen een corner, waarop er schermutselingen ontstonden met de keeper van SVS. Daar is wat gerommel ontstaan en daarna is er geslagen. Daar reageerde Brakel op en dat liep zo uit de hand dat er ook supporters en omstanders het veld in kwamen. Op een gegeven moment stond er veertig, vijftig man op het veld. Het was schandalig.”

De wedstrijd werd daarop in de 82e minuut gestaakt
 

Sensini

Active member
In 4B blijven beide Roosendaalse ploegen winnen: Alliance met 2-6 bij METO, RBC met 2-5 (na 1-0 achterstand) in Zegge tegen DIOZ.
 

Unregistere

Well-known member
Vandaag zelf in 2E naar Dubbeldam - JEKA geweest voor de krant. De nummer 14 tegen de nummer 13, verschil was drie punten. Dat bleef ook zo. Eindstand 1-1, waarbij Dubbeldam-keeper Davey van Pelt zijn team nog redde door een strafschop te stoppen. Opvallend: Marvin Dijkstra (JEKA) kreeg in de slotfase eerst twee keer achter elkaar geel voor praten en dus rood, bleef mekkeren en kreeg nogmaals rood van scheidsrechter Cairo.

De samenvatting van Dubbeldam-trainer Marco ten Braak was treffend: ,,Het was meer spannend dan goed."

Dubbeldam hoopt nog op een Houdini-act zoals vorig seizoen, toen ze na de winterstop de laatste plaats verlieten en zich via de nacompetitie redden. Wordt toch lastig denk ik. Achterstand is vijf punten op plek twaalf, dus het kan nog wel.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C wordt het toch wel spannend. Koploper Rijsoord verloor bij Oude Maas, terwijl Kloetinge won van VVGZ. WNC, de ploeg in vorm, won op bezoek bij de gevallen titelfavoriet Heinenoord. Oranje Wit verspeelde punten tegen Zuidland, dat werd gelijk.

Bovenin nu: Rijsoord 18-35, Kloetinge 18-35, WNC 18-33, Oranje Wit 19-33. SHO (19-30), Heinenoord (19-29) en GRC-14 (19-29) doen theoretisch gezien ook nog mee.

MZC '11 (19-2) nog altijd niet officieel gedegradeerd, ondanks de zeventiende nederlaag die vanmiddag werd geleden.
 

Sensini

Active member
In 4B won Alliance met 6-2 van SVC. Ze kruipen dichter naar koploper RBC, dat in het Herstaco stadion met 2-2 gelijkspeelde tegen NSV.
In 2E werd de wedstrijd tussen Kruisland en Rood Wit W. bij 0-1 gestaakt toen in de rust toeschouwers met elkaar op de vuist gingen. Vlak voor rust had de scheidsrechter al een afkoelingsperiode ingelast.
 

Unregistere

Well-known member
In 2E werd de wedstrijd tussen Kruisland en Rood Wit W. bij 0-1 gestaakt toen in de rust toeschouwers met elkaar op de vuist gingen. Vlak voor rust had de scheidsrechter al een afkoelingsperiode ingelast.

Dat zal Unitas dan vast met belangstelling volgen. Eventuele minpunten voor Rood Wit W kan hen helemaal terugbrengen in de titelrace.
 
Bovenaan