Cambuur nieuws topic

Bernardo

Well-known member
Proces van 'herbezinning' krijgt bij Cambuur gestalte

Het vertrek van Chiro N’Toko, die afgelopen zomer nog een tweejarig contract bij Cambuur tekende, naar NAC riep vragen op. Technisch directeur Gerald van den Belt legt de clubvisie uit.

Er is nogal wat veranderd bij Cambuur, dat vrijdagavond aan de tweede competitiehelft begint met een thuiswedstrijd tegen koploper VVV (20.00 uur).

Cambuur is bovendien bezig met een proces dat door de technisch directeur als ,,herbezinning’’ omschreven wordt. Van den Belt nam het stokje over van Henry van der Vegt, die opstapte toen trainer Rob Maas op 15 oktober ontslagen werd. De sfeer binnen de club ademt weer ontspanning uit in plaats van spanning. Van den Belt: ,,Henry’s voetbalvisie wijkt niet zoveel af van die van mij. Ik denk dat de trainer in het proces belangrijk is. We pakken punten, dat maakt mijn situatie ook gemakkelijker. Het is ook een combinatie van mensen.’’

Bij hem staat plezier hoog in het vaandel. ,,Voetballen blijft een spelletje. Het is wel werk, maar als je tien miljoen krijgt en geen plezier hebt, ga je niet presteren. Natuurlijk moet er gepresteerd worden, maar de voetballerij heeft ook een beetje een disciplinecultuurtje. De conclusie is vaak: als je buiten het veld gedisciplineerd bent, ben je dat binnen het veld ook.’’

Ontspanning

Hij kijkt daar wat anders naar. ,,En de trainers ook. Voorbeeldje. Sipke Hulshoff (trainer) heeft op het trainingskamp in Spanje gezegd: het ontbijt doen we niet allemaal verplicht om acht uur. Tussen acht en negen uur ontbijt je, maar je moet half tien getaped en al bij de bus staan. Dan moet alles kloppen. Als jij het fijn vindt ‘s ochtends op je Ipad nu.nl te lezen of te facetimen bepaal je dat zelf. Zo kan je een ontspannen sfeer cre?ren. Maar als de training begint, is het gas geven.’’

,,Fatsoen is belangrijker dan dat je alles maar met een stopwatch in de hand doet. De ontspanning is er zonder dat het ten koste gaat van prestatiedrang. Ik denk dat we nu met de staf en mijn persoontje de nieuwe situatie moeten gaan toepassen.’’

Sommige spelers vallen buiten de boot door een wijziging binnen de technische staf. Anderen krijgen juist weer een kans. Van den Belt: ,,Ik denk dat N’Toko daar een mooi voorbeeld van is. Hij is met bepaalde verwachtingen gekomen onder een andere trainer en een andere technisch directeur.’’

Van den Belt: 'Wat wij belangrijk vinden is dat de groep enthousiast en leergierig blijft. Dat kan alleen als spelers perspectief hebben'
,,Hij kwam om een van de leiders van het team te worden. Dat perspectief was weggezakt. Dan is de vraag: blijft hij het leuk vinden of komt er iets langs en werk je daaraan mee. Dat geldt ook voor Ninos Gouriye. Gehaald met het perspectief basisspeler te worden, maar dat is ie niet. Ik denk dat dat voor Gino Bosz ook enigszins zo is.’’

Beleidsplan

,,De spelers die nu in de basis staan, de eerste veertien, willen we zien te houden. Daar zijn we erg positief over. Wat wij belangrijk vinden is dat de groep enthousiast en leergierig blijft. Dat kan alleen als spelers perspectief hebben.’’

Met de terugkeer van Van den Belt lijkt de clubvisie meer omlijnd. ,,Als wij het in ons beleidsplan hebben centrale opbouwers in plaats van centrale verdedigers. Daarmee willen we uitstralen dat het voetballende aspect minstens zo belangrijk is. Daar haalden we in het verleden Eti?nne Reijnen voor. Verdedigend wat minder, opbouwend heel goed.’’

,,Als jij een centrale verdediger wilt die groot en sterk is en opbouwend minder goed, dan kan je bijna niet zeggen van: we gaan ver van de goal spelen. Je kan ook niet een beetje zwanger zijn. We hebben kleine centrale verdedigers, dat klopt. Dat betekent dat je met hoge ballen wel eens geslacht kan worden. Maar we hebben met Omar El Baad en Robbert Schilder veel voetbal van achteruit. Die keuze maak je.’’

LC

Duidelijk verhaal lijkt me. Bosz zal dan ook nog wel vertrekken als je het zo leest.
 

Bernardo

Well-known member
Verkoop WTC-complex biedt SC Cambuur ruimte

Met de verkoop van het WTC-tentoonstellingscomplex lijkt een van de laatste hindernissen te zijn geslecht voor de bouwplannen van SC Cambuur.

Drie partijen zijn annex met de transactie: Harry Westers (hotelketen Westcord; exploitant WTC Hotel), Wyckerveste (risicodragende projectontwikkelaar, die werkt in opdracht van Cambuur) en kaasfabrikant en -handelaar Jan Anker.

De belangstelling van Westers en Wyckerveste was bekend. Maar pas na de komst van Anker slaagde de transactie.

De verkoop van het WTC maakt de weg vrij voor de vestiging van commerci?le ruimtes in een deel van dit complex. Deze huurinkomsten maken het mogelijk om Cambuur voor een acceptabele huur te laten spelen in het nieuw te bouwen voetbalstadion, op een steenworp afstand.

Anker, die gisteren niet bereikbaar was voor toelichting, is de vermogende eigenaar van Royal A-ware. Het concern opende in 2015 een kaasfabriek bij Heerenveen.

A-ware Food Group is actief op alle terreinen die te maken hebben met kaasproductie, -behandeling, - transport en -verkoop. Het concern heeft een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro.

Volgens concernwoordvoerder Corine Kroft is A-ware niet betrokken bij de transactie met het WTC, het betreft een investering van Anker zelf. De familie Anker staat genoteerd in de jaarlijkse lijst van het zakenblad Quote, met de rijkste vijfhonderd personen en families van Nederland.

Struikelblok bij de onderhandelingen over verkoop van het WTC waren de positie van het personeel (onvoldoende baangarantie, vond het WTC) en het aantal vierkante meters dat overblijft voor tentoonstellingen. Het WTC vreesde dat dit te weinig zou zijn om voldoende grote exposities te kunnen blijven organiseren.

,,Struikelblok waren de positie van het personeel en gebrek aan ruimte voor tentoonstellingen''

Voor de Rabobank en het Leeuwarder gemeentebestuur speelde een financieel belang. Zij hebben bij het WTC voor miljoenen euro’s leningen - waar niet of nauwelijks op wordt afgelost - en achterstallige rentebetalingen uitstaan. De Rabo leende ruim 10 miljoen euro, de gemeente iets meer dan 3 miljoen euro. De gemeente heeft nog 5 ton rente te goed.

De bank heeft eerder al aangegeven dat zij een einde wil maken aan deze situatie en een zeker verlies (‘oninbare vordering’) accepteert. Wethouder Henk Deinum (PvdA) zal verlies van gemeenschapsgeld aan de gemeenteraad moeten verantwoorden.

Geen van de betrokken partijen wil iets zeggen over enig detail van de transactie. ,,Er is een communicatieplan opgesteld’’, laat Wyckerveste weten, waarbij Deinum woordvoerder is. De wethouder zegt alleen dat hij verwacht over enkele weken ‘mooi nieuws voor de Friese economie’ bekend te kunnen maken.

Na presentatie van de plannen (herontwikkeling van het WTC-gebied, inclusief de bouw van het voetbalstadion en infrastructuur) moet de gemeenteraad zich er nog over buigen. Hierbij is onder andere inspraak van omliggende wijken (mogelijke overlast) en ondernemers in de binnenstad (nieuwe concurrenten aan de rand van de stad; mogelijke overbewinkeling) aan de orde.

Al in een eerder stadium is geventileerd dat de plannen rond het nieuwe Cambuurstadion klaar waren en dat alleen de gemeente zich nog moest uitspreken. Hierna bleef het echter stil en volgde het ene uitstel na het andere. Het heeft er nu alle schijn van dat de komende weken alleen nog nodig zijn om de planpresentatie nader voor te bereiden.

LC.nl
 

Bernardo

Well-known member
Cambuur haalt nog maar een middenvelder. Noor word gehuurd van Roda. Alsof we nog niet genoeg hadden.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Ach ja, willen. Hij heeft een aflopend contract, hij kost dus niks en toch gaat hij niet in op eventuele aanbiedingen. Dan zal het wel wat meevallen.

Of hij wil gewoon heel graag tegen Jong AZ spelen komend seizoen, dat kan ook.
 

Unregistere

Well-known member
Ach ja, willen. Hij heeft een aflopend contract, hij kost dus niks en toch gaat hij niet in op eventuele aanbiedingen. Dan zal het wel wat meevallen.

Of hij wil gewoon heel graag tegen Jong AZ spelen komend seizoen, dat kan ook.

In het grote interview in VI zei hij dat hij liever eerst een tussenstap in Nederland maakte omdat hij binnenkort vader wordt. Dus dat zou het kunnen verklaren. En dan volgend seizoen, met de baby, naar Azi?.
 

Batigoal

Well-known member
In het grote interview in VI zei hij dat hij liever eerst een tussenstap in Nederland maakte omdat hij binnenkort vader wordt. Dus dat zou het kunnen verklaren. En dan volgend seizoen, met de baby, naar Azi?.

Lekker verdienen op het Chinese tweede niveau waar ze je met het Aziatische paspoort altijd opstellen. Kwestie van een handige zaakwaarnemer vinden die dat kan regelen.
 
Bovenaan