Ligue 1

Batigoal

Well-known member
Paris SG kreeg pijnlijk met 3-0 klop tegen Montpellier. Keeper Areola van de kampioen zag er bij 2 goals toch niet goed uit. AS Monaco profiteerde door met maar liefst 5-0 te winnen van Bastia. De Monegasken zijn de ploeg in vorm. Vandaag kan Nice weer aan kop komen.
 

Batigoal

Well-known member
Olympique Marseille is in de ligabeker uitgeschakeld door Sochaux na penalties. Past wel een beetje bij de huidige staat van de club, alhoewel het in de competitie niet zo dramatisch gaat als vorig seizoen. Sinds toppertje Rudi Garcia aan het roer staat gaat het een stuk beter. Vanaf komende winter moet de blik omhoog en het wordt een interessante transferperiode. Nieuwe eigenaar McCourt heeft aangegeven €200 miljoen beschikbaar te stellen; trainer Rudi Garcia begint echter in sommige namen steeds meer vertrouwen te krijgen. Zo is de op papier niet zo bijzondere doelman Pele een betrouwbare pion, zijn huurlingen Vainqueur en Gomis de spelers die de ploeg op sleeptouw nemen en is er steeds meer speeltijd voor talenten Lopez, Machach en Zambo. Rekik raakt helaas steeds verder uit beeld; hij is nu zelfs geen optie meer voor centraal achterin en wordt sporadisch gebruikt als reserve linksback.

Qua eventuele aankopen worden zowel onrealistische (absolute toppers) als realistische spelers (afvallers bij topclubs) genoemd; verwacht wordt dat de opties tot koop bij Vainqueur en Gomis sowieso worden gelicht. Ik vermoed eigenlijk dat het met de aankopen niet zo'n vaart zal lopen, maar dat er net genoeg wordt gehaald om te richten op het behalen van Europees voetbal.
 

Kielse Rat

Well-known member
PSG gaat opnieuw onderuit en zou morgen zomaar op 7 en 6 punten van Nice en Monaco kunnen komen. Die gaan vermoedelijk wel een zak met geld opentrekken in januari.
 

Batigoal

Well-known member
PSG gaat opnieuw onderuit en zou morgen zomaar op 7 en 6 punten van Nice en Monaco kunnen komen. Die gaan vermoedelijk wel een zak met geld opentrekken in januari.

De Ligue 1 is dit jaar zeker weer leuk om te volgen. Nice blijft het uitstekend doen, alleen hebben die een smalle selectie om voor de titel te blijven meedoen verwacht ik. Echter is de club groeiende en dat had Batigoal uiteraard al in 2013 voorspeld. :duim:

Cavani scoort wel als een gek dit seizoen, maar achterin weten ze het niet meer dicht te houden (missen ze dan toch David Luiz?) en het goochelen met de keepers werkt vooralsnog ook niet goed. Di Mar?a is dit seizoen niets meer en Jes? heeft nog vrijwel niet gespeeld. Ik ben zeer benieuwd naar aankomende winter want midden in het seizoen toppers kopen is altijd erg lastig en PSG heeft zeker wel 2 a 3 goeie spelers nodig om er weer bovenop te komen. Maar van mij mag een andere club kampioen worden uiteraard en dan geef ik Monaco de beste papieren.
 

Batigoal

Well-known member
Monaco ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Lyon en Nice won dankzij twee goals van Balotelli van Dijon en dus staat Nice weer aan kop. Nu in totaal 7 punten voorsprong op Paris Saint-Germain. De Franse pers gaat er al vanuit dat Unai Emery binnenkort ontslagen wordt.

Marseille heeft ook gewonnen en staat nu stiekem alweer op de 6e plek. Hopelijk in de winter nog wat nieuwe spelers erbij en dan is de kans op Europees voetbal aanwezig.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Lijkt mij logisch. Blanc had alle mogelijke Franse prijzen gepakt behalve een keer een van beide bekers niet en die moest het veld ruimen. Dan lijkt mij dit al helemaal een kansloze zaak. Wie weet dat de CL hem kan redden.
 

Maasveld

Well-known member
Aan het eind van het jaar seizoen krijgen we dus de volgende tekst te horen in Parijs:

"Nous ne sommes pas seulement les meilleurs de Paris, mais aussi de Marseille!! Et aussi de Monaco!! Et aussi de Nice!! Et aussi de Lyon!!"
 

SanMark.

Well-known member
Ik kan geen woord Frans, maar door die opsomming van steden zou je denken dat van Gaal die kant op gaat ?
 
Bovenaan