Vliegramp Chapecoense

Forza AZ

Well-known member
Toch wel opvallend dat men via Bolivia naar Colombia moest vliegen. Men kreeg van de Braziliaanse luchtvaart autoriteiten geen toestemming om direct van Sao Paulo naar Medellin te vliegen.
Rechtstreeks mocht alleen als ze met een Braziliaanse of Colombiaanse maatschappij zouden vliegen, maar niet met de Boliviaanse maatschappij die ze hadden ingehuurd. Aparte regel, maar daarom dus met een tussenlanding in Bolivia.

Wel een enorme "anticlimax" dit. Een totaal onbekende club (voor mij in ieder geval) die net z'n meest historische resultaat heeft geboekt, en dat het dan zo moet eindigen. Zeer triest.
 

Forza AZ

Well-known member
Laatste beelden vanuit vliegtuig voor de crash
http://www.dumpert.nl/mediabase/6956105/5d9e2e31

Fuk man dit voel ik in m'n maag hoor.
Dit is niet uit het verongelukte vliegtuig volgens mij (aan de reacties eronder te zien). Ook aan de andere passagiers te zien is dit een andere vlucht, aangezien het verongelukte vliegtuig volgens mij een charter was. Misschien was dit de vlucht voor de overstap in Bolivia.
Maar dan evengoed raar om dit soort beelden te zien, wetende dat die spelers nu niet meer leven.
 

Forza AZ

Well-known member
Wat ik snel las is dat de charter sowieso de afstand niet kon halen op 1 tank. Maar dat is speculeren.
Ik lees nu juist weer dat ze een ander vliegtuig in "nood" voorrang moesten geven bij het vliegveld en daardoor rondjes moesten vliegen. En daarbij brandstof hebben geloosd.

Maar zijn inderdaad waarschijnlijk allemaal speculaties nog, tot ze de zwarte dozen hebben gevonden en uitgelezen.
 

Batigoal

Well-known member
Na de ramp wordt er al voorzichtig verder gedacht aan hoe het sportief nu verder moet met de club; een bizarre situatie. Chapecoense wil weer een nieuwe selectie opbouwen en krijgt daarvoor uit alle hoeken steun. De overige clubs uit de Braziliaanse Serie A hebben aangegeven bereid te zijn om spelers kosteloos uit te lenen zodat men vlot een selectie kan bouwen. De tegenstander in de finale komende zondag, het Colombiaanse Atletico Nacional, heeft aangeboden om de trofee en prijzengeld te doneren bij wijze van eerbetoon en eerste aanzet voor de wederopbouw. Daarnaast heeft de Braziliaanse voetbalbond aangeboden om de club de komende 3 jaar vrij te stellen van degradatie, maar dat heeft de vice-voorzitter van Chapecoense afgewezen.

Tragisch gevolg van het ongeluk voor doelman Follman is dat hij ??n van zijn benen is verloren en waarschijnlijk ook zijn andere been moet worden geamputeerd vanwege de ernstige verwondingen.
 
Laatst bewerkt:

Max

Administrator
Forumleiding
Ze kunnen ook net zoals SD Eibar een oproep doen om aandeelhouder te worden van de club. Met een beperking van een X bedrag per persoon zodat niemand veel inspraak zal hebben. Die wisten toen bijna 2 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Met dit drama moet men met gemak een veelvoud binnen kunnen hengelen.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Vliegramp Chapecoense

Op verzoek een apart topic over de ramp. Door het samenvoegen van topics/berichten, kan er hier en daar wat dubbel staan.
 

Batigoal

Well-known member
Dank Satyr. Op social media is een campagne gestart gericht aan Ronaldinho met de vraag of hij voor Chapecoense wil gaan spelen. Hoewel het natuurlijk goed bedoeld is, brengt het hem in een positie dat hij eigenlijk niet kan weigeren dus dat is niet helemaal prettig.
 

Janssen

Well-known member
Ik ben er wel weer klaar mee hoor. Op Facebook kun je nu je profielfoto aanpassen ter nagedachtenis aan dat team. Niet dat je Facebook verder serieus moet nemen maar men slaat nu echt door.

Ik vind de minuut stilte in het Nederlands betaalde voetbal ook niet nodig.
 

Batigoal

Well-known member
Ok, het wordt een beetje cult nu om je aan te bieden om bij Chapecoense te spelen. Ze Roberto was de eerste, vervolgens hadden Ronaldinho en Riquelme na een social media-offensief wel interesse en nu heeft good old Eidur Gudjohnsen zich aangeboden bij de club.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Geen idee wat het niveau in Brazili? is, maar zo'n Gudjohnsen is toch wel een beetje klaar?
 

Sensini

Active member
CONMEBOL heeft Chapecoense tot winnaar van de Copa Sudamericana 2016 uitgeroepen, op voordracht van Atl?tico Nacional.
Tevens heeft CONMEBOL de eenmalige “Centenario Conmebol al Fair Play” uitgeloofd aan Atl?tico Nacional voor dit sportieve gebaar.
 

Joost

Well-known member
Omdat de club de wedstrijd tegen Atletico Mineiro voor de competitie niet heeft kunnen spelen heeft Chapecoense een boete gekregen van €28.300.
 
Bovenaan