Oefenwedstrijden amateurvoetbal

bqandy

Well-known member
Dinsdag 4 oktober:
FC Groningen o19 – Be Quick 1887 1-3 (in Engelbert)
Peize – Beloften Be Quick 1887 1-1
Quick’20 – Achilles’12 3-0
Harkemase Boys – Jong Cambuur 3-2
 

bqandy

Well-known member
Dinsdag 11-10

HZVV – MSC 2-3
Staphorst – Jong PEC Zwolle 0-2
HSC’21 – Jong FC Twente 0-5
Jong Cambuur – Be Quick 1887 6-1
Jong Emmen – Harkemase Boys 0-0
Alverna – Jong NEC 0-4
MSC (zat) – IJhorst 0-1

Met 6-1 de bietenbrug op tegen Jong Cambuur dus. Maar ik weet niet wie er gespeeld hebben. Het was een combi-elftal. Een ander combi-elftal speelde tegen WKE. Weet nog niet wat dat geworden is.
 

De Groene Scout

Well-known member
Nee, volgens mij breekt nu de periode aan dat bankzitters zich gaan roeren en trainer vaker voor dezelfde basis kiezen. Tegenwoordig heeft iedereen een selectie van 25 tot 30 man, dus moet er af en toe iets geregeld worden voor de 2e keus om ook een keer een potje te ballen. Zo gaat het bij HSC'21 in ieder geval wel. De basis van zondag was gisteren (op 2 na) vrij. Waren dus bankzitters en enkele beloften uit het 2e aan A1 die mochten opdraven.
 

Unregistere

Well-known member
Gisteravond speelde het combinatieteam van ASWH ook een oefenwedstrijd. Oorspronkelijk hadden we met dit team gespeeld in de eerste ronde van de VoetbalRijnmond Cup, een regionaal bekertoernooi. Tegenstander Poortugaal zaterdag, spelend in de vierde klasse, trok zich echter terug. Daarom oefende ons combiteam - met reserves van afgelopen zaterdag, selectiespelers die bij het tweede voetbalden en enkele talentvolle spelers uit het tweede elftal - nu tegen Heerjansdam. Team met veel oud-trainers en -spelers van ASWH, dus altijd leuk. Heerjansdam staat inmiddels bovenaan in 2D met de maximale score.

Na een 3-0 ruststand won ASWH uiteindelijk met 3-1. Doelpunten van Bart Deprez en Billy Nzojyibwami (2).
 

Unregistere

Well-known member
Gisteren een aardig potje tegen Kozakken Boys. Altijd wel een beetje prestige / rivaliteit, dus het was eigenlijk meer een echte wedstrijd dan een oefenwedstrijd. Hoog tempo, stevige duels en zeer behoorlijk voetbal. In de eerste helft lag het overwicht wel bij de Boys, maar goals vielen er niet. Na rust draaiden de rollen om en was ASWH sterker. Nick Slotboom profiteerde al vlot van een fout in de opbouw bij de Werkendammers en maakte er 1-0 van. Twintig minuten voor tijd produceerde Kozakken Boys de gelijkmaker, toen Ahmad Mendes Moreira met het hoofd een fraaie aanval afrondde. Net toen er een spannende slotfase aanbrak, maakte de net ingevallen Django Binder (Kozakken Boys) een keiharde overtreding. Dat zorgde voor de nodige irritatie en daarop besloot scheidsrechter Coll? om voortijdig af te fluiten. Jammer. Binder is door zijn trainer ook direct weggestuurd, geen idee of hij nog terug mag komen. Maar goed, hoe dan ook wel een nuttig en lekker potje.
 

De Groene Scout

Well-known member
Een week nadat HSC'21 tegen Jong FC Twente oefende mocht vandaag Quick'20 het proberen.
Die deden het dus beter; in Oldenzaal werd het 2-2.
 

Unregistere

Well-known member
Gisteravond weer een oefenpot voor een combiteam. De vijf wissels van afgelopen zaterdag, twee van de jongere basisspelers en zeven talenten uit het tweede, waarvan twee officieel ook bij de A-selectie horen, namen het in De Vliert op tegen Brabant United onder 19. Zeg maar de A1 van de gecombineerde opleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk, het team net onder derdedivisionist Jong FC Den Bosch. Rogier Molhoek - verdient een spandoek - is daar trainer.

Best een leuk potje zo, tegen een fris team. ASWH begon goed en stond na iets meer dan een kwartier al met 0-2 voor dankzij goals van Billy Nzojyibwami en Bart Deprez. De jonkies kwamen echter goed terug en bij rust was het 2-2. In de tweede helft golfde het ook aardig op en neer, maar uiteindelijk schoot Bart Deprez ASWH naar een 2-3 overwinning. Grappig om dat stadion eens van binnen te bekijken. Was alleen wel zo goed als leeg natuurlijk.
 

Unregistere

Well-known member
Echt een oefenwedstrijd was het op papier niet, maar ik zie het toch maar wel een beetje zo. Gisteren speelde ASWH in de eerste ronde van de Regio Rijnmond Cup, een regionaal bekertoernooi, tegen vierdeklasser Overmaas. ASWH begon zonder basisspelers van het eerste. Het team bestond uit de doelman van A1, drie reservespelers van het eerste van afgelopen zaterdag en voor de rest spelers van het tweede. Desondanks werd het een vrij eenzijdig potje. Na acht minuten al 4-0, de tiende lag er in de 37e minuut in en bij rust was het 13-0. Na rust liep het wat 'stroever', want de teller stokte uiteindelijk bij 22-0.

Grote man was Bart Deprez, die acht treffers voor zijn rekening nam. Bij mijn weten is dit een recordzege voor ASWH in een dergelijk bekertoernooi. Niveauverschil was natuurlijk heel erg groot, maar je vraagt je bijna af wat het was geworden als we gewoon met de basiself van het eerste hadden gespeeld... Al zijn die misschien wat sneller klaar met zo'n wedstrijd, die jonkies van gisteren bleven maar gaan.

Hoe dan ook, door naar de tweede ronde en hopelijk dan een wat sterkere tegenstander.
 

Batigoal

Well-known member
Daarnaast kun je je afvragen wat de spelers die meededen hebben aan zo'n wedstrijd waarin ze zich kennelijk niet al te veel hoeven in te spannen.
 

Joost

Well-known member
Ik denk niet dat het meer dan 22-0 zou zijn geworden als jullie eerste had gespeeld. Dit is al iedere 4 minuten een doelpunt.
 

Unregistere

Well-known member
Ik denk niet dat het meer dan 22-0 zou zijn geworden als jullie eerste had gespeeld. Dit is al iedere 4 minuten een doelpunt.

Misschien niet. Maar er zijn gisteren ook nog een paar open kansen gemist... En soms vielen de goals om de minuut en dan weer een tijdje niet. Maar inderdaad, heel veel meer was wel moeilijk geworden denk ik.

Daarnaast kun je je afvragen wat de spelers die meededen hebben aan zo'n wedstrijd waarin ze zich kennelijk niet al te veel hoeven in te spannen.

Voor de jonge spelers uit het tweede is het vooral mooi om zich te kunnen presenteren aan de staf van het eerste, al kun je je afvragen wat dit duel precies zegt over hun mogelijkheden inderdaad. Voor de drie reserves van 1 was het vooral ritme kweken.
 

Unregistere

Well-known member
Heeft jullie keeper de bal gezien?

Ja, toch wel een paar keer nog. Bij 1-0 kwam er ineens een aanvaller alleen op hem af, maar toen pakte hij knap de bal van zijn schoen. En na rust een paar verdwaalde voorzetten van de beste man aan Overmaas-zijde, een voormalig hoofdklassespeler die nu alleen nog voor de lol speelt. De stand-in reservekeeper van het eerste zag dit trouwens al aankomen, dus die koos er voor om lekker te trainen. Daarom dus nu een zestienjarige goalie, maar dat kon best...

Grappig wel dat o.a. Rijnmond en PZC het ook hebben opgepikt: http://www.rijnmond.nl/nieuws/148895/ASWH-haalt-uit-in-Regio-Rijnmond-Cup-22-0?r=sport en http://www.pzc.nl/sport/amateurvoetbal/deprez-scoort-acht-keer-voor-aswh-1.6670582
 

Unregistere

Well-known member
Hoe kan het dat een vierdeklasser zo ontzettend slecht is?

Dat heb ik me ook wel afgevraagd tijdens de wedstrijd ja. Dit was wel heel extreem. In een andere regionale beker speelde ditzelfde team van Overmaas tegen IFC, dat ook met reserves aantrad. Dat werd 'maar' 8-0. Nu zijn onze reserves en tweede elftal spelers heus wel beter dan die van IFC, maar dit was wel een enorm verschil.

Maar goed, de wedstrijd begon om 20.00 uur en die jongens kwamen ook echt pas om 19.35 uur aan. Warming-up was ook een beetje speels allemaal, dus de voorbereiding was ook niet helemaal perfect.

Zo'n grote uitslag heb ik met ASWH echter ook nooit meegemaakt, volgens mij was het record zo ongeveer 16-0 van jaren geleden. Ed Ridderhof, die de coaching deed, vergeleek het bijna met de oefenduels die hij in zijn proftijd in de voorbereiding speelde tegen lagere amateurteams. Dan waren dit soort uitslagen normaal, maar als amateurtrainer had hij het ook nog nooit gezien.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
Hoe kan het dat een vierdeklasser zo ontzettend slecht is?

Ik denk dat ik het antwoord wel weet. Overmaas heeft op zaterdag maar 1 team. Ik weet niet of ze in deze beker zondagspelers in mogen zetten maar dat is ook geen top. Zondag 1 speelt 5e reserveklasse en staat daarin laatste. Zondag 2 speelt gek genoeg een niveau 'hoger', 4e reserveklasse maar trad pas 4 keer aan.

De A1 speelt ook op zeer bescheiden niveau. Tegen Barendrecht A4 en Capelle A3 bijvoorbeeld.

4e Klasse is in West2 natuurlijk ook het laagste niveau op zaterdag en daar speelt Zaterdag 1 ook maar een heel bescheiden rol. Een matig team dus dat bij afwezigen alleen maar aangevuld kan worden met spelers van jeugd of lage reserveteams. Ik vind het nog lovenswaardig dat ze niet hebben afgebeld.

Overigens staat de selectie van Overmaas op hun site, wellicht kan Unregistere dat eens naast het wedstrijdformulier leggen.

http://www.overmaas.org/index.php/teams/senioren
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan