District Zuid I

Unregistere

Well-known member
In 2E blijft het zwaar voor Dubbeldam. De Dordtenaren verloren de regioderby bij Unitas met 3-2. Unitas met negen punten nu vierde, op twee punten van het trio SC Kruisland, Rood Wit W en VOAB. Dubbeldam met nul uit vijf laatste. Pijnlijk.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C is SHO na een 3-1 zege op LRC Leerdam de nieuwe koploper. Dat had ook te maken met het staken van WNC - Heinenoord. Trieste aanleiding, racistische uitlatingen van WNC-supporters richting Heinenoord-spelers. Het was toen 1-1, beide teams gingen rusten. Door die opmerkingen ontstonden ruzies en vechtpartijtjes tussen supporters, dus de scheids besloot te stoppen.

VVGZ verloor met 0-1 van Kloetinge en dus lieten de Zwijndrechters de kans liggen om koploper te worden.

MZC '11 verloor ook de zesde wedstrijd. Bij medepromovendus GRC '14 werd met 2-0 verloren. Ook Almkerk (3-1 verlies bij Nieuw-Lekkerland), Zuidland (1-1 tegen het grillige Oranje Wit) en Oude Maas (4-1 nederlaag bij het klimmende Rijsoord) blijven onderin hangen.
 

Unregistere

Well-known member
Vandaag voor de krant naar Dubbeldam - Uno Animo geweest in 2E. De Dordtenaren verloren de eerste vijf duels en daar kwam een zesde nederlaag bij. Erg onnodig, maar dat zie je vaak als het tegenzit. Pal voor rust een dekkingsfout bij een vrije trap en dat was de 0-1, waar beide ploegen gelijkwaardig waren en Dubbeldam zelfs meer aanspraak mocht maken op een treffer.

In de tweede helft een belegering van het Uno Animo-doel. Zonder succes, nog een bal op de lat. Kort voor tijd een geweldige counter van de bezoekers, die door het jeugdige publiek werd omschreven als 'FIFA-doelpunt'. Dat was de nekslag, 0-2, weer geen punten en dus een frustrerende middag.

Unitas won in dezelfde afdeling wel met 1-3 bij Sarto en staat daardoor tweede, achter koploper Rood Wit W. Die ploeg komt volgende week naar Gorinchem.

SC Emma haalde in de vierde klasse nogal uit tegen Advendo. 11-1 voor de Dordtenaren! Daardoor staat Emma nu tweede, twee punten achter koploper UVV '40.
 

Sensini

Active member
In 4B won Alliance met 2-3 van SVC, en RBC met 0-3 van NSV. RBC nu alleen op koper met 2 punten voorsprong op Alliance en METO, dat met 1-1 gelijk speelde tegen HSC'28. Die staan vierde op weer 2 punten maar een wedstrijd minder.
 

Unregistere

Well-known member
VVGZ pakte de koppositie in 1C. De Zwijndrechters wonnen met 2-0 van WNC. SHO verloor met 3-2 bij Kloetinge, Heinenoord speelde met 2-2 gelijk tegen Oranje Wit, dus profiteerde VVGZ. Virtueel is Heinenoord nog wel koploper.

Ook Rijsoord blijft goed bij door een 0-3 zege bij LRC Leerdam.

Voor MZC '11 dreigt het een zwaar seizoen te worden. De Zeeuwen kregen klop van Nieuw-Lekkerland (2-4) en staan met nul uit zeven nog altijd onderaan.
 

Sensini

Active member
In 4B wonnen beide Roosendaalse ploegen: RBC 3-1 thuis tegen ODIO, Alliance 1-2 in Schijf, en blijven resp. eerste en tweede met twee punten verschil. HSC '28 verloor haar eerste competitiewedstrijd, 0-1 tegen laagvlieger SVC.
 

Unregistere

Well-known member
In 2E werd Unitas in de topper tegen Rood Wit W hardhandig geklopt: 1-6. De nummer twee kon de koploper dus niet stoppen. Het arme Dubbeldam verloor in blessuretijd alsnog bij Rijen (2-1) en is met nul uit zeven nog altijd laatste.

SC Emma, de nummer twee in 4C, is nogal wisselvallig. Vorige week 11-0 winst, vandaag een 5-1 nederlaag bij VVR en dus gezakt naar de vijfde plaats. Slechts twee punten achter de koploper, dus het kan nog alle kanten op.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C verspeelde VVGZ de koppositie. De Zwijndrechters verloren met 3-1 bij SHO, dat daardoor over VVGZ heen klom. Ook Rijsoord (4-0 tegen het puntloze MZC '11) en Heinenoord (1-2 bij Zuidland) deden dat. Zij staan alle drie op zeventien punten, waarbij Heinenoord een wedstrijd minder heeft gespeeld. Die ploeg lijkt dus favoriet voor het winnen van de eerste periode, al betreft het hier wel de gestaakte wedstrijd bij WNC. Even afwachten wat de KNVB daarmee zal doen.

Nieuw-Lekkerland knokte zich langs LRC Leerdam (3-2) en staat toch weer vierde nu. Mede doordat Kloetinge zich liet verrassen bij GRC '14 en met 1-0 verloor.

Het grillige Oranje Wit klopte Oude Maas met 3-1 en WNC won met 3-2 van Almkerk.

Zelf vanmiddag voor de krant naar Dubbeldam - Roosendaal in 2E. De Dordtenaren staan na zeven duels nog altijd op nul punten en snakken naar een overwinning!
 

Unregistere

Well-known member
Dubbeldam pakte vandaag na zeven nederlagen op rij eindelijk de eerste overwinning. Het zag er voor rust nog niet naar uit, want na een zwakke eerste helft stond het 0-0 en daar mochten de Dordtenaren wel tevreden mee zijn. Roosendaal was namelijk iets sterker, ook zonder te overtuigen. Halverwege de tweede helft kreeg Dubbeldam een terechte strafschop. Dat werd de 1-0, waarna ze het goed uitspeelden en er zelfs nog 2-0 van maakten.

De Dordtenaren wipten over JEKA heen naar de voorlaatste plaats en treffen die ploeg volgende week in Breda voor een heuse degradatiekraker.

In dezelfde afdeling (2E) won Unitas met 0-1 bij DESK. De Gorcumers staan vierde, op vijf punten van koploper Rood Wit W.
 

Sensini

Active member
In 4B pakte RBC de eerste periode door met 1-4 te winnen bij METO. Stadgenoot Alliance won met 4-0 van HSC'28 en blijft tweede op twee punten achterstand.
 

Unregistere

Well-known member
Opvallende zaken bij de Gorcumse zaterdagderdeklasser SVW. Daar zette trainer Arie Schep de ervaren verdediger Johan Versluis (ex-FC Dordrecht) uit de selectie. Gisteren besloot topscorer Michael Potkamp zich solidair te verklaren met Versluis. Daarop schrok het bestuur van SVW, want vandaag stond de topper tegen Woudrichem op het programma. Men overwoog om de trainer een dagje vrij te geven om zodoende met Versluis en Potkamp te kunnen spelen. Dat leek ook te gebeuren, maar uiteindelijk zat Schep toch op de bank. SVW verloor overigens en staat nu al ver achter op de koploper.
 

Unregistere

Well-known member
SHO grijpt de koppositie in 1C. Ze wonnen bij MZC '11 (3-5), dat nu dus op nul uit negen staat. Heinenoord (1-1 bij GRC '14) en Rijsoord (2-1 verlies bij Oranje Wit) moesten de Oud-Beijerlanders laten passeren.

Ook VVGZ (1-0 verloren bij Almkerk) en Kloetinge (1-1 tegen LRC Leerdam) maakten een pas op de plaats. Het grillige Nieuw-Lekkerland verloor nu verrassend met 4-0 bij laagvlieger Oude Maas. Die ploeg kwam daardoor gelijk met Zuidland (3-1 verlies bij WNC) op de voorlaatste plaats terecht.
 

Unregistere

Well-known member
In 1C is Heinenoord terug op kop. Ze wonnen met 0-2 bij Nieuw-Lekkerland en zagen SHO verrassend verliezen van Oude Maas (1-2). Heinenoord nu 21 uit 9, daarna Rijsoord (klopten GRC '14 met 0-8) en SHO met 20 uit 10. Kloetinge (1-0 winst tegen Zuidland) is vierde met 18 uit 10.

VVGZ - Oranje Wit eindigde in 3-3, waardoor ze allebei in de subtop blijven staan. LRC Leerdam verschafte zich wat lucht door een 3-1 zege op WNC.

MZC '11 verloor ook de tiende wedstrijd, Almkerk was met 3-0 te sterk. De Zeeuwen zijn al bijna gedegradeerd zo, nu al tien punten achter de plekken die veroordelen tot de nacompetitie om behoud. Doelsaldo van 8-35.
 

Sensini

Active member
In 4B winnen de ploegen uit de top-4 allemaal ruim: koploper RBC met 0-6 tegen BVV'63, Alliance met 0-4 tegen DEVO, DIOZ met 4-0 tegen HSC'28, en Achtmaal met 5-0 tegen Noordhoek.
 

Unregistere

Well-known member
De topper ?n derby in 1C tussen Heinenoord en SHO werd door de Oud-Beijerlanders met 0-1 gewonnen. Zij staan daardoor nu samen met Rijsoord, dat Almkerk met 4-1 klopte, eerste.

Heinenoord volgt op twee punten, net als Kloetinge (0-3 bij MZC '11 dat nu elf duels heeft verloren). Oranje Wit is vijfde op vijf punten. De Dordtenaren wonnen met 3-2 van LRC Leerdam.
 

Sensini

Active member
In 4B wonnen beide Roosendaalse clubs ruim, Alliance met 4-1 tegen Achtmaal, RBC met maar liefst 8-1 tegen Lepelstraatse Boys. METO-BVV'63 werd in de 63e minuut bij 1-3 gestaakt nadat de bezoekers na een afkoelingsperiode na twee rode kaarten niet verder wilden spelen.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan