Oefenwedstrijden amateurvoetbal

De Groene Scout

Well-known member
Vorige week liep Volendam al van het veld in een oefenpotje tegen Spakenburg. Nu lag een duel van Spakenburg tegen USV Hercules tijdelijk stil vanwege een opstootje.
Eerlijk gezegd lees ik dat nog liever dan dat ik weer moet lezen via een tweet dat HSC'21 achter staat tegen Oberliga club Bocholt omdat het zich laat aftroeven op agressiviteit.
 
Laatst bewerkt:

De Groene Scout

Well-known member
HSC'21 verloor uiteindelijk met 3-0 van Bocholt. Iedereen (op een paar vakantiegangers na) mocht meedoen. Zaterdag de laatste test tegen HHC en dan moeten we er klaar voor zijn. Tja, waardeloos zo vroeg starten.
 

De Groene Scout

Well-known member
Zouden de beloftenteams veelal ook wat langer in training zijn dan hun oefentegenstanders ?
Ja, die hebben een contract (zijn betaald voetballer) en dienen dus gewoon aanwezig te zijn op het moment dat de 1e training begint. Bij amateurs is dat anders, die gaan als het ze uitkomt of kan qua werk en/of familie-vrienden.
 

de waan

Well-known member
Ik neem aan dat zaterdag (anders dan vandaag) wel grotendeels met de beoogde basiself wordt gestart en dat zal niet zo heel veel afwijken van afgelopen jaar schat ik zo in. Met name Joost Screever schijnt het wel prima te doen.

Bocholt was nog zo'n ouderwetse Duitse ploeg. Afwachten en toeslaan als het kan. Niet verkeerd zo'n tegenstander die je weer even met de neus op de feiten drukt.
 

Unregistere

Well-known member
ASWH won gisteravond opnieuw een oefenduel. Op sportpark Schildman werd landskampioen Excelsior Maassluis na een leuke wedstrijd met 2-0 verslagen. ASWH sloeg rond de twintigste minuut toe. Eerst schoot Stanley Husen op fraaie wijze een vrije trap binnen. Daarna moest de Maassluis-keeper tot twee keer toe redding brengen op schoten van onze aanvallers. De tweede keer leverde dat een corner op. Na een variant mikte Nick Slotboom op doel, waarna een verdediger de bal toucheerde en deze dus achter de keeper vloog. Dit alles in amper drie minuten tijd en toen was het dus 2-0. Rest van de eerste helft was ASWH beter. Na rust schroefde Maassluis het tempo op en dat was even lastig, maar gelukkig kregen ze er ook niet echt grote kansen door. Toen die storm luwde, kwam de wedstrijd in evenwicht. Gescoord werd er niet meer. Al met al dus wel een mooi resultaat, al blijft het 'slechts' voorbereiding. Wel goed om te zien dat de ploeg van vorig seizoen nog grotendeels staat en doorgaat op de ingezette weg, waarbij we straks in de basis denk ik hooguit drie nieuwe spelers zullen zien. Maassluis richt zich nu op de strijd met Staphorst om de Supercup.

Nog wat oefenresultaten van gisteravond:

Oranje Wit - Capelle 2-5
Heinenoord - Barendrecht 4-1 (!)
Beide duels op het toernooi van Oranje Wit

Achilles Veen - RKTVV 0-1
DFS - Jong Achilles '29 3-1
Halsteren - RVVH 6-1 (!!!)
HBS - Rijnsburgse Boys 3-0
Katwijk - FC Rijnvogels 1-0
Koninklijke HFC - HFC EDO 8-0
LRC Leerdam - Jong FC Dordrecht 2-4
Magreb '90 - De Jodan Boys 2-0
Noordwijk - De Dijk 4-3
ONS Boso Sneek - Harkemase Boys 2-2
Spakenburg - Hercules 4-0
Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels 0-3
SteDoCo - Sliedrecht 3-3
Ter Leede - Quick Boys 5-1 (!!)
VVOG - Huizen 2-1
VVSB - FC Lisse 0-2
Westlandia - Scheveningen 1-0
Dongen - XerxesDZB 6-3
 

De Groene Scout

Well-known member
Ik zie bij de uitslagen dat Magreb'90 toch al wel enkele keren gewonnen heeft. Zo slecht zijn die jonkies blijkbaar dus toch niet.
 

De Groene Scout

Well-known member
Ik neem aan dat zaterdag (anders dan vandaag) wel grotendeels met de beoogde basiself wordt gestart en dat zal niet zo heel veel afwijken van afgelopen jaar schat ik zo in.

Daar ga ik ook wel van uit. Slechts de broertjes Uguz zijn zo laat terug van vakantie, weet niet of we die direct in kunnen passen.
Verder pleit ik ervoor dat we eerder ingrijpen als spelers ondermaats presteren. Niet op naam week in -week uit opstellen terwijl ze matig presteren. Zeker nu niet met extra keuze in de breedte op het middenveld en aanvallend.

Zal in het HSC-topic eens een opstelling in elkaar knutselen.
 

Jozsef

New member
Unregistere, prima overwinning. Na afloop nog de wedstrijd geevalueerd met Rijsdijk? Die zal niet blij zijn geweest, zeker gezien je wat mocht verwachten na RVVH.
 

Unregistere

Well-known member
Unregistere, prima overwinning. Na afloop nog de wedstrijd geevalueerd met Rijsdijk? Die zal niet blij zijn geweest, zeker gezien je wat mocht verwachten na RVVH.

Na afloop niet meer. Vooraf heb ik hem wel gesproken, zie ook het tweede divisie topic. Hij had ongetwijfeld liever gewonnen, anderzijds was het een goede wedstrijd van twee kanten. Dus daar zaten ook wel aanknopingspunten in voor hem denk ik.
 

Unregistere

Well-known member
Dus Maassluis ?n Staphorst hebben een slechte generale... Als het bekend gezegde klopt, dan belooft dat heel wat voor de Supercup van zaterdag! :duim:
 

bqandy

Well-known member
Wat oefenpotjes van donderdag:
Fletcher Top Toernooi Rijssen (wedstrijden 45 minuten):
Jong De Graafschap – Quick’20 2-1
Quick’20 – Rohda Raalte 1-0
Rohda Raalte – SVZW 0-1
SVZW – Jong De Graafschap 0-1
Excelsior’31 – HVV Tubantia 4-0
DOS’37 – Excelsior’31 0-0
FC Twente O19– DOS’37 0-0
HVV Tubantia – FC Twente O19 1-2

Overige wedstrijden:
De Bataven – Germania 0-5 (!)
UNA – Jong Willem II 3-1
SVC’08 – FC Rijnvogels 1-0
 

SanMark.

Well-known member
De velden van die 2 liggen niet zo ver van elkaar af.
De spelers kennen elkaar.
Camiel met zijn overgang en zijn uitspraken.
MSC had eerder in het toernooi verloren van HZVV.
Dan is dit toch net even iets belangrijker dan een doorsnee wedstrijdje.
En als je het toernooi wint, neem je nog wat extra geld mee ook.

M.a.w. die 'uitspraken' hebben totaal geen invloed op de stand gehad.

Want je geeft andere argumenten die veel meer mee spelen in zo'n wedstrijd dan van een oud speler die meer dan zijn verdiensten voor de club heeft gehad en ook op een nette manier vertrokken is.
 

Unregistere

Well-known member
Spijkenisse oefende gisteravond ook nog, in het kader van het jaarlijkse Spijkenisse-toernooi bij SC Botlek. Het werd 1-5 tegen Hekelingen. Die club was daar blij mee, want de voorgaande ontmoetingen met Spijkenisse werden steeds met dubbele cijfers verloren.
 

de waan

Well-known member
Juliana'31 verliest nog maar weer eens kansloos: 6-0 bij GVVV. Als ik het goed heb, hebben ze vier oefenwedstrijden gespeeld met de totale doelcijfers: 0-21.

Lekker beginnen aan de competitie zo.
 

Abubakari

Well-known member
Juliana is volgende week de eerste tegenstander van BQ1887, Andor had de 6-0 van Juliana ook al gespot op twitter. BQ1887 won ondertussen in een vrij saaie wedstrijd met 2-1 van ACV.
 
Bovenaan