MLS & Liga MX

MLS & Liga MX

  • Ja

    Stemmen: 4 40,0%
  • Nee

    Stemmen: 6 60,0%

  • Totaal aantal stemmers
    10

Batigoal

Well-known member
In Amerika kennen ze de reputatie van Nigel de Jong nu ook. Hij maakte in de wedstrijd tegen Portland Timbers een snoeiharde overtreding waarbij tegenstander Darlington Nagbe met de rolstoel van het veld moest worden gebracht. De Jong kreeg slechts geel voor zijn actie en was zich van geen kwaad bewust, maar in de Amerikaanse pers wordt hij afgemaakt.
 

De Groene Scout

Well-known member
Was echt weer zo'n hele vuile De Jong overtreding. Bewust over de bal heen stappen en het onderbeen van de tegenstander raken.
Die vent hoort gewoon niet op een voetbalveld thuis; smeerlap!!!
 

Batigoal

Well-known member
photo-3.jpg


Geen idee of het iemand hier interesseert, maar ik vond deze leuke longread over een club op de grens van Mexico en de Verenigde Staten, Club Tijuana. Niet geliefd in Mexico, wel marketingtechnisch gezien erg handig gesprongen in de ondankbare niche van de Amerikaanse latino's in de grensgebieden en daarom inmiddels een redelijke naam opgebouwd:

http://www.sbnation.com/longform/2013/1/24/3904180/tijuana-xolos-profile-mexico-soccer
 

ALenstra

Well-known member
In de 11Freunde stond een reportage over die club in Tijuana. Vele Amerikaanse voetballiefhebbers gaan de grens over om daar een wedstrijdje mee te pakken. En dat terwijl Tijuana bepaald niet een van de veiligste steden is.
 

Batigoal

Well-known member
E?n van de beste voetballers in de MLS, Clint Dempsey, moet waarschijnlijk per direct stoppen i.v.m. hartproblemen. Dat zou toch wel een jammerlijk einde zijn achter zijn loopbaan.
 

Batigoal

Well-known member
De MLS gaat volgend jaar verder zonder een aantal grote namen; Steven Gerrard, Frank Lampard, Robbie Keane, Tranquillo Barnetta en Andoni Iraola gaan vertrekken.
 

ALenstra

Well-known member
Seattle Sounders is de nieuwe kampioen van de MLS. Gisteren versloegen ze in de finale Toronto FC na strafschoppen.
 

RickPSV

Active member
[MLS] The American Dream

[MLS] The American Dream

Mooie stukjes bij FCUpdate over de 3 Nederlanders bij Chicago Fire.


Michael De Leeuw
___________________________________________________________
105020.jpg

De Major League Soccer is weer begonnen. Deze Amerikaanse competitie krijgt niet zo veel aandacht als andere competities, maar is komend seizoen dankzij verschillende bekende gezichten het volgen wel degelijk waard. Er spelen namelijk maar liefst acht Nederlanders in de MLS. FCUpdate.nl zocht een aantal landgenoten overzee op en sprak met ze over het nieuwe seizoen en het leven van 'The American Dream'. Met in deel 1: Michael de Leeuw.



De Leeuw maakte afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar Chicago Fire. Hoewel hij halverwege het seizoen instapte, kende hij met acht goals en vier assists in twintig optredens een succesvol debuutjaar. Toch was het na 144 Eredivisie-wedstrijden best even wennen aan een nieuwe omgeving. Hier was met name de competitie-indeling debet aan, zo laat De Leeuw weten aan FCUpdate.nl: "Er wordt hier gespeeld volgens een play-offsysteem, wat gewoon heel anders is dan wij in Nederland gewend zijn. Daar speel je 34 wedstijden en wordt de nummer ??n kampioen. Hier hoef je 'slechts' bij de eerste zes te eindigen in je Conference en daarna kun je alsnog de titel pakken. Dat maakt het interessant: je houdt het hele seizoen kans om mee te doen om de prijzen."

Voor Chicago Fire was afgelopen seizoen desondanks niet erg succesvol. De ploeg eindigde met slechts zeven overwinningen op de laatste plaats in de Eastern Conference en dus was er van play-offvoetbal totaal geen sprake in de derde stad van Amerika. Dat moet dit jaar wel anders, zo beseft de 30-jarige aanvaller. "We hebben de lat voor komend seizoen hoog gelegd. We moeten ons minimaal kunnen plaatsen voor de play-offs en van daaruit vervolgens kijken wat er voor ons mogelijk is. Zelf wil ik vooral veel speelminuten maken en veel wedstrijden gaan winnen. Doelpunten zal ik ongetwijfeld ook gaan maken. Een voorspelling? Daar waag ik me niet aan, want dat levert alleen maar onnodige druk op."



De in Goirle geboren De Leeuw, die in Nederland naast Groningen de kleuren verdedigde van SC Veendam en De Graafschap, heeft het goed naar zijn zin in de VS. "Ik ben hier nu een klein half jaar. Ik woon midden in de stad en weet inmiddels prima de weg hier. Er is in Chicago vooral in de zomer genoeg te beleven en ik weet de juiste plekken voor ontspanning inmiddels ook wel te vinden. Ik heb het dan ook prima naar mijn zin hier!"

Toch is hij zijn tijden in Nederland nog niet vergeten. "Met name FC Groningen volg ik nog steeds op de voet. Ze maken een wat moeizaam seizoen door, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze de play-offs alsnog gaan halen."

Chicago Fire is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Columbus Crew. De Leeuw begon de wedstrijd als aanvoerder en stond negentig minuten op het veld. Zaterdagavond (Nederlands tijd) kruist de ploeg uit Chicago de degens met Real Salt Like. In deel twee van deze reeks spreken we overigens met een ploeggenoot van De Leeuw in Chicago: Johan Kappelhof.

Johan Kappelhof
___________________________________________________________
105019.jpg

De Major League Soccer is weer begonnen. Deze Amerikaanse competitie krijgt niet zo veel aandacht als andere competities, maar is komend seizoen dankzij verschillende bekende gezichten het volgen wel degelijk waard. Er spelen namelijk maar liefst acht Nederlanders in de MLS. FCUpdate.nl zocht een aantal landgenoten overzee op en sprak met ze over het nieuwe seizoen en het leven van 'The American Dream'. Met in deel twee: Johan Kappelhof.

Johan Kappelhof vertrok net als Michael de Leeuw, die we ook al spraken, van FC Groningen naar Chicago Fire. De verdediger maakte in tegenstelling tot De Leeuw echter in januari 2016 al de oversteek naar de VS. Hij heeft dus al een volledig MLS-seizoen in de benen. Zijn eerste ervaringen waren positief, hoewel er de nodige verschillen zijn met de Eredivisie. "Het verschil tussen de MLS en de Eredivisie zit hem met name in het fysieke aspect", vertelt Kappelhof aan FCUpdate.nl. "Je hebt hier eigenlijk altijd een atleet tegenover je staan, waardoor je iedere wedstrijd vol aan de bak moet. Wat dat betreft is de MLS wel te vergelijken met de Premier League. Wij in Nederland zijn toch meer gewend aan technisch en tactisch voetbal, waarbij op het fysieke aspect minder de nadruk ligt. Dat is hier dus anders."



Kappelhof mocht zich afgelopen seizoen een vaste kracht noemen bij zijn club, want hij miste in het reguliere seizoen slechts ??n wedstrijd. Helaas bleef het hier bij, want de play-offs zaten er door een laatste plaats in de Eastern Conference niet in voor Chicago Fire. Kappelhof: "We hebben vorig jaar gewoon niet goed gespresteerd. Aan ons dus de taak om het dit jaar w?l waar te maken. We moeten gewoon bij de eerste zes eindigen in onze Conference en vervolgens bekijken wat er verder te halen valt. Ik ben ervan overtuigd dat het ons dit seizoen gaat lukken." Kappelhof heeft zichzelf voor komend seizoen ook een doel gesteld. "Ik wil een leider zijn voor de verdediging en de rest van het team en meer mijn stempel drukken op ons spel."

Wat kunnnen we, als Nederlanders, eigenlijk verwachten van het nieuwe MLS-seizoen? "Het is een spectaculaire competitie, waar naast het aantrekken van grote namen nu ook gericht wordt gewerkt aan het inpassen van jong talent", antwoordt Kappelhof. "De competitie is in volle bloei en wedstrijden zijn zelden saai. Persoonlijk vind ik dat erg leuk aan de MLS".



Net als teamgenoot De Leeuw is ook Kappelhof zijn oude club Groningen nog niet vergeten. "Ik volg de standen iedere wedstrijd en als het tijdsverschil met Nederland het toelaat kijk ik de wedstrijden ook." Een terugkeer naar Nederland zal er voorlopig echter niet in zitten: Kappelhof heeft het namelijk prima naar zijn zin in de Verenigde Staten, in Chicago in het bijzonder. "Ik heb het geweldig hier, het leven is fantastisch. Chicago is een mooie stad en de club heeft fantastische fans. Zowel priv? als sportief is het voor mij een perfecte stap geweest, ook omdat mijn gezin het hier uitstekend heeft."

Chicago Fire is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Columbus Crew. Kappelhof vormde in deze wedstrijd het centrale verdedigingsduo met Jo?o Meira en speelde de gehele wedstrijd. Zaterdagavond (Nederlands tijd) kruist de ploeg uit Chicago de degens met Real Salt Like. In deel drie van deze reeks spreken we overigens met de derde Nederlander bij Chicago Fire: John Goossens.

John Goossens
___________________________________________________________
thumb

De Major League Soccer is weer begonnen. Deze Amerikaanse competitie krijgt niet zo veel aandacht als andere competities, maar is komend seizoen dankzij verschillende bekende gezichten het volgen wel degelijk waard. Er spelen namelijk maar liefst acht Nederlanders in de MLS. FCUpdate.nl zocht een aantal landgenoten overzee op en sprak met ze over het nieuwe seizoen en het leven van 'The American Dream'. Met in deel drie: John Goossens.

Goossens begon na zijn vertrek bij Feyenoord in 2014 aan een zwerftocht over de internationale voetbalvelden. Een half jaar bij Pune City in India werd gevolgd door enkele maanden bij het Roemeense FC Voluntari, waarna de bij Ajax opgeleide middenvelder in februari 2016 werd opgepikt door Chicago Fire in de MLS. De 28-jarige Heemsteder is dus aan zijn tweede seizoen in de VS begonnen.



Op de vraag van FCUpdate.nl over hoe zijn ploeg er voor staat in aanloop naar het nieuwe seizoen, antwoordt Goossens positief: "De voorbereiding zit er inmiddels op en dat zie je terug aan onze manier van spelen. We hanteren een ander systeem dan vorig jaar en hebben een aantal gerichte aankopen gedaan. Er zijn twee goede middenvelders bij gekomen en daarnaast ook een spits met veel scorend vermogen. We zullen het beter moeten doen dan vorig jaar en gaan ongetwijfeld voor de play-offs."

Het is in de MLS goed mogelijk om succes te boeken na een teleurstellend seizoen, weet Goossens. "Het mooie aan deze competitie is dat door het speelsysteem met de play-offs vrijwel iedereen evenveel kans maakt om kampioen te worden. Ook wij gaan dus zo lang mogelijk meestrijden om het kampioenschap. We bekijken het echter per wedstijd. Dan zien we aan het einde van het seizoen wel waar we staan."

Over zijn eigen rol is Goossens duidelijk: "Ik heb vorig seizoen veel gespeeld en dat wil ik dit seizoen herhalen. Als we als ploeg beter gaan draaien, krijgen de spelers die het goed doen daar vanzelf de erkenning voor. Ik wil komend seizoen ??n van die spelers zijn." Het afgelopen seizoen kwam Goossens in cometitieverband 25 keer in actie voor Fire. Hij maakte daarin drie treffers en gaf vier assists.



Goossens heeft het prima naar zijn zin in zijn nieuwe stad, zo laat hij weten. "Chicago is een heel mooie stad om in te wonen. Ik woon midden in de stad en alles is hier heel anders dan in Nederland. Het was even wennen aan de grootsheid en de drukte, maar inmiddels heb ik het uitstekend naar mijn zin. Ik denk dat ik het echt getroffen heb met de stad waar ik zit."

Net als zijn Nederlandse ploeggenoten bij Fire is ook Goossens zijn oude eredivisieclubs niet uit het oog verloren. "Vooral Feyenoord volg ik dit seizoen vrij intensief, nu ze al vanaf dag ??n bovenaan staan. Ik heb het idee dat de sfeer in de groep er goed is en dat ze niet in paniek raken nu de kampioensstrijd zijn einde nader", zegt Goossens ondanks de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij Sparta van vorige week.

Chicago Fire is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Columbus Crew. Goossens was direct van waarde met een assist bij de gelijkmaker van David Accam. Tegenvaller was wel zijn blessure aan het einde van de wedstrijd. Zaterdagavond (Nederlands tijd) kruist de ploeg uit Chicago de degens met Real Salt Lake.
 

Batigoal

Well-known member
En laat ze nou geen van drie?n in de basis hebben gestaan tegen de Impact. Dat was tevens het debuut van Bastian Schweinsteiger, die gelijk zijn eerste goal voor Chicago Fire scoorde.

 

Batigoal

Well-known member
Atlanta-United-Miguel-Almiron-Josef-Martinez.jpg


Dit jaar spelen er weer twee nieuwe teams mee in de Major League Soccer en waar het team uit Minnesota nog niet draait, daar doet Atlanta United het prima. Het heeft zich erg populair gemaakt door zich in de marketing te richten op latino's in de omgeving en heeft daardoor gelijk een aardige fanbase opgebouwd. Waar de meeste MLS-clubs proberen te presteren met goedbetaalde voetballers uit Europa heeft Atlanta Utd een tactiek die bij de marketing past. Het besteedt zijn geld aan een team met een aantal jonge talenten uit Zuid-Amerika. Zoals iedereen weet mag je in de MLS max 3 dure spelers onder contract hebben wiens salaris voor een maximaal bedrag bij het loonbudget meetellen. Echter kun je die plaatsen invullen met meerdere Young Designated Players; dit zijn vanzelfsprekend jonge spelers, wat teams moet stimuleren goeie buitenlandse voetballers te halen die nog jong zijn i.p.v. ervaren vedettes. Zo heeft Atlanta Utd met Asad, Villalba, Almiron en Martinez vier (jeugd)internationals kunnen halen die ook in Europa gewild waren. Met name Josef Martinez, tot deze winter nog in dienst van Torino, is een aanwinst gebleken met 5 goals in 3 duels. Sowieso scoort Atalanta Utd lekker met 13 goals uit 5 wedstrijden. Deze ploeg lijkt dus een aanwinst te zijn voor de MLS.
 

Janssen

Well-known member
Ik kijk de samenvattingen wekelijks op Eurosport maar het niveau valt me niet mee hoor. Misschien ietsje hoger dan onze Jupiler League maar niet veel.
 
Bovenaan