Cricket

Joost

Well-known member
Waar je ziet dat Bangladesh nog in staat is om met risico 3x een 6 te slaan in laatste 2 overs slaat Nederland 1x een 6 in de hele wedstrijd.

Tsja, er zit natuurlijk ook wel verschil tussen een Full Member als Bangladesh en het stelletje amateurs uit Nederland.

Niettemin blijkt dat Bangladesh na een erg goede warming up periode toch niet zo goed blijkt te zijn. Dan moeten we onze hoop vestigen op de Ieren in de volgende wedstrijd. Nederland verloor immers maar heel nipt van Bangladesh dus qua NRR zijn er mogelijkheden.
 

Joost

Well-known member
In de andere poulewedstrijd won Ierland de toss en verkoos aan slag te gaan.

Dat verging de Ieren best aardig. De runrate bleef netjes rond de 7,5 en de wickets bleven staan. Het enige wat echt mistte was een ferme eindsprint waardoor het totaal van 154/5 geen onoverbrugbare score was.

Debutant Oman bleef tot aan de 9e overs vrijwel gelijke tred houden met de Ieren maar daarna leek het mis te gaan. Het verlies van 3 wickets in 9 ballen en slechts 20 runs in 5 overs brachten Oman op 90/5 terwijl Ierland op dat moment al 102/2 had. Drie sterke overs deden de wedstrijd echter weer kantelen, 42 runs in die 3 overs met 5 keer en 4 en 1 keer een 6. Met een kleine voorsprong begon Oman aan de laatste 3 overs maar scoorde direct weer belabberd, 9 runs in 12 ballen bracht Ierland weer net op voorsprong. In de laatste over had Oman 14 runs nodig. Slechts bowlen van de Ieren schonk Oman vervolgens de overwinning.

Vandaag eerst Schotland v Zimbabwe, later Afghanistan v Hong Kong.
 

Joost

Well-known member
Zimbabwe kwam tot 147/7 in 20 overs. De Schotten zijn slecht begonnen en verloren in 19 ballen al 4 wickets en zojuist in de 8e over de 5e. 42 runs is de score tot nu toe met een RRR van 8.71 is het niet onmogelijk om alsnog te winnen het zal alleen erg moeilijk worden.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Met nog 2 ballen te gaan ging Schotland all out met een score van 136. Zimbabwe won dus met 11 runs.
 

Joost

Well-known member
Vandaag is er nog geen bal geslagen en dat is slecht nieuws. Mogelijk worden beide duels vandaag afgelast en ook voor zondag ziet het er slecht uit.

Eigenlijk te bizar voor woorden dat het hele toernooiverloop zo kan worden beinvloed door het weer:

236333.3.jpg
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
De Nederlandse aanvoerder Peter Borren haalt uit naar de ICC over hun behandeling van kleinere landen, en gelijk heeft hij.
 

Joost

Well-known member
De Nederlandse aanvoerder Peter Borren haalt uit naar de ICC over hun behandeling van kleinere landen, en gelijk heeft hij.

Tsja maar wat maakt het uit. De captain van Ierland deed het eerder, die van Schotland vandaag en de Ier ook nog eens vandaag. Maar vanuit de ICC blijven ze Oostindisch doof.

Zeker in het T20 bieden de associates flinke tegenstand en weten ze toch best regelmatig van een Full Member te winnen alleen krijgen ze slechts op het WK de kans om tegen deze landen te spelen. Op geen enkel T20 toernooi is er een associate geweest die als kanonenvoer diende.

De Nederlanders en Ieren hebben twee jaar hard gewerkt om naar het WK te mogen, eerst het kwalificatietoernooi vorig jaar en toen een jaar lang voorbereiding voor deze week. En dan worden ze uitgeschakeld door een regenbui...
 

Joost

Well-known member
Hebben ze zich ook gekwalificeerd tijdens een toernooi met regenbuien ?

Jep, destijds zijn ook enkele duels verregend maar daar had het niet zo'n impact.

Vandaag gaf Afgahanistan Zimbabwe een pak slaag van jewelste. Zimbabwe is de full member maar verdient die status allang niet meer.
 

Simon

Administrator
Forumleiding
Vandaag gaf Afgahanistan Zimbabwe een pak slaag van jewelste. Zimbabwe is de full member maar verdient die status allang niet meer.
Wordt dat full-membership dan niet van tijd tot tijd onder de loep genomen voor eventuele herziening?
 

Joost

Well-known member
Wordt dat full-membership dan niet van tijd tot tijd onder de loep genomen voor eventuele herziening?

Je kunt het wel krijgen maar verliezen is volgens mij nog nooit gebeurt. De Full Members moeten daar zelf over stemmen volgens mij en die gaan niet in hun eigen vlees snijden, een beetje zoals de laatste jaren van election in het Engelse voetbal.

De staat van het cricket in Zimbabwe is eigenlijk een schande voor een Full Member voor zover ik weet. Bangladesh is qua niveau niet veel beter overigens. De critici zijn het er wel over eens dat het full membership van Bangladesh ook te snel gegeven is. Daardoor hebben andere landen zoals Ierland en Afghanistan nu moeite om die status te krijgen.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Door de regen is het duel tussen Nederland en Ierland beperkt tot 6 overs elk. Nederland kwam in die 6 overs tot een keurige 59/5. Ierland leek een kanshebber, na 3 overs stonden ze op 32/3. Twee snelle wickets in de 4e over veranderde dat, uiteindelijk kwam Ierland op 47/7, waardoor Nederland wint met 12 runs en het WK met opgeheven hoofd kan verlaten.
 

Joost

Well-known member
Nou dan , niet klagen als het dan tegen zit.

Dat is een te makkelijke reactie.

In de kwalificatie waren er 2 poules van 7 landen waarvan de nummer 1 zich direct voor de halve finale zou plaatsen en de nummers 2, 3 en 4 in een knock-out ronde ook de kans kregen. In poule A verregende 2 van de 21 duels, in poule B 3 van de 21. Ieder land speelde 6 duels in de poulefase, je hebt dus genoeg wedstrijden gehad om zelf te zorgen voor genoeg punten.

In de knock-outfase is alleen de finale en de wedstrijd om plek 3/4 verregend maar die gingen louter om de eer.

Dat is wel een heel verschil met verregende duels op het huidige toernooi. Hier spelen ze met 4 in een poule waarbij er maar 1 doorgaat naar de volgende ronde. 2 van de 6 duels verregende en het duel tussen Nederland en Ierland kende maar 6 van de 20 overs. Neem daarbij ook in overweging dat poule B gespeeld werd in een stad die bekend staat om zijn grote hoeveelheid regen in deze periode.

De tijdsplanning van het toernooi is dusdanig dat er ruimte genoeg is om in 2 groepen van 8 te spelen zonder overlapping van duels.
 

Joost

Well-known member
De kater is een beetje weg dus dan focussen we maar op de rest van het toernooi. Dat begon direct met een gigantische stunt van Nieuw Zeeland. De kiwi's versloegen topfavoriet en thuisland India. Nieuw Zeeland won de toss en ging aan slag maar kwam tot slecht 126 runs. Dat leek een makkie voor India maar de Nieuw Zeelanders bowlden ijzersterk. India kwam niet aan scoren toe en verloor rap een paar wickets. Met een belabberd aantal van slechts 79 runs ging India in de 19e over All Out.

In de tweede wedstrijd was er Pakistan tegen Bangladesh. De Paki's wonnen de toss, gingen aan slag en scoorden 201 runs. Hoewel Bangladesh het wel probeerde was dat een doel dat nooit in zicht kwam. Na 146/6 eindigde hun strijd.

Gisteren begon ook de traditionele Engelse blamage op een eindtoernooi. West Indies liet na de toss de Engelsen aan slag die toch geen gek aantal scoorden met 182 runs. West Indies ging daarna aardig gelijk op en zette halverwege een tussensprint in met 61 runs in 4 overs. Daarmee was het gat geslagen en steady koerste West Indies af op de 183 runs die na 18.1 overs kwamen.

Later vandaag is er Afghanistan tegen Sri Lanka. Dat eilandje is de titelverdediger maar op de ranglijst zijn ze flink gezakt tot maar net boven Afghanistan.
 
Bovenaan