Hoofdklasse A zondagamateurs 2014/15

Unregistere

Well-known member
Nou, hoe loopt dit dan af? Westlandia en FC Chabab ondeugend geweest en allebei een punt in mindering. Haaglandia tijdens het seizoen gestopt. Scheve stand. Pakt Vlissingen de titel of wordt het toch De Dijk of Magreb '90? Of een outsider? En kan VOC zich nog rechtstreeks handhaven?

Sinds afgelopen zondag hebben we weer een nieuwe koploper. Vlissingen verspeelde namelijk een 0-2 voorsprong - goals van Geerman en Pattinama - bij Quick en verliest met 3-2. Magreb '90 wint met 4-2 van FC Chabab en staat nu bovenaan met 43 uit 21. Vlissingen is virtueel nog wel de nummer ??n met 42 uit 20. Ook De Dijk, dat vandaag niet speelde, doet met 40 uit 20 nog mee.

Onderin verliest VOC op eigen veld dik van Hollandia: 0-5. De Rotterdammers staan dus weer twaalfde en lijken hoogstens de nacompetitie te kunnen halen. De Zouaven neemt door een 2-1 zege op hekkensluiter AFC '34 namelijk ook weer wat afstand.

Verder nog: DHC - JOS / Watergraafsmeer 5-2 en OFC - Westlandia 1-2
 

Unregistere

Well-known member
In A won koploper Magreb '90 ruim bij JOS / Watergraafsmeer. Het werd 1-5. Vlissingen verloor de kraker tegen De Dijk in de laatste minuut met 1-2, Roysel James maakte de Zeeuwse treffer. Magreb nu 46 uit 22, dan De Dijk met 43 uit 21 en Vlissingen met 42 uit 21.

Onderin komt VOC maar niet weg. De Rotterdammers kwamen dankzij twee goals van Wessel Verhaar op een 0-2 voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 4-2 bij OFC. Omdat AFC '34 verloor van FC Chabab (2-3), staat VOC nog altijd geen laatste. De afstand naar de veilige tiende plaats is echter groot. Lijkt nacompetitie te worden.

Verder nog: Hollandia - De Zouaven 1-0, Westlandia - DHC 3-0
 

Unregistere

Well-known member
In A blijft Magreb '90 koploper. Ze versloegen Hollandia met 3-1 en hebben nu 49 punten. De Dijk, dat met 3-0 van VOC won, heeft er drie minder, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Vlissingen kwam bij DHC niet verder dan 1-1 en staat nu zes punten achter, wel met een wedstrijd minder gespeeld dan Magreb '90. Voor Vlissingen scoorde Josimar Pattinama, Romano Denneboom maakte gelijk namens DHC. Opvallend was de entree van een koppel ganzen, die door Thomas Ragut naar de zijkant begeleid moesten worden:

CDhdLpGWgAE0nka.jpg:large


Verder verloor hekkensluiter AFC '34 opnieuw, nu met 1-2 van JOS / Watergraafsmeer. Ze zijn echter nog niet gedegradeerd, want ze kunnen VOC nog inhalen. VOC kan de nacompetitie niet meer ontlopen, maar moet dus AFC '34 achter zich zien te houden.

De Zouaven - OFC werd 3-6, waardoor OFC wel veilig lijkt. De Zouaven op een nacompetitieplaats. Quick - Westlandia uit de subtop / middenmoot werd 1-3.
 

Janssen

Well-known member
Fortuna krijgt voor volgend seizoen Ted de Man van Haaglandia erbij. Benieuwd of hij ook de man is die we zoeken.
 

Unregistere

Well-known member
Hij zal in elk geval niet zo fit zijn, aangezien Haaglandia al een tijdje is gestopt met het zondagteam...
 

Unregistere

Well-known member
In A gaat het alleen nog tussen Magreb '90 en De Dijk. Magreb speelde vandaag niet en blijft op 49 punten staan. De Dijk speelde thuis gelijk tegen Hollandia (1-1) en liet de kans liggen op gelijke hoogte te komen. De Amsterdammers staan nu twee punten achter op Magreb. Vlissingen haakte na een dikke 6-0 nederlaag bij OFC af, anders hadden ze nog een kansje gehad om via een beslissingsduel kampioen te worden. Volgende week Westlandia - De Dijk en AFC '34 - Magreb '90, dus ik zet in op die laatste als kampioen.

Onderin viel ondanks een 1-4 zege bij DHC het doek voor AFC '34. VOC won namelijk met 2-1 van Westlandia (doelpunten Beereboom en in de slotminuut Koevermans). VOC moet wel de nacompetitie in, net als De Zouaven dat met 1-2 verloor van JOS / Watergraafsmeer.

Verder nog vandaag: Quick - FC Chabab 3-3.
 

De Groene Scout

Well-known member
Magreb'90 dus kampioen en volgend seizoen Topklasser.
Dat is toch een Marokkaanse club? Is dat een beetje gezellig of te vergelijken met Chabab?
 

de waan

Well-known member
Laatst bewerkt:

Forza AZ

Well-known member
Magreb'90 is nu voor de 6e keer kampioen in 7 seizoenen. In 2008/09 speelden ze nog in de 5e klasse.
 

Unregistere

Well-known member
6-8? Het kan dus toch nog gekker dan 3-8.



Het zit volgens mij allemaal wel wat degelijker in elkaar. En er komen in ieder geval wel mensen kijken. Bekendste speler is Nourdin Boukhari.

EDIT: En je hoeft er geen kaartje te kopen: https://twitter.com/SanneInUtrecht/status/592347219526823937

Ook Moussa Kalisse speelt er, dat is ook nog wel een bekende naam voor de meeste mensen denk ik. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen in de topklasse.

VOC de nacompetitie in, maar dan niet tegen IFC. Jammer.
 

Unregistere

Well-known member
Zou kunnen ja, gezien het feit dat hij maar 11 duels speelde (volgens amateurvoetbalopzondag.nl). Een andere smaakmaker is Jaouad Bellahsan, vorig jaar nog Spartaan '20. Grillige buitenspeler, soms onnavolgbaar.

Magreb '90 dus kampioen geworden in A.

Ze wonnen met 2-6 bij degradant AFC '34. Daardoor bleven ze De Dijk, dat met 1-3 won bij Westlandia, voor. De Dijk gaat met Vlissingen en Quick naar de nacompetitie.

Vlissingen doet al op het gemakje. Gunden VOC gisteren een 3-5 overwinning. Voor de Rotterdammers scoorden Sebastiaan Quispel (2), Dave van der Steen, Felix Verhaar en Robbert Stout, namens de Zeeuwen vond Josimar Pattinama weer drie keer het net. Hij is met afstand de topscorer in de hoofdklasse A geworden. VOC gaat met De Zouaven de nacompetitie in.

Overige uitslagen: Hollandia - OFC 3-4, JOS / Watergraafsmeer - Quick 4-2, Chabab - De Dijk 6-8.
 

de waan

Well-known member
Bleeh, De Dijk wint met 3-1 van Quick door heel effici?nt met de kansen om te gaan.

De enige club van de tien nacompetitiedeelnemers waarvan ik hoop dat ze niet promoveren. Zul je net zien...
 

Unregistere

Well-known member
Volgens enkele twitteraars uit Vlissingen was De Dijk na rust ook de betere ploeg en wonnen ze dus niet onverdiend. Olaf Lindenbergh maakte nog een goal vanaf de stip.

Donderdag nu Vlissingen - De Dijk. Hup Vlissingen dan maar!
 

de waan

Well-known member
Vlissingen heeft al een paar maand bijna alles verloren. Die zijn zich ?f heel erg aan het sparen en verstoppen ?f compleet uitgepierd.
 

Unregistere

Well-known member
De ploegen in de nacompetitie om handhaving zijn moeizaam tot zwak gestart.

VOC ging met 2-0 onderuit bij Alphense Boys, dat wordt erg moeilijk.

De Zouaven bleef thuis tegen IFC op 1-1 steken. Volgende week maandag in Hendrik-Ido-Ambacht eens zien hoe dat afloopt.
 

Unregistere

Well-known member
Serieuze tegenslag voor Vlissingen in de aanloop naar de nacompetitie. Doelman Joan van Belzen scheurde gisteren op de training zijn achillespees en is mogelijk een jaar uit de roulatie. Het voornaamste alternatief is de 48-jarige keeperstrainer...
 
Bovenaan