Hoofdklasse B zaterdagamateurs seizoen 2014/15

Unregistere

Well-known member
Lekker doelpuntje.

Die "2-2" leek me geen buitenspel trouwens.

Wat een hoop volk van Smitshoek zo te horen? Hoe kan dat?

Zeker een mooie goal. Op de Facebook-pagina van VoetbalRotterdam loopt zelfs een soort poll / discussie met de vraag welke mooier was, de 1-0 van Van AxelDongen (solo vanaf eigen helft) of de 3-1 van Van Dommelen (stift). Ik ga toch voor die laatste.

Zoals ik hem op de beelden zag stond Leona net buitenspel bij de afgekeurde 2-2, maar is moeilijk te zien. Kan ook zo maar niet zo geweest zijn. Meer schrikbarend slecht verdedigd van onze linksback, die de counter eruit had moeten halen, maar ja, wij waren niet messcherp.

Smitshoek bracht inderdaad aardig wat mee, vanwege de spanning onderin. En het is niet zo ver weg natuurlijk, dus dat scheelt. Die derde periode dachten ze niet echt aan, want die kwam alleen in beeld als Spijkenisse zou verliezen. En dan nog hadden ze hem misschien moeten inleveren, dus ging ze vooral om het ontlopen van de nacompetitie. Er waren ook wat mensen van XerxesDZB, die onze goals uiteraard luid bejubelden.

Overigens kan via VoetbalRotterdam weer worden gestemd op de beste keeper, verdediger, middenvelder enzovoort. Zie http://www.voetbalrotterdam.nl/inde...r-het-voetbalrotterdam-nl-gala-op-de-spido-2/

Als alle trouwe bezoekers hier een stem uitbrengen op onze keeper, verdediger en het talent, dan ben ik jullie zeer dankbaar. :) Al zal Batigoal wel weer op die RVVH'ers stemmen... ;)
 

Unregistere

Well-known member
Zwaluwen-trainer Adrie Poldervaart won vanmiddag op het trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels-award voor beste amateurtrainer. Toch ergens licht verrassend.
 

JMD

Well-known member
Quick Boys staat 1-2 achter in de nacompetitie. Zouden ze de topklasse dan w??r niet gaan halen?
 

Unregistere

Well-known member
Is toch ook gewoon volstrekte willekeur die prijzen.

Klopt hoor. Maar nu vond ik het extra opvallend. Ik gun het Adrie van harte, prima kerel, daar niet van. Maar in feite staat hij met Zwaluwen gewoon met lege handen en is een vijfde plaats netjes, maar ook niet wereldschokkend.

Gaat weer verkeerd daar , verliezen vast van Spijkenisse ofzo.

Sowieso is Spijkenisse op basis van de historie favoriet. De laatste vier jaar was de nacompetitiewinnaar van de hoofdklassen op zaterdag en zondag in 17 van de 24 gevallen de ploeg die de derde periode won en dus ook pas in de tweede wedstrijd in actie hoefde te komen.

Dinsdag dus Spijkenisse - Quick Boys, volgende week zaterdag RVVH - Spijkenisse.

Onderin konden Smitshoek en Kloetinge nog even afwachten.

Kloetinge begint volgende week uit tegen Sliedrecht. Zij verloren vandaag van het Amsterdamse Swift (3-0).

Smitshoek mag volgende week uit starten bij Nieuw-Lekkerland, dat vandaag in de slotfase met 2-1 verloor van Haaglandia / Sir Winston.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Stukje statistiek uit de hoofdklasse B. Niet direct conclusies aan te verbinden, maar wel wat opmerkelijke zaken. Katwijk ook qua cijfers (logisch) duidelijk de beste, 's-Gravenzande ook duidelijk de minste.

B

Meeste overwinningen

1 Katwijk 20
2 Quick Boys 14
3 Zwaluwen 13

Minste overwinningen

1 FC 's-Gravenzande 4
2 SHO 5
3 Smitshoek 7

Meeste nederlagen

1 FC 's-Gravenzande 18
2 Kloetinge 14
3 SHO, Ter Leede, XerxesDZB 13

Minste nederlagen

1 Katwijk 2
2 Quick Boys 6
3 ASWH, RVVH 7

Meeste gelijke spelen

1 ASWH, SHO 8
3 RVVH, Smitshoek 7

Minste gelijke spelen

1 Ter Leede, Zwaluwen 2
3 FC 's-Gravenzande, Katwijk, Kloetinge, Spijkenisse 4

Meeste goals voor

1 Katwijk 69
2 ASWH 53
3 Quick Boys 49

Minste goals voor

1 FC 's-Gravenzande 29
2 Kloetinge 34
3 SHO, Smitshoek 37

Meeste goals tegen

1 SHO 70
2 FC 's-Gravenzande, XerxesDZB 56

Minste goals tegen

1 Katwijk 26
2 Quick Boys 28
3 RVVH 30

Grootste uitslagen

1 XerxesDZB - ASWH 0-8
2 SHO - Katwijk 0-7, Smitshoek - Katwijk 0-7, Ter Leede - SHO 8-1

Doelpuntrijkste duels

1 Ter Leede - SHO 8-1
2 XerxesDZB - ASWH 0-8, FC Rijnvogels - Noordwijk 4-4
 

De Groene Scout

Well-known member
Na de 2-2 van afgelopen zaterdag wint Quick Boys het tweede duel wel met 1-3 uit bij Spijkenisse.
Laatste duel is dus RVVH - Spijkenisse. Als de thuisploeg dikker wint dan dat Quick Boys dat deed vanavond, gaat RVVH door naar de volgende ronde
 

Forza AZ

Well-known member
Na de 2-2 van afgelopen zaterdag wint Quick Boys het tweede duel wel met 1-3 uit bij Spijkenisse.
Laatste duel is dus RVVH - Spijkenisse. Als de thuisploeg dikker wint dan dat Quick Boys dat deed vanavond, gaat RVVH door naar de volgende ronde
Als RVVH met 2 doelpunten verschil wint, dan gaat Quick Boys zeker door vanwege hogere positie in de competitie?
 

Unregistere

Well-known member
Als RVVH met 2 doelpunten verschil wint, dan gaat Quick Boys zeker door vanwege hogere positie in de competitie?

Klopt. Spijk leek lange tijd nog lekker mee te doen, maar moest toch buigen. Speelden ook met een verdediger in het centrum die vrijwel nooit in het eerste speelde. Verrassende oplossing. Ze waren achterin wel gehavend, maar ik had toch gedacht dat ze het anders zouden oplossen.

Aanvoerder Bart van Muyen toonde zich in de krant strijdbaar. Wil er zaterdag met zijn team nog alles aan doen en ze geven RVVH geen cadeautjes. Tja, altijd maar afwachten... Ik ga wel even kijken, leuk potje.
 

Unregistere

Well-known member
Zo, na het eten naar RVVH - Spijkenisse. Ben benieuwd. RVVH heeft deze competitie maar zes keer drie of meer goals gemaakt in ??n wedstrijd. Ze maakten er 40 in de hele competitie, dus net aan een gemiddelde van anderhalve goal per wedstrijd. Kortom, ze moeten zichzelf wel overtreffen om door te gaan. Anderzijds, RVVH - Spijkenisse in de competitie werd 4-0....
 

Lennard95

New member
Rvvh - Spijkenisse is zowat Katwijk - Quick boys met Katwijk supporters aan de Rvvh kant en Qb supporters aan de Spijkenisse kant :D
 

Lennard95

New member
Rvvh 3-0 voor !

CFsjhluUEAA-MXr.jpg
 

JMD

Well-known member
Vind hte ook wel humor dat QB er weer niet in is geslaagd te promoveren, maar ergens is dit systeem heel oneerlijk, QB kon zelf niks meer doen, en was aangeschoten wild, want SPijkenisse kon al niet meer promoveren. Het nadeel van een competitie met 3.
 

Unregistere

Well-known member
Is ook zo. Daardoor werd het ook een vreemde wedstrijd. Eigenlijk een vrij saaie eerste helft. RVVH speelde afwachtend en risicoloos, zoals altijd, en kreeg in de eerste helft eigenlijk geen serieuze kans. Spijkenisse had zelfs op 0-1 kunnen komen als Juli?n Gret wat beter had gemikt bij een aanval.

In de tweede helft zette RVVH noodgedwongen steeds meer aan. De 1-0 viel al na zes minuten. Een kopbal van verdediger Dami?n Vereecken na een hoekschop werd nog gekeerd, maar de rebound kon door invaller Rensy Barradas - die acht minuten voor rust al in de ploeg kwam voor een niet geblesseerde Ibrahim El Koubai - via een verdediger in de goal werden geschoten. Daarna een vanuit mijn positie makkelijk gegeven strafschop en het was 2-0 door Everton Pires Tavares. Toen voelde je wel aan dat RVVH ook die derde zou maken en dat gebeurde dus ook door Julian Agatowski.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok probeerde Spijkenisse nog wel om tegen te scoren en dat lukte via Shane van den Engel nog bijna. Zijn kopbal, in de extra tijd, kwam via de binnenkant van de paal echter weer terug in de goal. Zo bleef het dus 3-0 en won RVVH de nacompetitie.

De aanwezige Quick Boys-supporters - minder dan aangekondigd volgens mij, Katwijk-aanhang heb ik al helemaal niet gesignaleerd - dropen dus teleurgesteld af. Sowieso was het niet druk. Eerste helft ook slecht, maar tweede helft vergoedde veel. En ik verkeerde gelukkig in goed gezelschap, dus het was toch wel een leuke middag.

Onderin hebben de herkansers uit B het wisselend gedaan.

Kloetinge leek het lastig te krijgen in Sliedrecht. Al na een kwartier rood voor Michel Maaskant en daar kwam na rust ook een rode kaart voor Remco van Tiggele bovenop. De negen Zeeuwen wonnen dankzij een goal van Aart Veldhof echter alsnog met 0-1. Thuis tegen Swift moeten zij het dus afmaken. De Amsterdammers hebben dan aan een punt genoeg, want zij klopten Sliedrecht vorige week met 3-0.

Smitshoek begon met een nederlaag. De Barendrechters kwamen op voorsprong via Marwin Richard, maar Nieuw-Lekkerland boog het om en won via goals van Sjoerd Slob en Gert-Jan Stout met 2-1. Vorige week had Nieuw-Lekkerland zelf met 2-1 verloren bij Haaglandia / Sir Winston. Wordt dus nog aardig volgende week, Smitshoek - Haaglandia. De Barendrechters moeten als ik goed reken met twee goals verschil winnen en blijven dan hoofdklasser. Haaglandia heeft genoeg aan een punt.

Als Smitshoek met ??n goal verschil wint, zullen de strafschoppenseries de doorslag moeten geven, gok ik?
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan