'Finale' in de Kuip: Feyenoord - Vitesse

fr-keff

Active member
1518.png
1530.png


Het toetje van speelronde 33 zal vanavond gespeeld worden in Rotterdam. Feyenoord zal zich op eigen terrein kunnen veilig spelen voor plek drie. De laatste keer dat het Feyenoord lukte om vier keer bij de drie beste clubs van Nederland te horen was in de periode 2000 - 2005. In de jaren daarna eindigde het zelfs nog eens als 6de en 10de. Dit seizoen werd gezien als wisselvallig. Met hoge bergen en diepe dalen. Feyenoord morste te vaak punten tegen de kleintjes en kon ook in de topwedstrijden de drie punten te vaak niet over de streep trekken. De derde plek had vier weken geleden al veilig gesteld kunnen worden maar de club van Rutten wist drie wedstrijden op rij niet te winnen. Een gelijkspel bij Willem II en FC Groningen. In eigen kuip werd zelfs verloren van Go Ahead Eagles, een van de clubs die we misschien volgend seizoen niet eens terug zien in de Eredivisie. Vitesse is wat beter in vorm. De club uit Arnhem wist in de periode van eind januari tot drie weken terug in alle wedstrijden wel punten te pakken. Drie weken terug verloor de ploeg wel met 1-0 bij ADO Den Haag. De achterstand van Vitesse op Feyenoord is op dit moment vijf punten. Alleen een winst in Rotterdam kan er nog voor zorgen dat Bosz en zijn team nog kans heeft op een derde plek.

De laatste keer dat de ploeg uit Arnhem met drie punten de Kuip verliet is ondertussen al iets meer dan tien jaar geleden. Eerder dit seizoen bleef de wedstrijd steken op een 0-0 gelijkspel. Vorig seizoen bleef het bij 1-1 in Rotterdam. De laatste winst van Feyenoord is van april 2012. De Rotterdammers moesten toen ook winnen om in het spoor van de bovenste clubs te blijven. Het werd toen 2-0.

576981_heroa.jpg
 

Max

Administrator
Forumleiding
Vermoedelijke opstelling:

Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim, Manu.

Laten we alsjeblieft die drie punten pakken zodat we een punt achter dit seizoen kunnen zetten. Iedereen is er volgens mij wel klaar mee in het Rotterdamse. Persconferenties duren nog slechts een paar minuten.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Nou het gaat weer spannend worden. Er is weer een idioot los die op het spoor loopt. Ik ben nu bij Sassenheim.
 
Bovenaan