De Voetbalquiz

Status
Niet open voor verdere reacties.

Unregistere

Well-known member
Soms zitten er ook verrassend simpele vragen tussen hoor. ;)

En er zijn ook gewoon deelnemende koppels die net een punt of 25 halen, die spelen dus ook meer voor de lol dan serieus lijkt me.
 

Sensini

Active member
Tijdens de Afrika Cup in 2015 was er iets bijzonders aan de hand. In de poulefase eindigden twee teams namelijk exact gelijk. Ze speelden drie keer gelijk en steeds werd het 1-1. De reglementen schreven toen voor dat loting zou bepalen wie de kwartfinale bereikte en wie niet. Welk land was de gelukkige en welk land vloog er uit?

Nou vooruit dan: Guinea ging naar de volgende ronde en Mali kon naar huis. Bonus: groepswinnaar Ivoorkust werd uiteindelijk Afrikaans kampioen.
 

Sensini

Active member
In 1955 startte de Europa Cup met PSV als Nederlandse deelnemer. PSV verving echter een andere ploeg. Welke Nederlandse ploeg, die aanvankelijk had geaccepteerd, trok zich alsnog terug?
 

Sensini

Active member
Dat antwoord had ik wel verwacht, het was 'n beetje 'n strikvraag. Voor de eerste editie werden de deelnemers door de organisatie (de Franse sportkrant l'?quipe, de UEFA nam het pas 'n jaar later over) geselecteerd en uitgenodigd. Veel deelnemers waren landskampioen, maar niet allemaal. Toen de loting begin april plaatsvond was de kampioen in Nederland overigens nog niet bekend.
Maar goed, Willem II was het dus ook niet, en als 't NAC was geweest had je dat vast wel geweten ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan