Ajax Nieuwstopic

Status
Niet open voor verdere reacties.

Satyr

Administrator
Forumleiding
Ik had verwacht dat Satyr met de simpele redenering zou komen dat het twee keer gelijk was geworden en het daarom beide semi profs zouden zijn.

Dat zou een tikkeltje goedkoop zijn. Dat zou Satyr nooit doen.

Jullie snappen er dus niks van. Ik vraag me af of uitleggen ?berhaupt zin heeft.

Maar goed, ik doe het toch maar. Molde is hier al een paar keer weggezet als semi-profclub. Geen idee waarom, maar Ajaxfans kennende wegens gebrek aan kennis. Molde kennen we niet, dus die kunnen er niks van. Valt dan nog mee dat het geen amateurs zijn.

Maar als Molde een semi-profclub is, dan is Ajax dat ook. Of je draait het om, als Ajax een profclub is, dan is Molde dat ook. Ik vind dat een club waar basisspelers gemiddeld €100.000 per jaar verdienen niet echt semi-prof (en die €100.000 is bij Molde, van Ajax weet ik het niet). En de resultaten tellen, niet wie er beter is. Ajax had twee keer moeten winnen, Ajax heeft twee keer niet gewonnen. Dat maakt Molde geen topclub, net als Ajax dat niet is.
 

Pascallovic

Well-known member
Daar gaan we nog veel van horen?
Ik ben benieuwd waar het is misgegaan. Eerste seizoen in de JL gewoon 12 doelpunten in 27 wedstrijden bij Jong Ajax. Niet bijzonder, maar ook niet slecht voor een talent. Daarna bij Cambuur eigenlijk compleet van de radar verdwenen. Geen idee wat daar gebeurd is dat het niks meer met hem is geworden.
 

ALenstra

Well-known member
Het contract van toptalent Dejan Meleg is ontbonden. Hij bleek toch niet zo'n toptalent te zijn.

Dat zal zijn zaakwaarnemer niet zo leuk vinden. Meleg trouwens ook niet want die moet een forse percentage van zijn verdiensten aan die zaakwaarnemer afstaan.
 

Lord Flash

New member
Ajax gaat in de winterstop nog op zoek naar versterking voor de spitspositie, waarbij huur waarschijnlijker lijkt dan koop. Ik ben benieuwd wat er dit keer uit de hoge hoed van Overmars cs gaat komen maar ik bereid me alvast voor op het ergste. Behalve Nouri gaat trouwens ook Kasper Dolberg mee op trainingskamp. Wat ik tot nu toe gezien heb van Dolberg is zeker positief, maar die jongen zit net pas een half jaar bij de A1 en heeft bijvoorbeeld ook nog geen minuut meegedraaid in Jong Ajax dus het lijkt me niet dat ze dat als serieuze optie voor Ajax 1 dit seizoen zien.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Wat goed is komt snel. Genoeg voorbeelden van talenten die amper in de A hebben gespeeld.
 

Batigoal

Well-known member
Dolberg is toch ook weer meer vleugelspits dan diepe spits, net als Fischer en Cerny dus? Maar dit zal dus betekenen dat Sanogo eindelijk wordt doorgestuurd.

Falcao zoekt nog een club trouwens, die mag weg in januari bij Monaco nu Chelsea hem niet meer wil.
 

Pascallovic

Well-known member
Beter dat ze Sanogoal gewoon meteen naar Londen trappen, als de verwachting is dat hij niet langer dan 45 minuten zou kunnen spelen. Dan heb je er los van zijn gebrek aan voetbalkwaliteiten en scorend vermogen geen bal aan.

Nieuwe spits wordt toch niks onder de Boer, aangezien de 17 voorgangers die hij er heeft neergezet ook al niet voldeden. Een Huntelaar zal met deze aanvoer ook niks klaarspelen.
 

Lord Flash

New member
Dolberg is toch ook weer meer vleugelspits dan diepe spits, net als Fischer en Cerny dus? Maar dit zal dus betekenen dat Sanogo eindelijk wordt doorgestuurd.

Volgens mij staat hij in de competitie meestal spits. In de Youth League stond hij aan de buitenkant omdat toen El Azzouzi ook meedeed. Hij heeft ook meer het fysiek van een spits dan van een buitenspeler, zeker vergeleken met Cerny en Fischer. Ook gezien dus de beperkte bezetting in de spits denk ik dat hij daarvoor dan ook mee gaat op trainingskamp.
 

DeftonesJP

New member
Ik las over die Dolberg dat die jongen het goed heeft gedaan in de A1 maar dat ze hem op een gegeven moment van de wedstrijden af hebben gehaald omdat er wat lichte klachten waren. Nu haakt hij dus aan bij Ajax 1. Ik vind het een aparte gang zaken eerlijk gezegd. Het is logisch dat je zo'n gozer test als je op zoek bent naar iemand achter Milik maar dat doe je toch als hij een paar wedstrijden lekker heeft gespeeld in de A of bij Jong Ajax?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ach een trainingskamp moet kunnen. Daarin kunnen zo hem ook fysiek deels ontzien. Feyenoord neemt ook een Rick van der Meer mee die contractloos is en waarvan niemand echt nog het geloof heeft dat hij Feyenoord 1 materiaal is. Volgens mij heb ik Dolberg in zien vallen tegen Feyenoord A1, als ik de juiste persoon voor me heb dan is het wel een aardige speler. Ik geloof ook niet dat Ajax nou concrete plannen heeft om hem definitief bij de selectie te halen. Afgelopen zomer en vorige winterstop zijn er ook spelers meegegaan die verder nog niet hun debuut hebben gemaakt.
 

Fregge

Well-known member
Dit is inderdaad ook sowieso de tweede keer dat Nouri meegaat op trainingskamp. Het is hem een kans geven. Ik vind het overigens wel jammer dat die mee mag, want je moet de Boer niet met creatieve spelers laten werken. Hij zuigt ieder beetje creativiteit uit de aanvallende spelers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan