Opmerkelijk voetbalnieuws

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Vorige week speelde Doncaster Rovers een doodsaaie wedstrijd tegen Fleetwood Town, wat 0-0 werd. Daarna hebben ze de hoogtepunten online gezet:


Heerlijke zelfspot! :duim:
 
Laatst bewerkt:

de waan

Well-known member
Opvallend, precies de omgekeerde beweging dus. Dat je met 24 profclubs geen fatsoenlijke competitie kunt inrichten is dan wel weer lastig.

Zit ik verdorie net Belgi? aan te halen als voorbeeld van hoe het zou moeten. :(
 

Forza AZ

Well-known member
Dat je met 24 profclubs geen fatsoenlijke competitie kunt inrichten is dan wel weer lastig.
Volgens mij is er wel een beter systeem te bedenken met 24 clubs. Het volgende systeem hadden ze volgens mij vroeger ook in Zwitserland:

-2 divisies van 12 clubs (22 wedstrijden)
-daarna clubs indelen in 3 groepen van 8 clubs (14 wedstrijden): kampioensgroep 1e klasse, promotie/degradatiegroep, degradatiegroep 2e klasse

Wat ze nu voorstellen in Belgi? is wel een erg vreemd systeem, vooral dat er in play-off II clubs uit de 2e klasse meedoen voor de plek in de Europa League, terwijl ze niet kunnen promoveren. Tegelijk heeft de 2e klasser die gepromoveerd is juist geen kans op een plek in de Europa League.

Volgens mij mag het niet eens van de UEFA om 2e klassers Europa in te sturen (tenzij ze bekerwinnaar zijn natuurlijk):

Article 3.01 EL-regulations zei:
UEFA member associations (hereinafter associations) may enter the winner of their national cup competition (hereinafter domestic cup), as well as a certain number of other clubs for the competition through their top domestic championship, in accordance with the association coefficient rankings, drawn up in accordance with Annex D. Only one single team per club may be entered.
 
Laatst bewerkt:

Satyr

Administrator
Forumleiding
10835297_748459735271472_6045342682138938014_o.jpg
 

Joost

Well-known member
We hebben het over een site met een spuuglelijke en oude lay-out, gemaakt met een gratis websdesignprogramma en slecht 2049 hits heeft gehad in ruim 5 jaar tijd.

Dat schaar ik niet onder nieuws maar onder een hobbiest met een idee.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
http://int.soccerway.com/national/iran/premier-league/20142015/regular-season/r27163/

Koploper Sazi speelde 3-3 tegen de nummer 3 en dus ging de titel naar Sepahan. Dus wat deed Sazi? Die blokkeerden in de 87e minuut ineens alle media in het stadion en zeiden dat ze 'gewoon' kampioen waren geworden, ivm 'de veiligheid'. Er kunnen 70.000 man in het stadion, er zaten er 90.000. Groot feest...

Uiteraard werd de echte eindstand via telefoons wel redelijk snel bekend en ging alsnog de sloopmodus aan.
 

Batigoal

Well-known member
Re?nie Liverpool zonder 'spoorloze' Finnan

Komende maandag is het tien jaar geleden dat Liverpool de Champions League-finale van 2005 won. The Reds versloegen in een zinderende wedstrijd pas na het nemen van strafschoppen AC Milan. De spelers houden maandag een re?nie, maar Steve Finnan is er niet bij, ondanks dat de verdediger na een grote zoektocht alsnog werd opgespoord.

Finnan leek van de aardbodem te zijn verdwenen. De krant Liverpool Echo moest er aan te pas komen om de 53-voudig Iers international te vinden. Er was zelfs de hashtag #FindSteveFinnan in het leven geroepen om de zoektocht via Twitter te bespoedigen. Uiteindelijk werd de Ier gevonden.

,,Het gaat prima met me", zei Finnan tegen de krant. Hij heeft samen met zijn broer een bedrijfje in onroerend goed en nam meteen contact op met Liverpool Echo toen een kennis hem een artikel over de zoektocht stuurde. Dat mensen hem niet zo makkelijk konden vinden, komt volgens Finnan omdat hij helemaal niets meer in het voetbal doet. Vijf jaar geleden stopte hij om zich volledig op zijn bedrijf te storten. Finnan speelde tussen 2003 en 2008 217 wedstrijden voor Liverpool. Na zijn carri?re had hij geen trek om trainer te worden. Ook een baantje als analist zag hij niet zitten.

Vakantie
Ondanks de zoektocht is Finnan maandag niet bij de Istanbul Reunion. ,,Ik ga op vakantie", liet hij weten. Hij wenst zijn oude ploegmakkers wel heel veel plezier. Met het evenement, dat helemaal uitverkocht is, willen de organisatoren geld ophalen voor enkele goede doelen.

De wedstrijd in Istanbul was een van de meest sensationele finales uit de geschiedenis van de Champions League. Bij rust stond Liverpool met 3-0 achter. In de tweede helft werkte Liverpool de achterstand binnen zes minuten weg, onder aanvoering van Steven Gerrard. Tijdens de noodzakelijk geworden verlening werd er niet meer gescoord. Oud-Feyenoorddoelman Jerzey Dudenk werd de held van Liverpool door een van de penalty's in de strafschoppenserie te stoppen. Bij AC Milan speelden overigens Jaap Stam en Clarence Seedorf mee.

Bron: AD.nl
 
Bovenaan