Honkbal

Friesland

Well-known member
De regerend wereldkampioen heeft het zwaar te voorduren in de onderste helft van de eerste inning tegen de VS. 2-0 achter met 1 man uit en 2 en 3 ook nog eens bezet. 3-0 na de eerste inning, de 4-0 wordt aan de plaat voorkomen voor de derde nul.

De Dominicaanse Republiek doen wat terug in de bovenste helft van de tweede inning met een solo homerun van de leadoff: 3-1. En nog drie honkslagen brengen de stand terug naar 3-2. Nu een eerste uit, honkloper breekt een dubbelspel op, maar dat dubbelspel had m.i. alsnog gegeven moeten worden, want de honkloper was op de velder gericht en totaal niet op het honk. En de wereldkampioen staat weer op gelijke hoogte na een opofferingsslag. En de Amerikanen zijn voorlopig weer uit de problemen na de derde nul.

En in de onderste helft van de tweede inning weer volle honken voor de VS met 0 uit, wat gebeurd hier allemaal? Nu wel een uit op de thuisplaat, nu wordt er op de catcher ingegleden om een dubbelspel te voorkomen, dit inglijden leek mij echter wel correct. Nog steeds volle honken. En de Dominicanen komen toch zonder schade uit de inning.

Ik ga even weg en in de onderste helft van de derde inning is het opeens weer 5-3 voor de VS met volle honken en 1 uit. En een honkslag brengt de stand op 7-3, waar de 4-0 net werd voorkomen, lukt het voorkomen van de 7-3 net niet. En 9-3 na drie innings.

In de vijfde inning brengt de wereldkampioen het verschil terug tot 9-4 met een solo homerun. In de onderste helft wordt het verschil van 6 weer hersteld door de VS, waarna een opofferingsslag voor de 11-4 zorgt.

In de zesde inning komt de Dominicaanse republiek terug tot 11-5, nadat er op twee honkslag wordt geslagen met een honkloper op het tweede honk.

Het blijft uiteindelijk bij 11-5. De regerend wereldkampioen gaat in de eerste wedstrijd dus onderuit. De commentatoren merken op dat de Dominicaanse Republiek het in de volgende wedstrijden tegen Zuid-Korea en Japan mag opnemen en dat ze zomaar op 3 nederlagen kunnen staan, na drie duels.
 
Laatst bewerkt:

Friesland

Well-known member
Ondertussen gaat het met recordwereldkampioen Cuba ook niet zo goed. De tegenstander voor het Nederlands team morgen staat 1-5 achter tegen Canada, na 6? innings. Het laatste punt, de 1-5, kwam tot stand na een wilde worp. En Cuba verliest met 5-1 van Canada.
 
Laatst bewerkt:

Friesland

Well-known member
Uitslagen 1e speelronde:

Groep A:
Taiwan - Nederland 4-7
Itali? - Puerto Rico 1-7
Cuba - Canada 1-5

Groep B:
Japan - Zuid-Korea 5-0
Venezuela - Mexico 4-6
VS - Dominicaanse Republiek 11-5

(alles na 8? of 9 innings)

Standen:

Groep A:
1. Nederland 1 zege
1. Puerto Rico 1 zege
1. Canada 1 zege
4. Taiwan 0 zeges
4. Itali? 0 zeges
4. Cuba 0 zeges

Groep B:
1. Japan 1 zege
1. Mexico 1 zege
1. VS 1 zege
4. Zuid-Korea 0 zeges
4. Venezuela 0 zeges
4. Dominicaanse Republiek 0 zeges



Programma voor morgen:
5:00 VS - Venezuela
5:30 Nederland - Cuba
11:00 Japan - Mexico
11:00 Dominicaanse Republiek - Zuid-Korea
11:35 Canada - Puerto Rico
11:35 Itali? - Taiwan

Alle wedstrijden zijn te volgen via het YouTubekanaal van de WBSC. Nederland - Cuba is ook te zien op FS2.
 

Friesland

Well-known member
Indrukwekkende inning voor Jurrjens, three up, three down, waaronder twee strike outs. Ook Nederland krijgt in de eerste inning niemand op de honken.

Cuba komt in de tweede inning op 0-1 na een tweehonkslag, honkslag en een opofferingsslag, bij de tweehonkslag werd een inschattingsfout gemaakt door de velder, was niet nodig geweest.In de gelijkmakende slagbeurt krijgt Nederland opnieuw niemand op de honken.

In de derde inning krijgt Cuba niemand op de honken. Dat is al de vierde van vijf halve innings waarin niemand de honken bereikt. Kalian Sams is de eerste Nederlander op de honken, hij kreeg vier wijd. En een honkslag, 1 en 2 bezet met 0 uit, eens kijken of hiervan geprofiteerd kan worden. En er word schijn gegeven, dat betekent dat de honklopers een honk mogen opschuiven, vervolgens een honkslag en de gelijkmaker, 1 en 3 bezet, nog altijd 0 uit. Daal wordt uitgegeven naar een pick-off. Een tweehonkslag brengt de 2-1 over de plaat. Verbijstering in de Cubaanse dugout nadat de Nederlandse honkloper niet wordt uitgeven op 3, 1 en 3 bezet met 1 uit. In de herhaling is te zien dat de derde honkman de bal liet vallen, terechte beslissing, dus. En na drie innings is de stand 2-1, twee slordige nullen toch, een pick-off en een loper die het tweede honk probeerde te stelen.
 
Laatst bewerkt:

Friesland

Well-known member
In de vierde inning krijgt Cuba voor de derde keer niemand op de honken. Onderweg naar het eerste honk loopt Balentien tegen de bal aan en wordt daarop uitgegeven. Honkslag voor Smith, die wordt opgevolgd door een (tweepunts)homerun: 4-1. Een lucratieve vierde inning bezorgd Nederland dus twee punten en een voorsprong van 4-1.

In de vijfde inning hebben de Cubanen weer eens iemand op de honken, hopelijk blijft het nu wel zonder schade. Een honkslag bij twee uit, brengt de honkloper op het derde honk, 1 en 3 bezet. Er wordt geen schade opgelopen, nadat vervolgens de derde nul valt. De vijfde slagbeurt van Nederland begint met een honkslag, maar daarop volgt een dubbelspel en zijn de honken dus weer leeg. En het blijft, ook na vijf innings, 4-1.

De Cubanen beginnen de zesde inning met een honkslag. En opnieuw een honkslag. Nu de clean-up hitter... En 4-2, na een tweehonkslag. Een opofferingsslag leidt tot de 4-3, twee uit, nu. Een tweepuntshomerun zorgt voor de voorsprong van Cuba: 4-5. Een desastreuze bovenste helft van de zesde inning komt tot een eind. Ook Nederland begint de zesde inning met een honkslag. Een veldfout zorgt voor lopers op 1 en 2, met 0 uit. Opnieuw schijn voor Cuba honklopers op 2 en 3 met 0 uit. Dit was overigens een andere pitcher, de pitcher wordt ook direct vervangen. Nu twee nullen oprij, beide keren wordt de bal recht op de pitcher geslagen. Een opzettelijk vier wijd zorgt voor volle honk, maar ja, er zijn wel twee uit... Een doorgeschoten bal zorgt voor 5-5, honklopers schuiven door. Drie slag maakt een einde aan de zesde inning.
 
Laatst bewerkt:

Friesland

Well-known member
In de zevende inning krijgt Cuba weer eens niemand op de honken, dat mocht ook wel weer eens. Nederland begint met een honkslag aan de zevende slagbeurt, derde honkslag voor Daal. Een opofferingsstootslag brengt Daal naar het tweede honk. Voor de derde keer in korte tijd, slaat een Nederlandse slagman recht op de pitcher. Geen punten voor Nederland in de zevende inning.

Cuba begint de achtste inning met een honkslag. En nog een. De catcher wordt vervangen. Een pitcher wordt na een slagman direct gevangen, de slagman ging uit, maar de honklopers gingen door naar 2 en 3. Met een honkslag komt Cuba opnieuw op voorsprong: 5-6, 1 en 3 bezet, 1 uit. Geen verder schade voor Nederland, na de 5-6. Smith slaat met 1 uit een honkslag. Een nieuwe honkslag brengt lopers op 1 en 2. Een dubbelspel maakt een eind aan de achtste inning.

Cuba krijgt in de negende inning niemand op de honken en gaat met een voorsprong van een punt de gelijkmakende slagbeurt in. Nederland begint met drie slag... Twee uit... Een mooie vangbal zorgt voor de zege voor Cuba. Gezien de 4-1 voorsprong, zou je kunnen zeggen dat de wedstrijd uit handen is gegeven, met name in de zesde inning.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
't was dit keer lastig om beelden te vinden.

Nederland zonder kleerscheuren door de bovenste helft van de 9e inning. 5-6 achter en nu de kans om dat goed te maken.
 

Friesland

Well-known member
Uitslagen speelronde 2:

Groep A:
Nederland - Cuba 5-6
Canada - Puerto Rico 2-0
Taiwan - Itali? 7-1

Groep B:
VS - Venezuela 5-7
Dominicaanse Republiek - Zuid-Korea 1-10
Mexico - Japan 5-6


Standen:

Groep A:
1. Canada 2 zeges
2. Cuba 1 zege (1 zege, 0 nederlagen)
3. Nederland 1 zege (1 zege, 1 nederlaag)
4. Puerto Rico 1 zege (-)
5. Taiwan 1 zege (0 zeges, 1 nederlaag)
6. Itali? 0 zeges

Groep B:
1. Japan 2 zeges
1. Mexico 1 zege (1 zege, 0 nederlagen)
4. Venezuela 1 zege (1 zege, 1 nederlaag)
4. Zuid-Korea 1 zege (-)
1. VS 1 zege (0 zeges, 1 nederlaag)
4. Dominicaanse Republiek 0 zeges


Programma morgen:
5:00 Zuid-Korea - Venezuela
5:35 Cuba - Puerto Rico
11:05 Mexico - VS
11:08 Dominicaanse Republiek - Japan
11:35 Itali? - Nederland
11:35 Taiwan - Canada
 

Friesland

Well-known member
Nederland begint de wedstrijd tegen Itali? met een tweehonkslag, maar kan nog niet scoren. Ook Itali? begint de eerste inning met een honkslag. Itali? komt op 1-0, na een nieuwe honkslag, de loper van de eerste honkslag was eerder al doorgeschoven naar 2. Honkloper steelt het tweede honk. Het blijft bij 1-0, na 1 inning.

De eerste honkloper van Nederland in de tweede inning krijgt vier wijd. Bij een poging het tweede honk te stelen, gaat hij echter uit. Nederland komt op gelijke hoogte nadat een veldfout wordt opgevolgd door een honkslag. Bij de veldfout had een dubbelspel gemaakt kunnen worden, maar uiteindelijk was iedereen in. En na een nieuwe honkslag is er een 1-2 voorsprong voor Nederland. Een nieuwe honkslag, met 2 en 3 bezet betekent 1-4 voor Nederland. Twee nieuwe honkslagen betekenen 1-5. Na een nieuwe vier wijd lopen de honken vol.
 
Laatst bewerkt:

Friesland

Well-known member
Dit zou een mooi moment voor een homerun zijn. Drie slag, hij deed geen poging de bal te slaan.
 
Laatst bewerkt:

Jamel

Administrator
Forumleiding
De nieuwe Italiaanse werper eindigt de inning met een strikeout. Jammer, want alle honken waren vol. Maar goed, vijf punten in ??n inning is al een ongekende luxe natuurlijk.
 
Bovenaan