Schots voetbal

Satyr

Administrator
Forumleiding
90+9' lang inzet en strijd, met Celtic als de lucky winner: 0-1 op Ibrox
 
  • Leuk
Waarderingen: Max

Deathprod

Active member

Satyr

Administrator
Forumleiding
De nederlaag van Rangers van afgelopen weekend was ook al de schuld van Dundee.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Dundee v Rangers eindigt in 0-0, dus Celtic gaat de laatste serie van 5 wedstrijden in met een voorsprong van 3 punten. Afgelopen zaterdag had Rangers nog 2 verliespunten minder dan Celtic.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
De reguliere competitie is nu afgelopen in Schotland, Celtic is voor de 54e keer kampioen geworden na een 0-5 winst bij Kilmarnock afgelopen woensdag. Rangers staat op 55 dus Celtic kan dat volgend seizoen evenaren. Rangers is tweede geworden en plaatst zich voor de voorronde CL. Hearts stond in een niemandsland dit seizoen, derde met een straatlengte achterstand op Rangers én een straatlengte voorsprong op nummer 4 Kilmarnock. Hearts gaat de play-off ronde EL in en is dus verzekerd van minimal het hoofdtoernooi van de Conference League, terwijl Kilmarnock een paar rondjes eerder begint in de EL. St. Mirren mag het in de Conference League voorrondes proberen.

Livingston degradeert naar de Championship, Ross County krijgt een herkansing in een play-off tegen Raith Rovers, die op strafschoppen de halve finale van Partick Thistle gewonnen hebben.

Nog even een klein overzicht van de lagere competities:

Championship: Dundee United kampioen, Inverness Caledonian Thistle (via PO) en Arbroath gedegradeerd
League One: Falkirk kampioen, Hamilton Academical via PO gepromoveerd, Stirling Albion (via PO) en Edinburgh City gedegradeerd
League Two: Stenhousemuir kampioen, Dumbarton via PO gepromoveerd, nummer laatst Stranraer is er via de PO in gebleven, na een 2-2 gelijkspel uit bij Lowland League kampioen East Kilbride werd het thuis 3-1 na verlenging waardoor ze de eerste league ploeg werden die de PO overleeft sinds Cowdenbeath in 2018 (zij zijn 2 jaar geleden overigens alsnog gedegradeerd)

Aanstaande zaterdag is de bekerfinale tussen Celtic en Rangers. Dit is de eerste keer sinds 2002 (!) dat de bekerfinale een Old Firm Derby is.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Celtic wint de dubbel, ze winnen de finale van de Schotse FA Cup met 2-1 van Rangers in wat een draak van een wedstrijd was, duidelijk de saaiste Old Firm derby dit seizoen. Maar Celtic zal daar natuurlijk niet om malen.
 

ALenstra

Well-known member
Ross County handhaaft zich in de Premier League na het winnen van beide playoffs wedstrijden tegen Raith Rovers.
 
Bovenaan