Dat bestaat niet.
Het gelul van al die kookboeken en hun claim op gezond vreten is een puur marketing dingetje van de grachtengordel.
Het is voor een deel marketing, maar voor een gedeelte ook berust op de waarheid. Waarom kan men die gezonder eet toch afvallen en dat zonder minder te eten?
Probeer maar eens als asfaltlegger die in een vijfploegendienst van dat soort voedsel te leven. Bij 28 graden Celsius ga je binnen een week van je stokje. Laat staan als de teer ook nog wordt opgewarmd.
Hoe zwaarder arbeid je verricht des te meer energie je lichaam nodig heeft. Gezond voedsel heeft niks te maken met weinig eten. Je kan bijvoorbeeld een pizza eten, of een bord rijst, met kip en groenten.
Een pizza margherita (300gr) bevat ruim 700 kcal.
Een bord rijst (200gr), kipfilet (200gr) met groenten(200gr) bevat 588 Kcal.
Zo heb je de dubbele hoeveelheid voeding binnen en toch minder Kcal binnen gekregen. Waardoor de werkende in kwestie, op een later moment nog een banaan kan eten en op ongeveer hetzelfde aantal kcal komt als 1 pizza, maar toch meer verzadigd is en gezonder gegeten heeft.
Trouwens, gezondheid wordt meer bepaald door je genen dan door wat je al dan niet naar binnen werkt.
Dat zal best, enkel het woordje meer zegt al genoeg. Het heeft dus wel degelijk invloed en ondanks dat het misschien maar 25% invloed heeft. Kan het een wezenlijk verschil maken in taken van het dagelijks leven en de kosten van de gezondheidszorg.