Buitenlandse politiek

JMD

Well-known member
Historici zijn het er niet over eens of het bewezen is dat het zeker gebeurd is of niet, maar niemand sluit het uit...
Te mooi verhaal om dood te factchecken lijkt me... :)
En tevens gebruiken de mensen uit Hartlepool het volgens mij nu als geuzennaam, dus die hebben er ook geen last van. Tot er een 'woke' iemand uit Hartlepool zich natuurlijk gekwetst voelt. Maar goed, voordat de eerste 'woke' persoon in Hartlepool aankomt zijn we een eeuw verder, die blijven in Engeland vaak in Londen hangen... :)
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Eerste update uit Schotland: het opkomstrecord wordt hoogstwaarschijnlijk zeer ruim verbroken. Dat is meestal slecht nieuws voor de Conservatieven omdat die de meest trouwe aanhang hebben & goed nieuws voor pro-onafhankelijkheidspartijën & Labour.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Uitslag Schotland:
SNP 64 zetels (+1)
Groenen 8 (+2)

Conservatieven 31 (-)
Labour 22 (-2)
Liberal Democrats 4 (-1)

Totaal:
72 pro-onafhankelijkheid (+3)
57 pro-unie (-3)
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Sadiq Kahn is zoals verwacht herkozen in London, al is de meerderheid een stuk kleiner dan verwacht.

In Wales haalde Labour exact de helft van de zetels, 30 van de 60, hun beste resultaat daar ooit. Pro-onafhankelijkheid partij Plaid Cymru won één zetel extra, 13 nu. Labour kan daar dus verder.

In Engeland (buiten London) werd Labour juist weggevaagd in de lokale verkiezingen waar het goede dagen waren voor de Conservatieven.

Dit geeft weer de splitsing in het VK weer, met Engeland, Schotland en Wales die allemaal nog sterker een andere koers varen. De Labour leider Starmer staat alweer onder druk.
 
Laatst bewerkt:

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Hoe komt het dat Labour het ineens nu in Wales zo goed doet?
Omdat ze daar wel een sterke leider hebben. Mark Drakeford, de premier van Wales, is heel populair. Zijn aanpak van Corona en hoe hij voor Wales opkomt waarbij hij het niet schuwt moeilijke vragen aan "Westminster" te stellen is populair daar. Ook het feit dat hij met Nicola Sturgeon in Schotland en Arlene Foster in Noord-Ierland samenwerkt om zijn doelen te bereiken ondanks soms grote politieke verschillen wordt gewaardeerd.

De (volgens mij) beste politici van Labour zitten niet in Westminster, maar elders. Drakeford, maar ook bijvoorbeeld hun Schotse leider Anas Sarwar en de burgemeester van Manchester Andy Burnham (net herkozen en daar doet Labour het wel heel goed) heb ik als politici hoog zitten ondanks dat het niet mijn partij is.
 

SanMark.

Well-known member
De Azan ging al over de Thames, gaat lekker met de islamisering in Engeland. De plaag word steeds groter.
 

erka

Well-known member
Heeft Engeland eigenlijk ooit wel excuses aangeboden voor het lukraak doodschieten van Ieren tijdens de Ierse opstand in 1921 en het daarvoor systematisch uitmoorden (via te lage voedselrantsoenen) danwel deporteren van Ieren naar Australië?
 
Bovenaan