Toekomst Europese competities

erka

Well-known member
Zo, dat is een aansprekende locatie, dat zal veel sponsors over de streep trekken.
 

Deathprod

Active member
New Champions League plan has TEN group games against different teams and forces English clubs to drop out of League Cup


THE proposed changes to the Champions League could see each team play TEN times in the group stage - which could spell the end of the League Cup.

Uefa are set to meet this week to discuss a radical shake-up for Europe's top competition.

 

Joost

Well-known member
De NOS vandaag;


Een prima en relevant stuk over de verdeling van de Europese tickets aan het eind van het lopende seizoen. Goede timing ook.

In Enschede schrikken ze wakker en brengen ze de hele competitie als Breaking News;
 

ALenstra

Well-known member
De eerste finale van de kneuzencup dus in Albanie. Prima keus.
Edit: ik zie dat dit nieuws al eerder gemeld werd in dit topic.
 

JMD

Well-known member
Mooi artikel Joost! Maar het meeste daarvan had hier ook al gestaan.

Vind wel die eennalaatste alinea apart... Want 8e is echt wel beter dan 10e, immers de nummer 2 speelt 3e voorronde EL en is daardoor minimaal verzekerd van groepsfase EL, hierdoor heb je dan sowieso 3 ploegen in de groepsfase (kampioen groepsfase CL, nr. 2 CL of EL en de bekerwinnaar EL of ECL).

Tevens (kans is klein, maar toch) bestaat de kans dat de kampioen in pot 1 terecht komt. Want de kampioenen van de 6 beste landen zitten in pot 1 + winnaar CL + winnaar EL. Als dan de winnaar CL ook kampioen is van hun land en de winnaar EL ook dan gaat ook de kampioen van land 8 pot 1 in. En plek 7 is dan dus echt wel een stap beter, want dan is het al genoeg als de winnaar CL of winnaar EL kampioen wordt. De laatste jaren is best wel eens gebeurd dat de CL-winnaar ook kampioen is.
Het belang daarvan is te zien in de enige keer dat NL van deze regel gebruik kon maken, PSV zat in 2015 bij Wolfsburg, CSKA en Man United in de poule. Zo'n poule had je niet kunnen loten als je niet in pot 1 zat. En Ajax is vaak net pot 2 of 3, en PSV zit rond pot 3 of 4, dus dat scheelt echt flink.
 

Deathprod

Active member
UEFA president Aleksander Ceferin has revealed he's given the green light for Scottish football to join regional leagues if they can work in alignment with European competitions.

Irish sports investment guru Andrew Doyle drew up plans for a new Atlantic League, which would have seen Celtic, Rangers, Aberdeen, Hibs and Hearts join a reshaped 20-team league against sides from Sweden, Denmark, Norway and the Republic of Ireland.

 

Makanaky

Well-known member
Van potjes tegen Malmö of Kopenhagen gaat je niet veel beter worden, zelfde niveau ongeveer inmiddels. Schotse competitie is vergelijkbaar met League One, Old Firm onderkant Championship.

Rangers in Ierland zou trouwens wel een aparte bijkomstigheid zijn van dit plan.
 

Joost

Well-known member
Alsof er ook maar 1 supporter zit te wachten op een competitie met clubs uit Schotland, Scandinavië en Ierland.
 

JMD

Well-known member
Precies. En dan aangeven dat de TV-gelden minimaal het 20-voudige gaan opleveren omdat dat is wat de opdrachtgevers willen horen.
 

Joost

Well-known member
Dat denk ik niet, er komt zeer veel geld beschikbaar en bij een goed beleid zouden ze bovenin mee kunnen draaien op termijn.
Maar niet zoveel geld als bijvoorbeeld bij Man City beschikbaar was. Maar dat zijn wel de bedragen die nodig zijn om mee te doen.

Goed beleid is altijd belangrijk maar daar schort het in Glasgow bij beide clubs aan omdat de positie ten opzichte van de rivaal altijd belangrijk zal blijven.

In mijn ogen zijn er maar een paar clubs in Engeland die echt meedoen om de titel; Man Utd, Man City, Chelsea en Liverpool. Spurs heeft zich er aardig tussengewurmt maar blijft Spurs en Arsenal is het al jaren helemaal kwijt. Die lijken af te zakken naar niveau Everton; leuk meedoen.
 
Bovenaan