Eredivisie: Speelronde 32

fr-keff

Active member
Speelronde 32 dit weekend. De laatste ronde waarin de 9 wedstrijden verdeeld worden over drie speeldagen.

Vrijdag 24/04/15
20:00, ADO Den Haag (13de) - Vitesse (4de):
ADO heeft op dit moment zes punten voorsprong op de nummer zestien en kan zich bij een overwinning helemaal veilig spelen voor nog een seizoen in de Eredivisie. Vitesse staat op plek vier met slechts vier punten minder dan de nummer drie Feyenoord. Bij winst houdt de club nog altijd hoop op een ticket voor de vEL.

Zaterdag 25/05/15
18:30, SC Heerenveen (7de) - Willem II (10de):
SC Heerenveen lijkt wel klaar voor de komende weken. De play-offs zijn nog niet helemaal zeker maar bij een winst wel. Willem II heeft ook nog een kleine hoop op de play-offs maar zal dan sowieso wel moeten winnen in Friesland.

19:45, NAC Breda (16de) - Heracles Almelo (15de):
Misschien is dit wel DE wedstrijd van het weekend. De nummer 16 en 15 tegen over elkaar. Bij winst van Heracles speelt die club zich definitief veilig en is NAC afhankelijk van het resultaat bij Excelsior - PSV, Mocht Excelsior ook winnen dan zal de club uit Breda gaan deelnemen aan de play-offs.

19:45, Go Ahead Eagles (17de) - FC Utrecht (12de):
Op dezelfde tijd speelt Go Ahead Eagles op eigen veld tegen FC Utrecht. De club uit Deventer moet winnen om in het spoor te blijven van NAC en Heracles. FC Utrecht staat 8 punten los van plek 16 en speelt zich bij drie punten definitief veilig.

20:45, Excelsior (14de) - PSV (1ste):
De kampioen PSV gaat op bezoek bij Excelsior dat ook nog in de strijd tegen de play-offs zit. Met evenveel punten als Heracles Almelo staat het 14de op doelsaldo. PSV is afgelopen weekend door een 4-1 winst op Heerenveen de kampioen geworden en zal het seizoen rustig willen uitspelen.

Zondag 26/04/15
12:30, FC Dordrecht (18de) - SC Cambuur (9de):
Dordrecht is door de winst van Go Ahead Eagles in de Kuip al gedegradeerd uit de Eredivisie en zal nog moeten gaan genieten van drie wedstrijden in de Eredivisie. Na 1 seizoen nemen we alweer afscheid van de schapenkoppen. SC Cambuur is nog altijd in de race voor een ticket play-offs voor de Europa League. Het zal dan wel moeten winnen aan de Krommedijk.

14:30, PEC (7de) - Ajax (2de):
PEC is ook nog niet helemaal zeker van een plek in de play-offs. Een gelijkspel kan genoeg zijn als Cambuur eerder de middag punten laat liggen. Feyenoord kan Ajax alleen nog op doelsaldo inhalen voor plek twee. Bij een gelijkspel gaat Ajax volgend seizoen meedoen aan de vCL.

14:30, FC Groningen (8ste) - Feyenoord (3de):
Groningen jaagt ook nog op een plek in de play-offs. Het zal daarom moeten winnen van Feyenoord. Wat misschien de valkuil is, de luxepositie. Het kan ook de krachten sparen en volgende week alles geven in de bekerfinale. Bij winst zijn de play-offs niet meer nodig en gaat Groningen direct Europa in. Feyenoord zal moeten winnen om Vitesse van zich af te houden. Bij winst heeft het alles in eigen hand en kan het zelfs al zeker zijn als Vitesse niet weet te winnen van ADO.

16:45, FC Twente (12de) - AZ (5de):
Voor FC Twente zit het seizoen erop. De kans op play-offs voor Europa is klein en 16de kan het ook niet meer worden. Wel zal het erg nog alles aan doen om een seizoen met een zwart randje toch nog wat kleur te geven. AZ moet winnen om het spoor van Vitesse en Feyenoord te blijven. De achterstand op plek 3 is 5 punten.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Om Vitesse achter ons te houden moeten we van FC Groningen winnen of minimaal gelijkspelen tegen Vitesse. We moeten ook rekening houden met AZ. We hebben nog vier punten nodig om AZ onder ons te houden.
 

Forza AZ

Well-known member
AZ wint ook niet alles hoor.
Laatste 2 wedstrijden (NAC-thuis en Excelsior-uit) zou AZ moeten kunnen winnen. Maar zondag tegen Twente zie ik AZ niet winnen. En dat zou wel moeten willen we nog een kansje hebben op plek 3.

Maar het weekend is in ieder geval onverwacht goed begonnen voor ons. Nu "Hup Groningen" zondag en dan hopen dat AZ het zelf nog spannend kan maken voor de laatste 2 speelrondes.
 

Maasveld

Well-known member
Vitesse heeft het natuurlijk aan het begin van het seizoen al laten liggen. Het is een godswonder dat ze ?berhaupt nog 3de kunnen worden.
 

delmaestro

Well-known member
Klopt. Rond de winterstop is je seizoen al voorbij met plek 11, en richt je alles op de beker. Dan ga je er met 4-0 af tegen Grunn terwijl je met diezelfde cijfers in december Ajax nog hebt geklopt in de Arena. Vervolgens begin je met een zure bek en heel veel tegenzin aan het jezelf veilig spelen in een al verloren seizoen, en vervolgens krijg je zo'n rare reeks van 32 punten in 12 wedstrijden. En als dan alle hoop terug is, en het hele land van pers tot bobo's tot onze eigen spelers tot ikzelf het heeft over "de jacht op plek 3" leggen ze zo'n schijtpot op de mat.

Al 5 seizoenen is er een tendens in Arnhem die bestaat uit 2 feiten:

1. Er wordt blijkbaar elk jaar een half seizoen goed gespeeld en een half seizoen klote. De volgorde wijzigt nog weleens, maar 34 wedstrijden fatsoenlijk spelen/resultaten halen is een utopie.

2. Elk jaar dat er op de een of andere manier nog kansjes zijn op een toetje, wordt dit volledig om zeep geholpen in de laatste 2 a 3 speelrondes. Of nee wacht... die geweldige 1-4 thuisnederlaag tegen Excelsior waardoor we op 1 goal na geen nacompetitie speelden doe ik daarmee tekort...
 
Bovenaan