De beste 'jonkies' van 2014/15

fr-keff

Active member
84756.jpg

De Eredivisie is een bron met jeugdig talent. Elk jaar staan er wel weer nieuwe spelers op die een goede indruk maken. Nu het seizoen bijna ten einde is leek het mij wel een leuk idee om een elftal met de beste jonkies van dit seizoen te maken. Hieronder staat een lijst met 69 spelers van maximaal 21 jaar oud. Ook hieronder vind je de regels waarmee ik deze lijst heb samen gesteld. Ik ben benieuwd naar de elftallen. :)


Regels voor kwalificatie in de lijst:
*Speler mag maximaal 21 jaar zijn.
*Spelers die in de loop van het seizoen 22 zijn geworden vallen dus ook af.
*Speler moet minimaal 10 wedstrijden in de Eredivisie hebben gespeeld.
*Keepers zijn uitzondering op 21-jaar regel aangezien dat maar ??n keeper was, 23 jaar is hier de max.


Lijst met geselecteerde spelers:
Keepers:
----------------------------------------------------------

Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles)
Warner Hahn (PEC Zwolle)
Kostas Lamprou (Willem II)
Sonny Stevens (FC Twente)
Filip Kurto (FC Dordrecht)

Verdedigers:
----------------------------------------------------------

Robin Gosens (FC Dordrecht)
Jordy van Deelen (FC Dordrecht)
Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Bas Kuipers (Excelsior)
Timo Letschert (FC Utrecht)
Jeff Hardeveld (FC Utrecht)
Wilfried kanon (ADO Den Haag)
Hans Hateboer (FC Groningen)
Thomas Lam (PEC Zwolle)
Joost van Aken (SC Heerenveen)
Ridgecaino Haps (AZ)
Wesley Hoedt (AZ)
Derrick Luckassen (AZ)
Wallace (Vitesse)
Kevin Diks (Vitesse)
Terence Kongolo (Feyenoord)
Sven van Beek (Feyenoord)
Rick Karsdorp (Feyenoord)
Jairo Riedewald (Ajax)
Jetro Willems (PSV)
Karim Rekik (PSV)
Jorrit Hendrix (PSV)
Joshua Brenet (PSV)

Middenvelders:
----------------------------------------------------------

Joris van Overeem (FC Dordrecht)
Danny Bakker (ADO Den Haag)
Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Jassine Ayoub (FC Utrecht)
Mark Diemers (FC Utrecht)
Renato Tapia (FC Twente)
Simon Tibbling (FC Groningen)
Albert Rusnak (SC Cambuur/FC Groningen)
Yoell van Nieff (FC Groningen)
Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Morten Thorsby (SC Heerenveen)
Thom Haye (AZ)
Dabney dos Santos (AZ)
Bertrand Traore (Vitesse)
Tony Vilhena (Feyenoord)
Daley Sinkgraven (SC heerenveen/Ajax)
Riechedly Bazoer (Ajax)
Lucas Andersen (Ajax)
Adam Maher (PSV)

Aanvallers:
----------------------------------------------------------

Giovanni Korte (FC Dordrecht)
Everon Pisas (FC Dordrecht)
Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Brahim Darri (Heracles Almelo)
Sabastien Haller (FC Utrecht)
Rubio Rubin (FC Utrecht)
Bilal Ould-Chikh (FC Twente)
Mimoun Mahi (FC Groningen)
Dino Islamovic (FC Groningen)
Terrell Ondaan (Willem II)
Luciano Slagveer (SC Heerenveen)
Henk Veerman (SC Heerenveen)
Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen)
Uro Đurđević (Vitesse)
Elvis Manu (Feyenoord)
Bilal Basa?ikoglu (Feyenoord)
Jean-Paul Boetius (Feyenoord)
Arkadiusz Milik (Ajax)
Anwar El Ghazi (Ajax)
Ricardo Kishna (Ajax)
Memphis Depay (PSV)
Jurgen Locadia (PSV)
 

fr-keff

Active member
Hahn
Karsdorp - Van Beek - Kongolo - Willems
Traore - Rusnak - Tibbling
Manu - Haller - Depay

Hahn heeft wat mindere wedstrijden gespeeld maar doet het prima bij PEC onder de lat. Kan zeker nog groeien en misschien over twee jaar wel eerste keeper in de kuip worden. Achterin opvallend veel Feyenoorders maar gewoon omdat ze het zo sterk doen. Karsdorp kwam uit het niets en heeft zijn concurrentie op de rechtsback plek perfect weten te vervagen. Van Beek en Kongolo is gewoon een ijzersterk duo geworden die De Vrij en Martins Indi perfect hebben opgevolgd. Willems heeft dit seizoen laten zien dat hij erg gegroeid is in zijn spel. Aanvallend misschien wat beter dan verdedigend.

Het middenveld misschien wat namen die opvallend zijn maar wel een goede indruk hebben gemaakt. Traore is een belangrijke en snelle kracht bij Vitesse. Rusnak was tot de winterstop de beste speler bij zijn club Cambuur. Gelukkig voor de neutrale kijker dat hij in de Eredivisie is gebleven. Al was hij na zijn overstap naar Groningen iets minder sterk. Tibbling is weer een pareltje bij FC Groningen. Goede voetballer die wel eens sneller dan verwacht een stap naar een grotere club kan maken.

De keuzes op de flanken was niet zo lastig. Depay heeft een groot aandeel gehad in het 'kampioenschap van PSV' en voor zijn ontwikkeling was het gewoon heel goed om nog een jaartje te blijven. Misschien is nog een jaar ook wel verstandig maar zal hij wederom bestand zijn tegen het gerinkel van een grote zak geld bij een top club... Aan de andere kant is de keuze gevallen op Manu. Debuteerde al een paar seizoenen terug maar leek niet echt door te breken bij Feyenoord. Verhuren aan Excelsior eindigde ook in een drama met een rode kaart. Geluk voor hem dat Cambuur aanklopte. Sinds hij daar gespeeld heeft is hij veel sterker geworden. De laatste weken weer belangrijk met doelpunten zoals aan het begin van het seizoen. De rest van het lijstje is meer een mwah gevoel... Net wel net niet. Dan gaat mijn keuze toch voor Haller. Een prima spits voor FC Utrecht die wel eens meer doelpunten kan maken in een elftal dat wel lekker draait.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Warner Hahn

Hans Hateboer
Sven van Beek
Joost van Aken
Jetro Willems

Renato Tapia
Simon Tibbling
Bertrand Traore

Luciano Slagveer
Arek Milik
Memphis Depay

Hahn lijkt me duidelijk, al is Kurto een prima tweede. Achterin een centaal duo dat het hele jaar constant is en goed speelt. Kongolo vind ik persoonlijk erg matig dit jaar en maakt veel te veel fouten. Willems lijkt me logisch en op rechts heeft Karsdorp slechts een paar keer geacteerd. Dat vind ik veel te weinig.

Op het middenveld ga ik voor allrounders, die heel belangrijk zijn voor hun club. Tibbling brengt zeer veel variatie in het balbezit van Groningen, Tapia is belangrijk met zijn lengte en goals en Traore speelt gewoon een prima seizoen.

Voorin veel wisselvalligheid dit jaar. Ik twijfelde tussen Manu en Slagveer, maar Manu heeft het slechts een gedeelte laten zien en is vooral veel afwezig of uit vorm geweest. Slagveer is na Depay de meest scorende vleugelspits in de eredivisie (10 goals) en verdient zijn plekje. Depay en Milik zijn qua doelpunten en spel het meest belangrijk geweest verder.
 
Laatst bewerkt:

De Wolf

Well-known member
Ik was van plan het na het einde van het seizoen te doen. Ik schrap ook de spelers die flink wat wedstrijden achter hun naam hebben. Maher is tegenwoordig al een veteraan. Ik kies er daarom ook voor om spelers met meer dan 75 wedstrijden achter hun naam uit het elftal te laten.


Hahn

Hardeveld
Van Beek
Kongolo
Diks

Taipa
Sinkgraven
Bazour

El Ghazi
Manu
Locadia
 

Maasveld

Well-known member
Zet jij Slagveer erin? Dat is toch die man die er helemaal niks van kan ;)

Hahn

Hateboer
Van Beek
Hoedt
Willems

Rusnak
Bazoer
Tapia
Traor?

Milik
Depay

Hahn is simpelweg beter dan de rest. Hateboer of Karsdorp is in principe lood om oud ijzer. Hateboer krijgt het voordeel van de twijfel omdat Karsdorp verdedigend nog te zwak is. Van Beek had een slechte start van de competitie, maar is uitgegroeid tot 1 van de betere in de Eredivisie. Hoedt maakte met name in de eerste seizoenshelft veel indruk en verdiende in korte tijd al een transfer naar Lazio. Willems behoeft geen toelichting.

Een 4-mans middenveld omdat de spoeling hier een stuk dikker is dan in de aanval. Normaal gesproken is het altijd afwachten met huurlingen van grote clubs, maar Rusnak maakte met zijn fenomenale traptechniek meteen indruk bij Cambuur. Het leverde hem een transfer op naar Groningen, waar hij de lijn doorzet. Bazoer stond op jonge leeftijd direct klaar in een moeizaam draaiende ploeg en was meermaals al beste Ajacied. Hendrix of Tapia was een moeilijke keuze, dan wint Hendrix dus omdat het een Limburger is. Zeer gedisciplineerde speler die moeiteloos zijn taken uitvoert. Geduchte concurrent voor het sterke PSV-middenveld. Traor? is de enige Chelsea-huurling die overeind blijft. Na de winter vrijwel wekelijks goed voor een doelpunt, en altijd ook belangrijke doelpunten.

Depay is topscorer van de competitie en een speler die op den duur Robben zal moeten opvolgen in Oranje. Mag wat meer teamplayer worden, maar zal dat pas worden als hij bij PSV vertrekt. Milik is als aanspeelpunt matig, maar prikt de balletjes er makkelijk in. Dodelijke linker. Als er wat meer dynamiek benodigd is kan de technisch vaardige El-Ghazi ook spelen.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan