Ligue 1

Batigoal

Well-known member

Daar zaten fraaie goals bij. Ondertussen wonnen zowel Lyon als Marseille in de spannende strijd om het 3e CL-ticket. Onderin wist Lille weer niet te winnen en blijft het onder de streep.
 

erka

Well-known member
Vend?e les Herbiers (Wie??) heeft de finale van de Franse beker gehaald tegen een ander piepklein dorpsclubje, Chambly. Beide clubs hebben geen stadion maar meer een amateur sportpark. Wedstrijd werd voor 34.653 toeschouwers gespeeld in Nantes. De andere halve finale gaat tussen Caen en PSG.
 

Forza AZ

Well-known member
Als PSG de finale haalt, gaat Herbiers dan sowieso Europa in?

Dat is al in 2014 afgeschaft. Je moet de beker winnen om Europa in te gaan. Wint PSG de beker, dan gaat de nummer 6 van de Ligue 1 Europa in.
 
Laatst bewerkt:

Batigoal

Well-known member
Sinds de trainer van Lyon Depay in de spits zet draait hij als een tierelier. Dat lijkt me dus ook een prima optie voor Oranje.

Belangrijk was dat AS Monaco punten verspeelde tegen Amiens en Lyon dus over de kampioen van vorig seizoen springt. Als Marseille vanmiddag wint tegen Angers zakt Monaco zelfs naar plek 4. De strijd om de CL-plaatsen blijft bijzonder spannend. Onderin won Lille weer eens waarmee het toch mag hopen op handhaving. Ze staan 2 punten achter een veilige plek, hoewel Toulouse vandaag nog speelt.
 

Batigoal

Well-known member
Een heel belangrijke overwinning gistermiddag van Lille op bezoek bij mede-laagvlieger Toulouse. Dat stond bij rust nog 2-1 voor, maar uiteindelijk trok Lille aan het langste eind. Daardoor staat Lille weer eens boven de streep.

De 3 clubs (Lyon, Monaco en Marseille) die strijden om plaats 2 wonnen alledrie, dus dat blijft spannend.
 

erka

Well-known member
Rust 1-0 voor PSG tegen Les Herbiers.

Les Herbiers heeft 5.000 inwoners maar 30.000 man mee :)
 

erka

Well-known member
Trouwens goed van de scheids, veel regelneukers hadden die keeper van Les Herbiers rood gegeven, maar hij spaart m met geel.
 

Forza AZ

Well-known member
Trouwens goed van de scheids, veel regelneukers hadden die keeper van Les Herbiers rood gegeven, maar hij spaart m met geel.

Les Herbiers had een nogal dramatische week. Na de unieke bekerfinale degradeerden ze gisteren naar de 4e divisie op doelsaldo.

In de Ligue 1 blijft het spannend voor plaatsen 2 t/m 4. Nadat Marseille gisteren gelijkspeelde, verloor Lyon vandaag en won Monaco.

Met nog 1 speelronde is dit nu de stand:
2.Monaco 77 (+37)
3.Lyon 75 (+43)
4.Marseille 74 (+32)

Volgende week zaterdag:
Troyes-Monaco
Lyon-Nice
Marseille-Amiens

Troyes strijd nog tegen degradatie en Nice voor een plek in de Europa League.


Voor Feyenoord interessant om te volgen, want blijft Marseille 4e en winnen ze a.s. woensdag de Europa League finale, dan is Feyenoord direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.
 
Bovenaan