Ik ben het helemaal spuugzat om mezelf te kwellen.

Batigoal

Het is wel prettig dat hoe je slecht je de klassieker ook speelt, je dan toch vaak zonder problemen wint.

Pascallovic

Weer een overwinning erbij in een klassieker. Dat het toch weer zo simpel gaat zonder goed te spelen. Mooi dat we weer een seizoen de voorbeschouwingen mogen meemaken met die 4-2 in de Kuip en die 1-2 uit 2005.

Jamel

Administrator
Forumleiding
Echt niet te geloven hoe Van Bronckhorst deze wedstrijd heeft benaderd. De hele week achter gesloten deuren trainen, zelfs gisteren niet meer de traditionele laatste training voor de Klassieker. Omdat men zogenaamd nog tactische accenten moest trainen. Ga je vandaag de wedstrijd in, blijkt die tactiek elke bal zo snel mogelijk naar voren rossen te zijn. Toegegeven, verdedigend stond het in de eerste helft nog wel aardig. Maar dat kwam ook omdat Ajax bijzonder matig speelde, waardoor de ruimtes steeds relatief eenvoudig dichtgelopen konden worden. Maar aanvallend maak je, op die ene toevalsbal, gewoon niets klaar. 64% passnauwkeurigheid, waar gaat het over? En echt niet omdat Ajax er nou zo fel bovenop zat, nee door pure eigen onkunde. En doordat Gio het een goed idee vond om Jorgensen steeds de luchtduels maar De Ligt aan te laten gaan, terwijl Jorgensen in dat soort duels op z'n zwakst is.

0-0 de rust, Ajax ook matig. Denk je, tandje erbij de tweede helft. Nee hoor, je laat je in het eerste kwartier na rust gewoon volledig voor lul zetten. Apathisch kijken hoe Ajax met de meest simpele combinaties de achterlijn haalt en zodoende vogeltjevrij de volledig vrijstaande man in de zestien uit kunnen zoeken. Dan heb je de boel lekker op scherp gezet in de rust. Vandaag had ik geen moment het idee dat er een ploeg stond die de aansluiting met de ploegen daarboven enigszins wil terugvinden. Je laat je gewoon gewillig naar de slachtbank leiden, nota bene door een zeer matig Ajax. Net als in de Kuip, eerder dit seizoen. Ik ben er echt helemaal klaar mee.

Ajacieden, gefeliciteerd.

Pascallovic

J?rgensen verloor zijn luchtduels vooral van Sch?ne nota bene. Als het nog tegen de Ligt was had ik het meer begrepen. Als je Sch?ne door de lucht niet kan kloppen, ga dan een andere tactiek spelen.

Waar sloeg die wissel van Berghuis op trouwens? In potentie en dit seizoen veruit je beste en belangrijkste speler.

Jamel

‘Je wil een wedstrijd opbouwen. Die kans voor Steven kan bepalend zijn. Maar binnen 5 min na rust sta je achter. En met 10 man wordt het heel moeilijk’, aldus GvB.

En dit, mijn waarde vrienden, is dus het grote probleem van Feyenoord.

Pascallovic

Als je een wedstrijd bouwt op die ene kans die je sowieso altijd krijgt en deze er niet ingaat, dan heb je inderdaad een probleem.