Tweede Divisie 2016-2017

Joost

Well-known member
Hoe zou wel heel erg grappig zijn wanneer Zowel Spakenburg als HHC op een degradatieplaats eindigt en in de zondag 3e Divisie terechtkomt.
 

de waan

Well-known member
Als die twee inderdaad degraderen hebben ze waarschijnlijk mazzel dat alle drie beloftenteams verdwijnen in de zondag 3e divisie.
 

Ceephax

New member
Hoe zit het met de Indelingen op geografische ligging?


Stuktje van 4 maart 2016:

Samen met de clubs uit de Topklasse besprak de KNVB ook de mogelijkheid om de twee Topklassen per regio in te delen in plaats van per speeldag. In plaats van een indeling op basis van voorkeursdag (zaterdag of zondag) zou de indeling dan zijn op basis van geografische ligging (noord en zuid). Een meerderheid van clubs gaf echter aan dat zij dat in ieder geval voor aankomend seizoen niet wenselijk vinden. Tijdens het komend seizoen gaan de KNVB en clubs opnieuw in gesprek hierover.

Jan Dirk van der Zee: "Wij denken dat een verandering hierin goed kan zijn voor de competitie en voor de verenigingen, maar we luisteren natuurlijk naar de wens van de clubs zelf. Met een regionale indeling cre?er je een groter aantal derby’s, daarmee meer toeschouwers en ook neemt de reisafstand af. Wij blijven dit als een interessante optie zien voor de toekomst."
 

de waan

Well-known member
Ik geloof dat de conservatieven aardig tegensputteren. Ik vrees dan ook dat dit komend jaar nog niet gaat gebeuren, ook al omdat de zaterdagclubs ook al niet echt blij zijn met spelen om zes uur.
 

Ceephax

New member
Zes uur vind ik persoonlijk ook niet ideaal, heb het persoonlijk het liefst voor vier uur, of anders om zeven uur zodat je gewoon na het avondmaal een potje kunt meepikken.
 

de waan

Well-known member
Misschien als compromis dan maar alle zaterdagwedstrijden om 16 uur plannen.

Zaterdagavond is in de wintermaanden vaak ook niet bijster aantrekkelijk en zes uur is inderdaad geen handige tijd.
 

de waan

Well-known member
Twee uur extra speling. Om vier uur zijn vrijwel alle andere wedstrijden wel afgelopen. Half vijf is nog net ietsje beter.

Zaterdag blijft natuurlijk sowieso een kutdag, maar we zijn o zo flexibel.
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Hoe zou wel heel erg grappig zijn wanneer Zowel Spakenburg als HHC op een degradatieplaats eindigt en in de zondag 3e Divisie terechtkomt.

Dat kan toch eigenlijk alleen als er geen belofteteams of zondagploegen degraderen en er meer dan twee promovendi uit de derde divisie zondag komen?

Lijkt me dat de KNVB namelijk eerst de beloften zal indelen op de zondag.

En anders hebben ze wellicht nog de mogelijkheid om pakweg Jong Volendam of Jong Groningen over te hevelen van zaterdag naar zondag.

Knappe zege van Jong Sparta trouwens, beginnen toch beter te draaien en lijken zich te handhaven in de tweede divisie. Al kan na drie nederlagen alles weer anders zijn uiteraard.
 

de waan

Well-known member
Sparta heeft nu al vijf keer op rij gewonnen. Die zijn al wel veilig, misschien nog ergens een stuk of drie puntjes oprapen voor de zekerheid.
 

Joost

Well-known member
Het kan alleen als er minder zaterdagteams promoveren dan dat er degraderen. Natuurlijk zal de KNVB eerst de beloften vragen maar als die voet bij stuk houden wordt er vanaf de onderen aangevuld. de laagst ge?indigde ploeg is dan de klos.
 

Ceephax

New member
SteDoCo, Capelle en ASWH inruilen voor Be Quick 1887, Quick '20 en HSC '21 voor een paar uurtjes later op de zaterdag. Lijkt me een prima deal voor HHC.
 
Bovenaan