Eredivisiekenner 2016/17 (algemeen topic, kletshoek, etc.)

Friesland

Well-known member
Verslag ronde 19:

Simon grijpt de weekzege in de tweede speelronde na de winterstop met 64 punten. Voor twenteboy met 57 punten, SuikerBrood met 56 punten, Reinoud met 54 punten en prume met 53 punten. Na twee speelrondes is De Groene Scout koploper in het lenteklassement met 114 punten, 9 meer dan SuikerBrood. In het Algemeen Klassement behield Susa de leiding, al verloor hij 1 punt van zijn voorsprong. Hij heeft een voorsprong van 27 punten op Andre. fortuna1987 blijft derde, terwijl Magikan zakte naar een gedeelde vierde plaats.

Eredivisie:
Kampioen Marinos heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Weekwinnaar Simon was met 64-42 te sterk. Marinos staat nu op de 16e en laatste plaats in de Eredivisie. De Groene Scout, nummer 2 van de Herfst Eredivisie, wist ook zijn tweede wedstrijd te winnen; fortuna1987 werd met 59-40 verslagen. Promovendus Magikan won met 37-30 van de delmaestro, kampioen van de Eerste Divisie en medepromovendus. Magkan staat nu op 6 uit 6. Ook Kielse Rat is nog zonder puntenverlies hij won met 47-34 van Wezeper88. In de Herfstcompetitie was zwammy al in zwaar weer en ook in de Lentecompetitie staat hij er niet goed voor met 0 uit 2, dit keer bleek promovendus JMD te sterk: 44-41.

Eerste Divisie:
In de Eerste Divisie hebben prume en Red Power nog een 100% score. prume versloeg PES5 met 53-41, terwijl Red Power met 45-23 te sterk was voor Pascallovic. Laatst genoemde was nog eerste reserve voor de Lente Eredivisie, maar staat nu onderaan met 0 punten. Ook Go Ahead Kampen en Reinoud wachten nog op hun eerste punten. Go Ahead Kampen ging met 49-44 onderuit tegen DeMaster, terwijl twenteboy met 57-54 het net iets beter deed dan Reinoud.

Tweede Divisie:
De Lente Tweede Divisie 2017 zal bestaan uit 11 spelers, dat betekent dat alle spelers in de Tweede Divisie al zijn verzekerd van lijfsbehoud. Na twee speelrondes hebben 4 spelers 6 punten, 4 spelers 3 punten en 3 spelers 0 punten. Koploper Andre won met 40-17 van Friesland. Bernardo hield de 100% score door met 33-29 van noord-ooster te winnen. Ook erik behield de maximale score na een 39-31 zege op Kralinger. Achterhoeker had een vrije ronde, scoorde kennerspunten en kreeg daarvoor 3 wedstrijdenpunten.


Champions League:
Ook de Lente CL is weer van start gegaan. De top-2 plaatst zich voor de tweede groepsfase en de nummers 3 en 4 gaan naar de achtste finales van de Lente EL. Bekerhouder TopTreffer ging in groep A met 39-34 onderuit tegen Susa. Naast de leider van het algemeen klassement wisten ook zwammy en FC Zwolle Ole hun eerste wedstrijd te winnen. Waar Marinos in de Eredivisie slecht van start is gegaan, begint de kampioen van de Eredivisie stert in de CL, Marinos klopte fortuna1987 met 42-40. Ook Wezeper88 en Magikan staan na de eerste speelronde op 3 punten, na twee kleine zeges. De kampioen van de Tweede Divisie had de pech dat hij Simon ontmoette, maar delmaestro had zelf ook geen beste score: 64-30. De andere promovendus uit de Eerste Divisie, JMD, won wel, net als Mario. De winnaar van de Herfst EL, banshee legde het af tegen Kielse Rat: 47-33. Ook Abubakari en De Groene Scout wisten hun partij te winnen met ruim verschil.

Europa League:
In de EL won Andre nipt van erik: 40-39 en ook prume won met klein verschil. In groep 2 gaat twenteboy en PES5 aan de leiding. In groep 3 verschil SuikerBrood Miramar. In groep 4 behaalde ossenaar de hoogste score, maar hij had geen tegenstander, Pascallovic was de gelukkige in een wedstrijd van een bedroevend niveau tegen Friesland. Satyr pakte de zege in Satyr en achterhoeker had ook in de EL een vrije dag, goed voor drie punten.

Winter Cup:
De terugwedstrijden van de voorronde werden gespeeld. Waar het na de heenwedstrijd nog spannend leek, verdedigde Kielse Rat tegen Jef400 zijn kleine voorsprong met verve door een ruime zege. Ook Satyr en SuikerBoord wonnen na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd. Net als Jef400 kon ook Bernardo het verschil niet klein houden, het vershil van 1 punt werd na de return een verschil van 22 in het voordeel van prume. Minder eclatant dan de heenwedstrijd, maar Andre wist ook de terugwedstrijd van erik te winnen. Na de heenwedstrijd genoot ossenaar nog een voorsprong van dubbele cijfers tegen Reinoud, maar uiteindelijk pakte Reinoud het verschil terug: 54-38 en won de tweestrijd uiteindelijk met 5 punten verschil. Voor Hankie was het verschil uit de heenwedstrijd wel net voldoende. twenteboy won de return met 16 punten verschil, maar Hankie had de heenwedstrijd met 19 punten verschil gewonnen. Pascallovic won na de heenwedstrijd ook de return van Friesland. Een kleine voorsprong voor Miramar bleek na de return bij lange na niet voldoende. DeMaster won de return met 17 punten verschil, ruim voldoende om de achterstand van 3 punten te overbruggen.
 

Friesland

Well-known member
Verslag ronde 20:

Reinoud mag zich deze week Kenner van de Week noemen met 61 punten. De tweede plaats ging verrassend naar erik. ossenaar pakte de derde plek. Hij had evenveel punten als Andre, maar net een uitslag meer juist. De vijfde plak was voor Pascallovic.

In het Lenteklassement behield De Groene Scout de leiding, maar zijn voorprong is geslonken tot slecht 1 punt op de nummer 2, Andre die drie plaatsen won. SuikerBrood zakte een plek naar plaats 3. Reinoud klom van plaats 9 naar plaats 4 en Simon ging twee plaatsen naar beneden van 3 naar 5. prume viel uit de top-5, hij zakte van 4 naar 12.

In het algemeen klassement bleef de top-3 ongewijzigd. Van de 3 nummers 4 bleven De Groene Scout, nu alleen vierde, en Magikan, nu vijfde in de top-5. delmaestro zakte naar de 7e plaats, hij werd voorbij gestreefd door provinciegenoot Wezeper88.

Eredivisie:
De topper ging deze week tussen De Groene Scout en Simon, de nummers 1 en 4 van de ranglijst en de twee spelers met de hoogste scores in de Eredivisie. De Groene Scout was zonder puntenverlies, terwijl Simon eerder had verloren van fortuna1987. In een spannende wedstrijd ging de zege naar Simon met 47-46, die daarmee in punten op gelijke hoogte kwam met De Groene Scout. De andere koplopers verzaakten niet. Kielse Rat won van banshee: 52-45 en promovendus Magikan was met 42-35 te sterk voor zwammy, die daarmee zonder punten blijft. Ook kampioen Marinos wacht nog op zijn eerste punten. Dit keer was het fortuna1987, die er met de winst vandoor ging.

Eerste Divisie:
In de Eerste Divisie maakten de koplopers geen fout. prume won met vier punten verschil van twenteboy en Red Power won met diezelfde marge van SC Heerenveen. Laatstgenoemde belanden daarmee onder de streep. Reinoud en Pascallovic wonnen deze week dik van resp. Hankie en Satyr en staan nu boven de streep. Go Ahead Kampen bleef zonder punten, hij verloor nipt van degradant PES5. Ook promovendus Schaakliefhebbe staat na drie speelrondes onder de streep, hij verloor van een andere promovendus, SuikerBrood, die momenteel op een play-offplaats staat.

Tweede Divisie:
In de Tweede Divisie was er een echte topper. Vier speler waren nog zonder puntenverlies, waaronder Andre en erik. Volgers van de Eredivisiekenner kennen erik als de voorspeller van spectaculaire uitslagen. De uitslag van de topper was ook spectaculair want erik won met een punt verschil: 58-57 en is na drie speelrondes gewoon een titelkandidaat met de maximale score uit drie wedstrijden. Dat laatste geldt ook voor Bernardo en achterhoeker. Bernardo won met dubbele cijfers van Miramar, terwijl achterhoeker dik won van nieuwkomer Jef400. Friesland en Kralingen behaalden deze ronde hun eerste punten, dat deden ze tegen elkaar door middel van een gelijkspel. noord-ooster bleef zonder punten, hij verloor dik van ossenaar.


Champions League:
In groep A gaat FC Zwolle Ole na twee speelrondes alleen aan de leiding. Hij won met 5 punten verschil van Susa. Go Ahead Kampen staat voorlopig op een tweede plaats in de groep na een nipte zege op noord-ooster. zwammy kon FC Zwolle Ole niet nadoen, hij verloor van TopTreffer. In groep B zijn er 3 paren. Wezeper88 en Magikan gaan aan de leiding met 6 punten, na zeges op Marinos en fortuna1987. Kralinger, die won van Schaakliefhebber, en fortuna1987 hebben beide 3 punten, terwijl Marinos en Schaakliefhebber nog zonder punten zijn. In groep C is een vergelijkbaar beeld te zien. Simon en Mario zijn het duo met 6 punten, Simon won nipt van Maasveld en Mario won dik van JMD. Het duo op drie punten zijn Hankie, die won van Eerste Divisiekampioen delmaestro, en JMD. delmaestro en Maasveld vormen het puntloze duo. In groep D is er een trio met 6 punten en een trio zonder punten. De Groene Scout won nipt van banshee, Abubakari pakte en benauwde zege op Red Power, terwijl Kielse Rat dik van SC Heerenveen won.

Europa League:
In groep 1 waren er dikke uitslagen te noteren. Andre kwam op 6 punten via een zege op prume, erik won het van DeMaster en staat voorlopig tweede in de groep. In groep 2 won PES5 van twenteboy, waardoor hij alleen aan de leiding kwam. Joost staat nu tweede met een zege op Jef400. Ook in groep 3 stonden de nummers 1 en 2 tegenover elkaar. Reinoud won, als Kenner van de Week, uiteraard van SuikerBrood en is nu alleen koploper. SuikerBrood is na twee speelrondes de beste nummer 2. Miramar werd beloond met 3 wedstrijdpunten. In groep 4 had ossenaar opnieuw de beste score in de groep, dit keer had hij wel een tegenstander, wat natuurlijk een iets beter gevoel heeft, Pascallovic werd met 57-53 verslagen. Friesland had de slechtste score in de groep, maar kreeg voor de moeite toch drie punten cadeau. In groep 5 legde Satyr het af tegen achterhoeker, die nu alleen koploper in de groep is. De hoogste score in de groep leverde Bernardo geen zege op, maar wel drie punten voor de moeite.


Winter Cup:
Het duel tussen Marinos en Reinoud lijkt al in de heenwedstrijd beslist, de Eredivisiekampioen en de nummer 4 van het Herfstklassement kijkt al tegen een achterstand van liefst 32 punten aan. Net als Reinoud heeft ook Kralinger een riante voorsprong, hij leidt met 47-27 tegen Satyr. Net als de Eredivisiekampioen, kijkt ook delmaestro tegen een flinke achterstand aan: Andre ligt 17 punten voor op delmaestro. Ook Pascallovic, prume, Kielse Rat, FC Zwolle Ole en banshee leiden met dubbele cijfers. Susa, winnaar van het Herfstklassement, heeft een voorsprong van 7 punten op DeMaster. Schaakliefhebber leidt tegen zwammy met 8 punten, in schaken is dat een toren en een paard (of loper), bij de Eredivisiekenner is het echter niet meer dan een pion. Hankie leidt verrassend tegen fortuna met twee punten, die voorsprong heeft ook SuikerBrood tegen Simon en noord-ooster tegen Abubakari. Maasveld heeft een gammele voorsprong tegen Mario en bij Wezeper88 - PES5 ligt het nog helemaal open. De Groene Scout heeft het voordeel tegen Go Ahead Kampen.


Davis Cup:
De 11 teams die nog niet in actie hoefde te komen, zijn definitief door naar de achtste finales. Ook Ajax 2 plaatste zich afgelopen weekend voor de achtste finale nadat ze op 3-0 kwamen tegen Team 21. Teamgenoot "Speler 42" van Jef400 liet het opnieuw afweten waardoor Jef400 er alleen voorstond, in het dubbelspel ben je dan zo goed als kansloos. FC Oss nam een 2-1 voorsprong tegen Team Twente. Team Groesbeek kwam terug tot 2-1, na een ruime zege in het dubbelspel tegen Team Kampen. SC Cambuur kwam op 2-1, na een zege in het dubbelspel op Team Gelderland. En ook Team Limburg pakt via een zege in het dubbelspel de leiding tegen Feyenoord 2.
 

Friesland

Well-known member
Nog even een verslag van ronde 21:

7 uitzeges en dus waren de scores bij de Eredivisiekenner niet erg hoog. Slechst drie spelers haalden een score van 40 of hoger. Kenner van de Week van SC Heerenveen met 44 punten, gevolgd door Andre met 42 punten en PES5 met 40. Abubakari en Bernardo volgden met ieder 39 punten.

In het Lenteklassement is Andre de nieuwe koploper, hij lost De Groene Scout af, die nu tweede staat. Simon steeg van plaats 5 naar plaats 3, terwijl SuikerBrood de omgekeerde weg bewandelde. Reinoud bleef stabiel op plaats 4.

In het Algemeen Klassement bleef de top-3 ongewijzigd. Wel moet fortuna1987 plaats 3 nu delen met De Groene Scout, die een plaatsje steeg. Ook Wezeper88 steeg een plaatsje. Magikan viel uit de top-5, hij kelderde van plaats 5 naar plaats 10.


Ligacompetities:
In de Eredivisie gingen de twee koplopers kopje onder. Kielse Rat delfde het onderspit tegen delmaestro, terwijl Magikan zijn meerdere moest erkennen in Wezeper88. In speelronde 4 kwam Marinos eindelijk van de hatelijke 0 af, hij kwam echter niet verder dan een gelijkspel tegen FC Zwolle Ole. zwammy is nog de enige zonder punten, dit keer ging Abubakari er met de punten vandoor. banshee boekte zijn eerste zege in de Lentecompetitie, JMD was zijn slachtoffer, die daarmee onder de streep kwam te staan.

In de Eerste Divisie is Red Power nog altijd zonder puntenverlies. Hij boekte in de topper tegen de nummer 3, SuikerBrood zijn vierde zege in de Lentecompetitie. Nummer 2 prume kon niet volgen, hij verloor nipt van Hankie. Dit gaf PES5 de mogelijkheid om ertussen te kruipen, met een duidelijke zege op Mario staat hij nu tweede. Go Ahead Kampen boekte zijn eerste zege, hij won dik van twenteboy en staat nu boven de streep. Een nipte nederlaag voor Pascallovic tegen DeMaster zorgde ervoor dat hij weer onder de streep staat. Een nederlaag van Schaakliefhebber tegen Reinoud houdt de schaakliefhebber onder de streep.

Van de 3 spelers zonder puntenverlies bleven er 2 spelers over. Bernardo won met ruim verschil van Joost en achterhoeker won het van ossenaar. erik blijft in de top-3 ondanks een gelijkspel tegen noord-ooster, die daarmee zijn eerste punt pakte.


Champions League:
In groep A blijven de spelers dicht bij elkaar. FC Zwolle verzuimde zijn 100% score vast te houden, TopTreffer was te sterk. Go Ahead Kampen is de nieuwe koploper in groep A na een zege op zwammy. noord-ooster is uitgeschakeld voor de tweede groepsfase, maar kan zich nog wel plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. De andere vijf zijn nog wel in de strijd voor een plaats in de tweede ronde.

In groep B is Wezeper88 al zeker van minimaal een vervolg in de Europa League na een zege op Schaakliefhebber, maar uiteraard wil hij door in de CL.Schaakliefhebber is net als fortuna1987 uitgeschakeld voor de tweede groepsfase, maar de twee zouden zich nog wel kunnen plaatsen voor de achtste finales EL.

Simon is met 9 punten uit 3 wedstrijden koploper in groep C. Normaal zou je dan toch minimaal verzekerd moeten zijn van de achtste finales EL, maar theoretisch zouden er in deze groepen nog 5 spelers op 9 punten uit kunnen komen, dus is Simon nog niet zeker. Aan de andere kant is het ook nog mogelijk dat 5 spelers op 6 punten uitkomen, dat zorgt ervoor dat delmaestro nog altijd kans maakt op een plaats in de tweede groepsfase CL.

In groep D zijn er twee spelers met 9 punten, zowel De Groene Scout als Abubakari zijn daarmee verzekerd van minimaal een plaats in de achtste finales EL. Red Power en banshee aan de andere kant zijn uitgeschakeld voor een plaats in de tweede groepsfase.


Europa League:
In de Europa League maken alle deelnemers nog kans op een plaats in de achtste finale en de tussenronde. In groep 1 pakte Andre zijn derde zege ten koste van DeMaster terwijl de directe achtervolgers gelijk speelden. Andre kruipt hiermee dicht naar de groepswinst, terwijl DeMaster in moeilijkheden is. Ook in groep 2 hebben we een speler met 9 punten, PES5 won voor de derde keer. Zijn voorsprong op de nummer 2 in de groep bedraagt al 6 punten en ruikt de groepswinst. In groep 3 kwam Reinoud op 9 punten, maar omdat deze groep maar uit 3 spelers bestaat heeft hij 3 punten cadeau gekregen, deze keer moest er wel voor gewerkt worden, Miramar was zijn slachtoffer. In groep 4 kwam ossenaar op 9 punten, hij kreeg de punten zo goed als cadeau, niet omdat hij geen tegenstander had, maar omdat zijn tegenstander, Friesland niet verder kwam dan 2 punten. In groep 5 staan alle spelers op 6 punten. Bernardo won van achterhoeker en hij kwam daarmee samen met Satyr op gelijke hoogte met achterhoeker.


Winter Cup:
Met een achterstand van 12 punten leek TopTreffer verloren tegen Kielse Rat. In de return kwam de Groesbeker echter sterk terug door met 18 punten verschil te winnen en zich toch te plaatsen voor de achtste finales. Dit was de grootste achterstand die in deze ronde ongedaan werd gemaakt. Ook SC Heerenveen maakte deze marge ongedaan tegen FC Zwolle Ole, hij won met liefst 20 punten verschil. Ook fortuna1987 en Abubakari slaagden erin hun achterstand goed te maken. Na een gelijkspel in de heenwedstrijd, pakte PES5 in de terugwedstrijd de winst tegen Wezeper88. In de overige tweekampen gingen de winnaars van de heenwedstrijden door naar de achtste finales.


Lente Davis Cup:
Nadat Ajax 2 zich in de vorige ronde al plaatste voor de achtste finales, volgenden deze week FC Oss, Team Kampen, SC Cambuur en Team Limburg. De drie ploegen gingen met een 2-1 voorsprong de derde speeldag in en behielden hun voorsprong.
 

Friesland

Well-known member
Verslag ronde 22:

De weekwinst ging deze week naar FC Zwolle Ole, net als zijn Davis Cuppartner Red Power behaalde hij 50 punten, maar hij had net een uitslag meer goed. Friesland pakte de derde plaats met 4 juiste uitslagen, delmaestro haalde evenveel punten, maar had slechts 1 juiste uitslag. Susa sloot de weektop-5 af.

In het Lenteklassement bleef de top-4 ongewijzigd. SuikerBrood moet de vijfde plaats nu delen met Bernardo, die opklom vanaf plaats 9. In het Algemeen Klassement klom delmaestro van plaats 6 naar de derde plaats, De Groene Scout zakte naar plaats 4, terwijl Wezeper88 vijfde bleef. fortuna1987 zakte van plaats 3 naar 6.

Ligacompetities:
In de Eredivisie heeft de top-3 nu 12 punten. Simon won nipt in de topper tegen Maasveld, delmaestro won het van Abubakari en Magikan won van banshee. Wezeper88 bleef in het spoor door te winnen van JMD, hij staat nu op 10 punten, terwijl JMD door de nederlaag onder de streep bleef. Onderin wacht kampioen Marinos nog altijd op zijn eerste zege, dit keer was Susa te sterk. zwammy boekte dit weekend zijn eerste zege ten koste van Kielse Rat, maar blijft onder de streep.

In de Eerste Divisie nam Red Power afstand van de rest van het veld, na de zege tegen Satyr is hij vijf punten los van de nummer 2, prume die niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Schaakliefhebber, die onder de streep bleef, maar Satyr passeerde. Ook twenteboy bleef ondanks een zege op Mario onder de streep.

Bernardo is de trotse leider in de Tweede Divisie, hij won dit weekend de topper van achterhoeker, die werd gepasseerd door Andre. Zowel Bernardo als achterhoeker waren nog zonder puntenverlies. Andre dankte zijn stijging aan een zege op Jef400, waarvan alleen de voorspelling voor PSV - Utrecht door de organisatie werd geaccepteerd.


Champions League:
In groep A is de top-3 verzekerd van minimaal een plaats in de achtste finales van de EL. Geen van de spelers is al zeker van een plaats in de tweede groepsfase. Voor noord-ooster is plaats 5 het hoogst haalbare. In groep B zijn de vier spelers die doorgaan al bekend, maar net als in groep A is ook hier nog niet bekend wie er naar de tweede groepsfase mogen. In groep C is Simon verzekerd van een plaats in de tweede groepsfase ?n van groepswinst. De nummers 2 t/m 4 vechten om de tweede plaats in de groep, maar naast de drie strijden delmaestro en JMD nog altijd op een plaats in de achtste finales EL. In groep D is Abubakari door naar de tweede groepsfase, hij speelt volgende week in een rechtstreek duel voor de groepswinst tegen De Groene Scout, die verzekerd is van minimaal een plaats in de achtste finales EL. Kielse Rat en SC Heerenveen zijn de concurrenten van De Groene Scout, maar Red Power zou een plaats in de Europa League nog voor een van de twee weg kunnen halen. banshee speelt in de laatste speelronde om de vijfde plaats in de groep.

Europa League:
Andre is verzekerd van minimaal een plaats in de tussenronde, na winst op erik. DeMaster is uitgeschakeld na een nederlaag tegen prume. In groep 2 kroonde PES5 zich twee rondes voor het einde al tot groepswinnaar en won daarmee een plaats in de achtste finales. Hij won zelf van Jef400 en profiteerde van een gelijkspel tussen twenteboy en Joost. De strijd om plaats 2 in deze groep is ongemeen spannend: Joost en twenteboy staan op 4 punten, terwijl Jef400 er maar 1 punt achterstaat. In groep 3 en 4 ruiken respectievelijk Reinoud en ossenaar de groepswinst, ze staan beide 6 punten voor op de nummers 2 en 3 in hun groep. Die nummers 2 en 3 krijgen echter nog 3 punten cadeau, terwijl Reinoud en ossenaar die punten juist in deze ronde cadeau kregen. In groep 5 ligt alles nog dicht bijelkaar. Bernardo won van Satyr, terwijl achterhoeker de punten cadeau kreeg.

Winter Cup:
In de achtste finales van de Winter Cup namen Susa en SC Heerenveen een voorsprong van 11 punten. Pascallovic en TopTreffer leiden met 5 punten tegen banshee en Simon. Andre en Kralinger hebben ieder een voorsprong van drie punten, Maasveld en PES5 zijn de tegenstanders. Reinoud heeft de kleinste voorsprong tegen Abubakari en in het duel tussen prume en Schaakliefhebber is de stand zelfs helemaal gelijk.

Davis Cup:
Titelverdedigers SC Overijssel staan 2-0 voor tegen Team Limburg, die toch ook een aardige reputatie in de Davis Cup hebben. FC Oss heeft na de eerste wedstrijden ook een 2-0 voorsprong, dit tegen Excelsior. PSV staat 2-0 voor tegen Ajax 2 en FC Groningen leidt met 2-0 tegen NAC Breda. SC Heerenveen 2 heeft een voorsprong van 1?-? na een gelijkspel voor PES5 tegen banshee en een nipte zege voor Satyr. In de overige 3 duels is de stand 1-1. In de duels waar de stand 2-0 is, kan de beslissing al in de volgende speelronde vallen, in de overige duels moeten we wachten tot speelronde 24.
 

Friesland

Well-known member
Verslag ronde 23:

Bernardo werd Kenner van de Week met 59 punten. Wezeper88 volgde met 58 punten en Kielse Rat 57. Joost en Susa behaalde beide 56 punten.

De Groene Scout passeerde Andre en is de nieuwe koploper in het Lenteklassement. Met zijn weekwinst klom Bernadro van 5 naar 3, Simon zakte daardoor van 3 naar 4. Wezeper88 steeg van een gedeelde 7e plaats naar plaats 5. Reinoud en SuikerBrood belandden daardoor buiten de top-5.

In het Algemeen Klassemet bleef de top-2 gelijk. Susa breidde zijn voorsprong op Simon met 11 punten uit. Wezeper88 klom van 5 naar 3. De Groene Scout bleef vierde. delmaestro staat nu gedeeld vijfde met fortuna1987, die steeg van 6 naar 5.

Ligacompetities:
In de Eredivisie wist Simon als enige van de drie koplopers zijn wedstrijd te winnen. FC Zwolle Ole werd met 45-37 verslagen. Wezeper88 won de topper van delmaestro en staat nu vierde, terwijl Kielse Rat wist te winnen van Magikan. Ook TopTreffer nestelde zich in de top van de Eredivisie, doordat zijn tegenstander Marinos verstek liet gaan. Marinos werd hiervoor beloond met een waarschuwing en hij maakt het zichzelf zo ook lastiger om zich te handhaven. zwammy verloor ook en bleef eveneens onder de streep. JMD won wel, van Abubakari, maar bleef desondanks onder de streep. Wel kwam hij in punten gelijk met fortuna1987 en dezelfde Abubakari.

In de Eerste Divisie verstevigde Red Power nogmaals zijn positie met een zege op DeMaster. Ook de nummer 2, prume wist zijn wedstrijd tegen Reinoud te winnen, maar de achterstand op Red Power blijft zo 5 punten. De nummer 3, 4 en 5 staan al op 8 punten van Red Power. Naast DeMaster en Reinoud wist ook PES5 niet te winnen, maar met een gelijkspel tegen SC Heerenveen handhaafde hij zich wel in de top-5. SuikerBrood en Hankie drongen de top-5 binnen na zeges op respectievelijk Satyr en Mario. Onderin won Schaakliefhebber van Go Ahead Kampen, waardoor hij nu boven de streep staat ten koste van Mario. twenteboy en Satyr bleven onder de streep.

Koploper Bernado van de Tweede Divisie was Kenner van de Week en won dus zijn zesde wedstrijd oprij. De direct achtervolgers Andre, achterhoeker en erik verloren alle drie, waardoor het gat met de nummer 2 nu al 6 punten bedraagt. De nederlagen van de nummers 2 tot en met 4 gaven ossenaar en Miramar de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.


Champions League:
In groep A behielden FC Zwolle Ole en Susa hun positie in de top-2 doordat beide hun partij wisten te winnen. Susa maakte daarbij de achterstand in kennerspunten op FC Zwolle Ole goed, waardoor hij groepswinnaar werd. Go Ahead Kampen pakte het laatste ticket voor de achtste finales van de Europa League, door te winnen van Go Ahead Kampen.
Groep B werd op het laatste moment nog opgeschud door de afwezigheid van Marinos, die daardoor moest worden gediskwalificeerd en zijn ticket voor een vervolg in de EL verloor. Schaakliefhebber ging zo alsnog door naar de achtste finales van de EL. Als gevolg van de diskwalificatie van Marinos kregen Magikan en fortuna1987 er twee punten bij, terwijl Kralinger twee punten erbij kreeg. Kralinger won het rechtstreekse duel met Magikan, terwijl Wezeper88 wist te winnen van fortuna1987. Daarmee plaatsten Kralinger en Wezeper88 zich voor de tweede groepsfase.
In groep C ging het laatste ticket voor de tweede groepsfase naar Maasveld, die in een rechtreeks duel van Hankie won. Hankie maakte echter wel het verschil in kennerspunten met Mario goed, die verloor van delmaestro. Hankie en delmaestro passeerde Mario en plaatsten zich voor de achtste finales EL. JMD bezorgde groepswinnaar Simon een nederlaag, maar was niet in staat de achterstand in kennerspunten met de rest goed te maken.
In groep D ging het laatste ticket voor de tweede groepsfase naar De Groene Scout, die in een rechtstreeks duel van koploper Abubakari won en daarmee de groepswinst binnenhaalde. De nummers 3 en 4 bleven ongewijzigd waardoor Kielse Rat en SC Heerenveen de laatste tickets voor de achtste finales EL via de CL binnen haalden.

Europa League:
Waar in de CL de laatste groepswedstrijden op het programma stonden, stond in de EL pas de voorlaatste ronde op het programma.
Andre was na de vorige ronde al zeker van een vervolg na de groepsfase, pakte ook prume een ticket voor minimaal de tussenronde, na winst op diezelfde Andre en een gelijkspel tussen erik en DeMaster. Door de nederlaag verspeelde Andre de kans om nu al de groepswinst en daarmee een plaats in de achtste finales binnen te halen.
In groep 2 heeft Joost de beste papieren voor de tweede plaats in de groep na een zege op Jef400. Hij heeft nu de beste papieren voor de tweede plaats in de groep, terwijl Jef400 is uitgeschakeld. twenteboy is naar de nederlaag tegen groepswinnaar PES5 op een achterstand van 3 wedstrijdpunten en ook nog een 18 kennerspunten gezet van Joost.
In groep 3 heeft Reinoud verzuimd de groepswinst binnen te halen na een nederlaag tegen SuikerBoord en zag zijn tegenstander en Miramar 3 punten dichterbij komen. Reinoud heeft wel als bijkomend voordeel dat hij het hoogste aantal kennerspunten van de twee heeft.
Wat voor Reinoud geldt, geldt ook voor ossenaar in groep 4. Hij werd verslagen door Pascallovic en heeft nu nog maar 3 punten voorsprong op dezelfde Pascallovic en Friesland. Tenzij hij volgende week met 44 punten verschil verliest, is ossenaar wel zo goed als zeker van een vervolg in de EL.
Groep 5 verloor afgelopen weekend een van zijn deelnemers. achterhoeker vergat te voorspellen en is door de organisatie resoluut uit de competitie gehaald. De groep bestaat hierdoor nog maar uit twee spelers waardoor Bernardo en Satyr zeker zijn van een vervolg in de EL. Bernardo is zo goed als zeker van de groepswinst. Satyr moest in de laatste ronde liefst 59 punten meer scoren om Bernardo nog van de groepswinst te houden.

Winter Cup:
Susa consolideerde zijn voorsprong uit de heenwedstrijd tegen De Groene Scout en plaatste zich zo voor de kwartfinales. banshee zette zijn achterstand tegen Pascallovic om in een gelijkspel en plaatste zich voor de kwartfinales omdat hij sinds de winterstop meer punten heeft behaald. SC Heerenveen had al een aardige voorsprong tegen fortuna1987 maar in de return wist hij die voorsprong te verdubbelen. 1 punt hield Reinoud en Abubakari uitelkaar na afloop van de heenwedstrijd, in de return bouwde Reinoud de voorsprong uit tot een zege over twee duels met 5 punten verschil. Andre ging de return in met een voorsprong van 3 punten, dit bleef onvoldoende tegenover de zege met dubbele cijfers van Maasveld in de return. Net als de heenwedstrijd, werd ook de terugwedstrijd tussen prume en Schaakliefhebber spannend. Schaakliefhebber won uiteindelijk met 52-50 (96-94 over twee duels). TopTreffer won in de heenwedstrijd nog met vijf punten verschil van Simon. In de return kon hij maar net aan stand houden. Simon won de return met vier punten verschil, maar TopTreffer won de twee kamp uiteindelijk met 80-79. In de duels tussen Kralinger en PES5 bleek Kralinger beide keren net iets sterker en hij plaatste zich zo voor de kwartfinels.

Davis Cup:
In de Davis Cup zijn de beslissingen uitgebleven. De teams die 2-0 achter stonden, konden terugkomen tot 2-1. Ook SC Heerenveen 2 zag VVV langszij komen voor 1? - 1?. In het duel tussen Feyenoord 1 en SC Cambuur kwam Feyenoord 1 op 2-1. Weekwinnaar Bernardo bleek weinig te hebben aan zijn ploeggenoot Friesland, in het duel tegen nummers 2, Wezeper88, en 4, Susa, van het afgelopen weekend. Ook Team 3 kwam op een 2-1 voorsprong na een zege in de dubbel tegen Team Kampen. In de dubbel overklaste het eerste van SC Heerenveen het eerste van Ajax met 98-47 om zo op een 2-1 voorsprong te komen. Wel moet bij die laatste wedstrijd moeten aangetekend dat Pascallovic het in zijn eentje moest opknappen voor Ajax 1 door de afwezigheid van Marinos.
 

Friesland

Well-known member
Verslag speelronde 24:

Red Power werd Kenner van de Week met 51 punten. Schaakliefhebber volgde met 49 punten. PES5 completeerde de top-3. Go Ahead Kampen behaalde net als PES5 44 punten, maar de juiste voorspellingen van PES5 hadden net een iets hogere moeilijkheidsgraad. De Groene Scout completeert de top-5 met 40 punten.

De Groene Scout behield de koppositie in het Lente Klassement, hij vergrootte zijn voorsprong van 7 naar 18 punten. Bernardo nam de nummer 2 over van Andre, die zakte naar de derde plaats. Go Ahead Kampen steeg van plek 8 naar plek 4. Met zijn weekwinst kwam Red Power van buiten de top-10 (plaats 14) in de top-5. Hij deelt de vijfde plaats met PES5 (was tiende) en Reinoud (was zesde). Simon zakte van 4 naar 8 en Wezeper88 moest ook 4 plaatsen in leveren hij zakte van 5 naar 9.

Susa behield de koppositie. De Groene Scout is nu de eerste achtervolger met een achterstand van 32 punten. Simon zakte een plaatsje van 2 naar 3. Ook Wezeper88 moest een plaatsje inlever.. De vijfde plaats werd vorige week nog gedeeld door twee spelers, nu wordt plaats 5 gedeeld door drie spelers. Go Ahead Kampen steeg van 10 naar 5 en Schaakliefhebber steeg zelfs van plaats 12 naar 5. delmaestro bleef 5e. fortuna1987 zakte naar de achtste plaats.

Ligacompetities:
Simon kon zijn koppositie in de Eredivisie niet vasthouden. Hij verloor van Susa, die daarmee de top-6 binnenkwam. De nieuwe koploper is De Groene Scout, hij won van TopTreffer. Ook Kielse Rat kwam op 15 punten naar een zege op JMD. Wezeper88 had de koppositie kunnen pakken, maar hij verloor van zwammy. zwammy bleef daarmee echter net als JMD onder de streep/ Kampioen Marinos boekte deze ronde eindelijk zijn eerste overwinning, Maasveld was zijn slachtoffer. Marinos blijft echter laatste, in de laatste 8 speelrondes speelt hij echter nog tegen de 5 spelers die in de Herfst Eredivisie in het rechterrijtje eindigden en de drie promovendi.

In de Eerste Divisie boekte Red Power zijn 7e zege van het seizoen, dit keer was PES5 de klos. Door de nederlaag van prume tegen SuikerBrood heeft Red Power nu een voorsprong van 8 punten op de nummer 2, dat is nu SuikerBrood. Ook Hankie staat gelijk met prume en SuikerBrood na een zege op Pascallovic. De onderste drie moesten alle drie een nederlaag incasseren. Mario verloor van Schaakliefhebber, Satyr verloor van DeMaster en twenteboy kwam niet opdagen in zijn partij tegen SC Heerenveen en kreeg daarvoor een waarschuwing. Het verschil tussen plaats 11 en 12 is nu 3 punten.

In de Tweede Divisie is er een oneven aantal deelnemers, dat betekent dat alle deelnemers een keer drie punten gratis krijgt. Dit keer was het de beurt aan koploper Bernardo. Hij is bijna verzekerd van deelname aan de play-offs, maar uiteraard gaat hij voor rechtstreekse promotie en het kampioenschap. Van de vier achtervolgers won alleen achterhoeker,, dat was tegen erik. Andre verloor van noord-ooster, ossenaar verloor van Jef400 en Miramar moest zijn meerdere erkennen in Kralinger.

Europa League:
In groep 1 moest nog bepaald worden wie de groep ging winnen. prume verloor van erik, dat was voor Andre voldoende om met de groepswinst aan de haal te gaan, zelf verloor hij van DeMaster. In groep 2 met het aantal deelnemers teruggebracht naar 3 spelers, door de diskwalificatie van twenteboy. Dit had uiteindelijk geen gevolgen voor de eindstand in de groep, PES5 had de groep al gewonnen en Joost pakte de tweede plaats. In groep 3 lag alles nog open. Reinoud pakte met zijn zege op Miramar. Ook nummer 2 SuikerBrood plaatste zich als beste nummer 2 voor de achtste finales. In groep 4 eindigde uiteindelijk alle spelers op 12 punten, door de zege van Friesland op ossenaar. Voor Friesland mocht het echter niet baten. ossenaar werd ondanks de nederlaag groepswinnaar en Pascallovic werd tweede. In groep 5 kwam de groepswinst van Bernardo niet meer in gevaar, ook deze ronde scoorde hij meer punten dan Satyr.

Winter Cup:
In de heenwedstrijden van de kwartfinales, hebben Schaakliefhebber en Reinoud een grote voorsprong opgebouwd. Schaakliefhebber staat, met een sterke score, 13 punten voor op SC Heerenveen, terwijl Reinoud 12 punten voor staat op Maasveld, die een slecht weekend had. banshee leidt met 2 punten tegen TopTreffer, Kralinger heet 1 punt voor op Susa.

Davis Cup:
Titelverdediger SC Overijssel won resoluut van Team Limburg, met een 2-1 voorsprong na drie wedstrijd werd het uiteindelijk 4-1, na twee zeges in het afgelopen weekend. SC Heerenveen 1 won ook met 4-1, tegen Ajax 1, na twee nipte zeges dit weekend. Feyenoord 1 behield de voorsprong die het tijdens de eerste twee speelrondes had opgebouwd. Wezeper88 verloor opnieuw, dit keer van Bernardo, maar Susa maakte het goed.tegen Friesland. SC Cambuur was hier trouwens erg ongelukkig met de wedstrijdvolgorde. Ook bij Team 3 en FC Oss waren er gemengde gevoelens. De voorsprong werd behouden, maar er was winst en verlies. PSV ging met een 2-1 voorsprong de laatste twee wedstrijden in, maar legde het uiteindelijk af tegen Ajax 2: 3-2. Het spannende duel tussen VVV en SC Heerenveen 2 werd uiteindelijk gewonnen door VVV. De teams gingen de laatste speelronde in met een 1?-1? gelijke stand. Beide teams wisten een enkelspelpartij te winnen waardoor de stand op 2?-2? kwam, uiteindelijk moest de totaalscore over de drie speelrondes de beslissing geven, het verschil bleek 2 punten: 221 voor VVV, 219 voor SC Heerenveen 2. Ook in het duel tussen NAC en FC Groningen moest de totaalscore over de drie speelrondes de beslissing brengen. FC Groningen ging nog met een 2-1 voorsprong de laatste speelronde. Abubakari verloor van De Groene Scout en Andre kwam niet verder dan een gelijkspel tegen zwammy. Hier was het verschil een stuk groter in het voordeel van NAC: 217 voor NAC, 205 voor FC Groningen.
 

Friesland

Well-known member
Loting Lente CL, tweede groepsfase:

Groep E:
Simon
Susa
Abubakari
Kralinger


Groep F:
De Groene Scout
Wezeper88
Maasveld
FC Zwolle Ole


Halve finales:
winnaar E - nummer 2 F
winnaar F - nummer 2 E
 

Friesland

Well-known member
Loting Lente EL:

tussenronde: (speelrondes 25 en 26)
Joost - Satyr
prume - Pascallovic


Achtste finales: (speelrondes 27 en 28)
1. Go Ahead Kampen - SuikerBrood
2. Andre - Schaakliefhebber
3. delmaestro - ossenaar
4. Bernardo - SC Heeerenveen
5. Kielse Rat - prume / Pascallovic
6. PES5 - TopTreffer
7. Magikan - Joost / Satyr
8. Reinoud - Hankie


Kwartfinales: (speelrondes 29 en 30)
9. winnaar 1 - winnaar 2
10. winnaar 3 - winnaar 4
11. winnaar 5 - winnaar 6
12. winnaar 7 - winnaar 8

Halve finales: (speelrondes 31 en 32)
13. winnaar 9 - winnaar 10
14. winnaar 11 - winnaar 12
 

Friesland

Well-known member
Verslag speelronde 25:

KvdW:
33 punten. Meestal zit je daarmee in de middenmoot en af en toe zelfs in de achterhoede. Dit weekend was het voor de DeMaster voldoende om de titel Kenner van de Week in de wacht te slepen. zwammy pakte met 29 plaats twee en Abubakari met 28 punten plaats 3. Hankie en Satyr met beide 27 punten eindigde respectievelijk vierde en vijfde.

Lenteklassement:
In het lenteklassement liep Andre twee punten in op De Groene Scout en klom van plaats 3 naar 2. Bernardo zakte twee plaatsen, doordat ook Reinoud de top-3 binnenkwam, dit koste ook Go Ahead Kampen een plaats. PES5 bleef stabiel op 5, terwijl Red Power naar de 7e plaats zakte.

Algemeen Klassement;
Geen verschuivingen in de top van het Klassement. Susa en De Groene Scout scoorden beide 21 punten, waardoor het verschil tussen 1 en 2 gelijk bleef.

Eredivisie:
In de topper tussen De Groene Scout en Kielse Rat ging de koploper er met de winst vandoor: 21-17. Met een zege op banshee kwam ook Simon op 18 punten. Wezeper88 hield de aansluiting met de top-2 na een zege op fortuna1987, die onder de streep belandde doordat zwammy wel wist te winnen van FC Zwolle Ole. Ondanks de verrassende zege van JMD op TopTreffer werd hij gepasseerd door zwammy op kennerspunten. Kampioen Marinos bleef laatste, na een verliespartij tegen Abubakari.

Eerste Divisie:
Red Power blijft vol op koers naar de titel in de Eerste Divisie. Ook de achtste wedstrijd werd gewonnen, dit keer was twenteboy het slachtoffer. Het verschil met plaats 2 bleef acht punten, doordat Hankie wist te winnen van SC Heerenveen. Het verschil met plaats 3 is ondertussen opgelopen tot 9 punten, doordat SuikerBrood verloor van DeMaster en ook prume verloor van Go Ahead Kampen. Naast twenteboy verloor ook Mario zijn partij, dat was tegen Reinoud. Satyr won wel, van PES5. Satyr klom hierdoor van 14 naar 12, maar blijft dus wel onder de streep.

Tweede Divisie:
Koploper Bernardo moest in speelronde 8 zijn eerste nederlaag incasseren, Kralinger bleek te sterk. achterhoeker profiteerde door te winnen van Miramar en staat nog maar 3 punten achter. Andre won ossenaar en blijft in de strijd voor directe promotie. Bernardo is ondertussen zeker van een top-6 klassering in Tweede Divisie en dus een plaats in de play-offs voor promotie. Er zijn in de Tweede Divisie nog maar 3 speelrondes te gaan.

Champions League:
In de Champions League is het kaf van het koren gescheiden van de 24 deelnemers zijn er nog maar 8 spelers over. In groep E ging Simon onderuit tegen Susa in het duel der groepwinnaars. Ook de andere Excelsiorfan ging onderuit, Kralinger verloor van Abubakari. In gropep F won De Groene Scout het duel der groepswinnaar van Wezper88. In het andere duel ging FC Zwolle met de winst aan de haal tegen Maasveld.

Europa League:
In de Europa League doen nog 18 spelers mee. Dit aantal moet nog teruggebracht worden naar 16, ziedaar: een tussenronde. Satyr lijkt op weg naar de achtste finale na een 27-18 zege op Joost. Over de andere tussenronde zullen we maar niet over de scores zeggen: Pascallovic verdedigt in de return een voorsprong van een punt tegen prume.

Winter Cup:
Kralinger verdedigde met verve een punt voorsprong en won uiteindelijk met vijf punten verschil van Susa. Ook banshee wist zijn voorsprong uit te bouwen tegen TopTreffer. SC Heerenveen wist de return tegen Schaakliefhebber te winnen, maar zijn 18-17 zege was niet voldoende om zijn achterstand van dubbele cijfers ongedaan te maken. De vierde halve finalist is Reinoud, die net als vorig week te sterk bleek voor Maasveld.

Davis Cup:
De titelverdedigers namen een 2-0 voorsprong tegen het eerste van SC Heerenveen. NAC Breda leidt tegen Feyenoord 1 met 1? - ?. zwammy versloeg Wezeper88, maar De Groene Scout en Susa kwamen niet verder dan een gelijkspel. Ook Team 3 staat na de eerste twee duels op een 1? - ? voorsprong, dit tegen VVV. Schaakliefhebber won van banshee terwijl JMD en Maasveld werden gedwongen om een remise overeen te komen. Ook in het duel tussen FC Oss en Ajax 2 is de stand 1? - ?. De Master won van Reinoud terwijl ossenaar en Kielse Rat het bij een gelijkspel hielden.
 

Friesland

Well-known member
Loting Lente Cup, voorronde

39 deelnemers hebben een voorspelling gedaan voor speelronde 28. Dat betekent dat er 7 partijen nodig zijn om het aantal terug te brengen naar 32.
De top-25 doet niet aan de loting mee. Indien zich andere spelers melden worden ze gekoppeld aan de nummer 25, etc.
Vanwege de partijen in de ligacompetities zijn de paringen erik - Jef400, Marinos - zwammy en Mario - Pascallovic niet toegestaan in deze ronde.

Loting:
delmaestro - achterhoeker
zwammy - Magikan
Miramar - Friesland
ossenaar - Marinos
DeMaster - Pascallovic
JMD - Jef400
Mario - erik
-
fortuna1987 - speler40
prume - speler41
TopTreffer - speler42
etc.
 

Friesland

Well-known member
Loting tweede ronde Lente Cup:

PES5 Abubakari
De Groene Scout Hankie
Joost Maasveld
JMD Marinos
Kielse Rat Susa
Reinoud SC Heerenveen
prume banshee
Friesland Red Power
Wezeper88 Satyr
Magikan Andre
Pascallovic Simon
TopTreffer noord-ooster
Go Ahead Kampen Kralinger
FC Zwolle Ole Bernardo
Mario SuikerBrood
delmaestro Schaakliefhebber


TopTreffer kwam voor Simon uit de bus, maar omdat Pascalovic en TopTreffer deze ronde al in de EL tegen elkaar spelen zijn TopTreffer en Simon verwisseld.
 

Friesland

Well-known member
Loting derde ronde Lente Cup:

Kielse Rat PES5
JMD Friesland
Pascallovic Andre
De Groene Scout TopTreffer
Wezeper88 Kralinger
Maasveld Schaakliefhebber
Reinoud Bernardo
banshee Mario
 

Friesland

Well-known member
Loting kwartfinales Lente Cup:

banshee - De Groene Scout
Andre - Maasveld
JMD - Bernardo
Kralinger - PES5
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Nu zal ik die vervelende Kralinger toch een keer klop geven dit jaar!
 

Friesland

Well-known member
Indeling Ligacompetities Herfst 2017:

Eredivisie:
1. Simon
2. Wezeper88
3. FC Zwolle Ole
4. De Groene Scout
5. Kielse Rat
6. TopTreffer
7. JMD
8. Susa
9. Abubakari
10. Magikan
11. Marinos
12. delmaestro
13. banshee
14. Red Power (kampioen Lente Eerste Divisie 2017)
15. Hankie (nummer 2 Lente Eerste Divisie 2017)
16. Go Ahead Kampen (winnaar Eredivisie play-offs, Lente 2017)

Eerste Divisie:
1. SC Heerenveen (verliezend finalist Eredivisie play-offs, Lente 2017)
2. prume
3. PES5
4. SuikerBrood
5. DeMaster
6. Reinoud
7. Pascallovic
8. Mario
9. fortuna1987 (nr. 14 Lente Eredivisie 2017)
10. zwammy (nr. 15 Lente Eredivisie 2017)
11. Maasveld (nr. 16 Lente Eredivisie 2017)
12. Kralinger (kampioen Lente Tweede Divisie 2017)
13. Andre (nr. 2 Lente Tweede Divisie 2017)
14. Jef400 (winnaar Eerste Divisie play-offs, Lente 2017)

Tweede Divisie:
1. Bernardo (verliezend finalist Eerste Divisie play-offs, Lente 2017)
2. erik
3. Joost
4. ossenaar
5. Miramar
6. achterhoeker
7. Friesland
8. noord-ooster
9. Satyr (nr. 12 Lente Eerste Divisie)
10. Schaakliefhebber (nr. 13 Lente Eerste Divisie)
11. twenteboy (positie Lenteklassement 2017)
 
Bovenaan