Ligue 1

PES5

Administrator
Forumleiding
Maar eerder hopeloos gefaald tegen Monaco en Arsenal.

Leuk hoor, paar goals tegen Caen, maar in die duels gaat het erom.
 

Schaakliefhebber

Well-known member
PSG met 10 man in de uitwedstrijd tegen Toulouse na een tweede gele kaart voor Aurier.
Toulouse op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty.
 

Kielse Rat

Well-known member
Dat kost me 5 euro dan. Vorig jaar kon je je met een gerust hart inzetten op PSG, dat lijkt dit seizoen heel wat anders. Dit is wellicht h?t jaar voor Monaco om eens de titel te kunnen pakken, al zou ik een stunt van Nice ook wel fantastisch vinden.
 

Batigoal

Well-known member
Echte kenners zagen al voor dit seizoen dat Nice een mooi jaar tegemoet ging.

Overigens zit Ben Arfa niet meer in de selectie van PSG na ruzie met Emery. Niet de eerste keer dat Ben Arfa dit overkomt. Blijft zonde dat hij zo'n eikel is, want voetballen kan hij wel.
 

Batigoal

Well-known member
Nice blijft het sterk doen. Gisteravond wonnen ze knap met 2-0 tegen Lyon. Met Balotelli uiteraard weer in de hoofdrol. Hij heeft vooralsnog zijn carri?re weer aardig op de rit zonder gekke dingen buiten het veld en dan zie je wat voor goeie voetballer het gewoon is. Waarschijnlijk doet een totaal nieuwe omgeving hem goed en dat hij bij een upcoming club zit werkt ook wel mee. Nice zit nog in de fase dat alle uitschieters naar boven mooi meegenomen zijn, al gaat de ploeg met de steeds groter wordende commerci?le mogelijkheden een vast gezicht worden bovenin.

Naast de grote namen zoals Balotelli, Dante en Belhanda vind ik zelf ook Paul Baysse een erg goeie aankoop. Beetje een laatbloeier, maar de voorbije jaren een sterke verdediger bij Saint-Etienne. Daarom verrassend dat hij voor Nice koos, maar daar is hij in mijn ogen de absolute leider en spelbepaler van achteruit. Meer nog dan Dante waarvan je dat verwacht.
 

Batigoal

Well-known member
Zowaar wat goede berichten vanuit Marseille! De ene na de andere naam dook afgelopen jaar op, maar Olympique Marseille heeft met Frank McCourt zowaar een nieuwe eigenaar. Hij is tevens eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers en de Amerikaan stelt op korte termijn €200 miljoen beschikbaar om aan nieuwe spelers te spenderen. Grote verhalen klinken wel vaker de laatste jaren, maar het lijkt er dus op dat er eindelijk weer wat mogelijk is vanaf komende winter. McCourt heeft in ieder geval aangegeven zo snel mogelijk het clubrecord van €19 miljoen voor Lucho Gonzalez te willen breken. :eek:mg: Beetje treurige uitspraak, maar dat zal wel Amerikaans zijn.

Daarnaast is er een nieuwe trainer: Rudi Garcia. Is wat mij betreft een absolute toptrainer die met wat geduld zijn eigen speelstijl aan een club kan geven.
 

Batigoal

Well-known member
Nog meer nieuws vanuit Marseille: nieuwe trainer Rudi Garcia gaat samenwerken met Andoni Zubizarreta (ex-Barcelona), die de rol van technisch directeur gaat invullen. Dat lijkt me een interessante toevoeging en een man met een groot netwerk.
 

Batigoal

Well-known member
Olympique Marseille is gisteren zoekgespeeld door AS Monaco. Eerlijk is eerlijk, bij Monaco staat een leuk team vol jonge talenten (met Mbapp? als nieuwe Martial), niet meer zo protserig als een paar jaar geleden. Het komt daarmee op kop, maar Nice speelt vandaag. Voor Marseille is het proberen zo weinig mogelijk te verliezen tot aan de winterstop en hopen dat het geld dan goed ge?nvesteerd gaat worden.
 

ALenstra

Well-known member
Metz-Lyon gestaakt nadat de keeper van Lyon getroffen werd door vuurwerk dat door fans van de thuisclub gegooid werd.
 
Bovenaan