Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mark van Bommel - Trainer van PSV

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Mark van Bommel - Trainer van PSV  De 41-jarige Van Bommel heeft overeenstemming bereikt over een driejarig contract. De oud-middenvelder was het afgelopen seizoen al jeugdtrainer bij PSV. Hij leidde de hoogste jeugdploeg naar de landstitel.

  Voor Van Bommel wordt het zijn zijn eerste klus als hoofdtrainer. De oud-middenvelder had PSV onder 19 al onder zijn hoede en is momenteel op het WK assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij Australië.

  Van Bommel voelt dat hij klaar is om het eerste elftal van PSV onder zijn hoede te nemen. "Het moment waarop je bij een A-selectie begint valt niet altijd te regisseren", zegt hij op de clubsite. "Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen."

  Als speler kwam Van Bommel, die zijn profloopbaan begon bij Fortuna Sittard, tussen 1999 en 2005 uit voor PSV. Na periodes bij de buitenlandse topclubs FC Barcelona, Bayern München en AC Milan sloot hij in het seizoen 2012/2013 in Eindhoven zijn carrière af. Van Bommel speelde 79 interlands.
  Alle mensen zijn hetzelfde. Het zijn slechts hun gebruiken die verschillen.

  #2
  HELD!

  Comment


   #3
   Mooi, tenminste niet zo'n duffe laptoptrainer!

   Comment


    #4
    Brood is afgevoerd, Robbemond is de nieuwe assistent!

    Comment


     #5
     Vanaf nu dus alleen spelen.

     Comment


      #6
      Mooie benoeming in het belang van het forum.
      Ben je Blind ofzo?

      Comment


       #7
       Oorspronkelijk geplaatst door Atreides Bekijk Berichten
       Mooie benoeming in het belang van het forum.
       Nou, begin maar.

       Comment


        #8
        Oorspronkelijk geplaatst door Atreides Bekijk Berichten
        Mooie benoeming in het belang van het forum.
        Moet Ajax met de winterstop Seedorf maar eens aanstellen.
        Wil je in 2020 ook nog DVK? Doneer dan nu:

        http://www.devoetbalkantine.nl/showt...l=1#post503484

        Of maak direct 17,50 euro over via Tikkie: https://tikkie.me/pay/75gsgbc6otp05jpm5rnl

        Comment


         #9
         Oorspronkelijk geplaatst door Max Bekijk Berichten
         Moet Ajax met de winterstop Seedorf maar eens aanstellen.
         Ik zat eigenlijk meer te denken aan Landzaat. Al moet Vakkie dan wel weer aanwezig zijn.
         Ben je Blind ofzo?

         Comment


          #10
          Oorspronkelijk geplaatst door gevegt Bekijk Berichten
          Nou, begin maar.
          Heel origineel is van Bommel natuurlijk niet. Maar past - op voorhand - prima in het rijtje met Cocu, Koeman en de Boer. Heel verrassend dat hij trainer gaat worden is het natuurlijk niet. Na de neutrale en sympathieke Filip is Mark natuurlijk wel qua karakter het tegenovergestelde.

          Oorspronkelijk geplaatst door VI PRO
          Van Bommel steekt anders in elkaar. Als speler riep de voormalige aanvoerder van PSV altijd emoties op, loftuitingen en irritaties gaan in bespiegelingen over Van Bommel hand in hand. De verwachting is dat dit, nu hij hoofdtrainer wordt, niet anders zal zijn. Van Bommel raakte in het verleden niet in de war van een akkefietje meer of minder. Sterker, als hij dacht dat het zijn ploeg zou helpen, schuwde hij een incidentje niet
          De frisse wind die Mark van Bommel door PSV laat waaien
          27 jun 2018
          11.00 uur

          Marco Timmer
          Met de aanstelling van Mark van Bommel gaat PSV op technisch vlak volledig op de schop. Met een nieuwe staf, Bert van Marwijk af en toe op het veld én een andere speelwijze gaat er een frisse wind waaien bij de kampioen van Nederland.

          Bert van Marwijk die met de fluit in de mond een partijspel op De Herdgang stopt om vervolgens aanwijzingen te geven. Het kan komend seizoen zomaar gebeuren. De spelers van PSV moeten niet gek opkijken als ze na de zomerstop meerdere keren een training krijgen van de huidige bondscoach van Australië.

          De ervaren oefenmeester lijkt in de nieuwe technische staf van Mark van Bommel een vrije rol te krijgen. Over de exacte voorwaarden moest zolang Australië actief was op het WK nog worden onderhandeld, maar dat Mark van Bommel gretig gebruik gaat maken van de kennis en expertise van zijn schoonvader, is logisch en verstandig.

          Van Bommel is immers nog compleet onervaren als hoofdtrainer. In het verleden werd bij PSV Phillip Cocu geholpen door Guus Hiddink en bij Feyenoord kreeg de startende Giovanni van Bronckhorst de hulp van de gelouterde Dick Advocaat. De twee oudgedienden werden echter pas ingevlogen nadat de twee jonkies het destijds even moeilijk hadden gekregen.

          Het lijkt erop dat Van Bommel dat moment vóór wil zijn. De opvolger van Cocu wil dat er straks geen enkele onduidelijkheid bestaat over de rol van zijn schoonvader. Van Bommel zal de ervaring van Van Marwijk willen benutten wanneer en hoe hij dat wil.

          Directeur Toon Gerbrands kon afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie nog geen klare wijn over Van Marwijk schenken, evenmin als over de tweede assistent van Van Bommel. Jürgen Dirkx vervangt Chris van der Weerden, die met Cocu naar Fenerbahçe vertrekt. Blijft over Ruud Brood. Hij leidde onder Cocu geregeld trainingsvormen en maakte vorige week op Twitter bekend dat hij zijn woord heeft gegeven aan PSV, om zo een einde aan alle speculaties te maken.
          Mark van Bommel zal zeker gebruik gaan maken van de expertise van zijn schoonvader Bert van Marwijk.
          Mark van Bommel zal zeker gebruik gaan maken van de expertise van zijn schoonvader Bert van Marwijk.

          Dinsdagavond meldt PSV echter dat Brood niet terugkeert in de nieuwe technische staf van PSV. 'De hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt. We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen', legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit in een persverklaring.

          Van Bommel voegt met Reinier Robbemond, die vorig seizoen afmaakte als hoofdtrainer bij Willem II, een nieuwe assistent toe aan zijn staf. Ernest Faber is de nieuwe hoofd opleiding. Bij de Onder-19 neemt Ruud van Nistelrooy het stokje over van Van Bommel.

          Gezien het bovenstaande en het eerdere vertrek van Marcel Brands verandert er in één klap onwaarschijnlijk veel bij PSV. Gerbrands zag tot zijn grote schrik dat de technisch manager en de hoofdtrainer tegelijk de club verlieten, iets wat hij eerder nog ‘uitgesloten’ noemde. Toch heeft de algemeen directeur er geen seconde over nagedacht Cocu aan diens contract te houden.

          ‘Je weet dat als je succesvolle mensen als Phillip in je organisatie hebt, dat het kan gebeuren dat ze met een mededeling als deze komen’, aldus Gerbrands. ‘PSV moet ongelooflijk dankbaar zijn voor wat Phillip Cocu heeft betekend voor deze club. In topsport word je afgerekend op prijzen. Hij heeft het met drie titels en de beker heel goed gedaan. Maar wat ik ook een bijzondere prestatie vind, is het overleven van de groepsfase van de Champions League voor het eerst in tien jaar. Cocu is een man van de club en hij gaat hier door de voordeur naar buiten.’

          Gerbrands erkent dat het veel is wat er nu allemaal bij PSV op technisch vlak verandert, maar de algemeen directeur denkt niet dat alle mutaties leiden tot onrust. Gerbrands is vol vertrouwen en dat moet hij naar buiten natuurlijk ook uitstralen. De vraag is echter wel hoe de technische transformatie straks uitpakt. Gerbrands zegt geen enkele twijfel over de sportieve toekomst van PSV en de kwaliteiten van Van Bommel te hebben.

          ‘Er zit zo verschrikkelijk veel drive in Mark om van iets een succes te maken’

          ‘Van Bommel is een winnaar in leren’, weet Gerbrands. ‘Hij is zo gedreven om nieuwe dingen te willen weten en om zichzelf te ontwikkelen. Als hij door iemand geconfronteerd wordt met een nieuwe ontwikkeling, dan weet ik honderd procent zeker dat hij een dag later belt, nadat hij er alles over heeft uitgezocht. Van Bommel komt er dan bij je op terug en heeft vijf vragen voor je waar hij antwoorden op wil. Er zit zo verschrikkelijk veel drive in hem om van iets een succes te maken. Hij is 24 uur per dag bezig met leren en ontwikkelen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat hij het als hoofdtrainer heel goed gaat doen.’

          Voordeel voor de club uit Eindhoven is dat PSV precies weet wie ze als hoofdtrainer heeft aangesteld. Van Bommel speelde zeven jaar met succes bij PSV en vanaf het moment in 2013 dat hij afscheid nam, was duidelijk dat hij ooit eindverantwoordelijk als coach zou zijn.

          Dat er een andere wind zal gaan waaien bij PSV, staat vast. Van Bommel heeft namelijk een ander karakter dan Cocu. De laatste stond als eindverantwoordelijke altijd boven alle partijen. Cocu had zijn emoties steevast onder controle, althans zo leek het. Hij kon goed tegen kritiek en maakte zich niet druk om wat anderen van hem of zijn teams vonden. Die correcte en beheerste houding wordt in de voetballerij al snel verward met saai. De professional concentreerde zich louter op de dingen waar hij direct invloed op had.

          Van Bommel steekt anders in elkaar. Als speler riep de voormalige aanvoerder van PSV altijd emoties op, loftuitingen en irritaties gaan in bespiegelingen over Van Bommel hand in hand. De verwachting is dat dit, nu hij hoofdtrainer wordt, niet anders zal zijn. Van Bommel raakte in het verleden niet in de war van een akkefietje meer of minder. Sterker, als hij dacht dat het zijn ploeg zou helpen, schuwde hij een incidentje niet.

          Zelfverzekerd als hij altijd is geweest, kent Van Bommel ook nu geen enkele twijfel over het moment van instappen. ‘Het moment waarop je bij de A-selectie begint, valt niet altijd te regisseren. Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen’, liet hij in een eerste reactie al weten vanuit Rusland.

          ‘Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen’

          Dat Van Bommel vol vertrouwen is als het aankomt op zijn kwaliteiten als trainer, heeft uiteraard te maken met hoe hij als speler in het veld stond. Voor hem lijkt de slogan: Trainer word je niet, dat bén je, te gelden. De oud-speler van PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan was altijd al bezig met het lezen van de wedstrijd, het vinden van tactische oplossingen om zo zijn medespelers op de juiste plek te zetten in zijn enorme drang alles te willen winnen.

          Zoals hij zelf speelde, zo zal hij ook trainen. Veeleisend, gedreven, op en soms over het randje als het nodig is. De opdrachten die hij bij PSV krijgt, zijn simpel: het succes van Phillip Cocu continueren. Prijzen pakken en het spelen van Europees voetbal zijn zaken die daarbij op één staan. Verder zal Van Bommel de talenten uit de eigen opleiding moeten inpassen. Voordeel daarbij is dat hij de kwaliteiten van die jonge voetballers goed kent, omdat hij al in de opleiding werkte. Met de Onder-19 werd Van Bommel onlangs kampioen.

          Gerbrands laat geen mogelijkheid onbenut om te zeggen dat het in topvoetbal om winst gaat. Voetbal is in zijn ogen geen jurysport, het draait dus niet om de schoonheid van het spel. Maar PSV heeft wel te maken met zijn fans en het is geen geheim dat een deel van de supporters niet te spreken was over het voetbal dat ze vorig seizoen in het Phillips Stadion te zien kregen. Ook bij Van Bommel zal winnen altijd op één staan, maar hij zal dat toch vooral willen op de manier zoals hij het als speler ook graag zag. Meer vanuit dominantie dan vanuit de omschakeling.

          De aanstelling van Van Bommel wordt daarom binnen de PSV-familie zeer breed gedragen en de clubiconen denken dat hij PSV oogstrelender voetbal kan laten spelen dan zijn voorganger. Lukt dit niet direct, dan krijgt hij de tijd het te realiseren van de achterban, waarbij Van Bommel heel veel krediet heeft.
          https://www.vi.nl/pro/overig/de-fris...sv-laat-waaien
          Ben je Blind ofzo?

          Comment


           #11
           Oorspronkelijk geplaatst door Atreides Bekijk Berichten
           Ik zat eigenlijk meer te denken aan Landzaat. Al moet Vakkie dan wel weer aanwezig zijn.
           Wat is er zo bijzonder aan Landzaat? Was toch een redelijk grijze muis?
           Wil je in 2020 ook nog DVK? Doneer dan nu:

           http://www.devoetbalkantine.nl/showt...l=1#post503484

           Of maak direct 17,50 euro over via Tikkie: https://tikkie.me/pay/75gsgbc6otp05jpm5rnl

           Comment


            #12
            Oorspronkelijk geplaatst door Max Bekijk Berichten
            Wat is er zo bijzonder aan Landzaat? Was toch een redelijk grijze muis?
            Klopt. Alleen de tijd dat Marco van Basten als coach van Oranje Danny Landzaat opstelde in plaats van Mark van Bommel leidde tot discussie. Bijna net zo amusant als de Kluivert of van Nistelrooy discussie.

            Edit: en het potsierlijke Mark van Bommel is 1/goud, Landzaat is 3/brons avatartje dat Vakkie jarenlang heeft gebruikt.
            Last edited by Atreides; d-m-y, H:i.
            Ben je Blind ofzo?

            Comment


             #13
             Hadden we nu maar dit soort discussies, nu hebben we een Oranje vol grijze muizen.
             Alle mensen zijn hetzelfde. Het zijn slechts hun gebruiken die verschillen.

             Comment


              #14
              Van Bommel liet altijd zijn man lopen, dus onbegrijpelijk waarom we daar überhaupt over hebben gediscussieerd.
              Wil je in 2020 ook nog DVK? Doneer dan nu:

              http://www.devoetbalkantine.nl/showt...l=1#post503484

              Of maak direct 17,50 euro over via Tikkie: https://tikkie.me/pay/75gsgbc6otp05jpm5rnl

              Comment


               #15
               Oorspronkelijk geplaatst door Max Bekijk Berichten
               Van Bommel liet altijd zijn man lopen, dus onbegrijpelijk waarom we daar überhaupt over hebben gediscussieerd.
               Ooh ooh.
               Ben je Blind ofzo?

               Comment

               Working...
               X